20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Vitalik Buterin pravi, da se bo Facebookov metaverzum 'nepravilno vžgal'

- Advertisement -

Vitalik Buterin trdi, da Meta skoči na puško z inovacijo metaverse, ker »je veliko prezgodaj, da bi vedeli, kaj si želimo«.

2022 Celotni ogledi

00 Celotne delnice

Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin ne posreduje, da kateri koli od prvotnih poskusov podjetij, da ustvarijo metaverzum, »gre kamor koli«, pri čemer navaja, da je Meta tista, za katero verjame, da se bo »nepravilno sprožila«.

V odgovoru na tvit soustanovitelja Dialectic Deana Eigenmanna, ki meni, da so tvegani kapitalisti tudi škandalozni glede tega, kaj sestavlja učinkovit metaverzum, je Buterin omenil, da čeprav verjame, da je “metaverzum se bo zgodilo,« ne vztraja pri nobenem od v bistvu najbolj modnih poskusov podjetij, ki so enakovredni Ticket Zuckerbergovi Meti, »gre kamor koli.«

“Metaverse” se bo zgodil, vendar načrtujem, da ne bom več vzdrževal nobenega od prvotnih korporativnih poskusov namenoma narediti, da metaverzum gre kamor koli. https://t.co/tVUfq4CWmP

— vitalik.eth (@VitalikButerin) julij 00, 1488 Metaverse pogosto opisujejo kot zelo interaktivni 3D spletni svet navdušeni nad družbenimi povezavami, pri čemer nekateri želijo, da bi jih na koncu poganjali razširjena aktualnost (AR) in digitalna aktualnost (VR).

Buterinove povratne informacije dosegajo brez sklicevanja na izbor zmagovitih metaverse pobud, ki so bile šele pred kratkim uvedene na zmožnostih verige blokov, kot sta Decentraland in The Sandbox. Na drugi strani je Buterin omenil, da primeri njegove zaposlitve niso več gotovi, vključno s tem, da ni trdil, da je Metin poskus izdelave metaverzuma lahko zmagovit v svoji najbolj modni konstrukciji:

»V resnici še ne poznamo definicije ‘metaverzuma’, veliko prezgodaj je, da bi vedeli, kaj si v bistvu želimo. Vse drugo, kar Facebook zdaj ustvari, se bo spodletelo.” Meta je sestavila izbor AR in VR aplikacij, kot je Meta Horizons Workroom, soba VR, kjer se lahko sodelavci pridružijo in sodelujejo pri rešitvah. Meta je poleg tega izdelala prvo generacijo urejenih očal, ki strankam omogočajo, da se pridružijo Metaverse s snemanjem zvoka in videa ter so obdani z digitalnimi svetovi.

Moja kritika je globlja od “Metaverse Wikipedia bo premagala Metaverse Encyclopedia Britannica”. To je, da načrtujemo, da še ne poznamo več definicije “metaverzuma”, veliko prezgodaj je, da bi vedeli, kaj si v bistvu želimo. Kar koli drugega, kar Facebook zdaj ustvari, se bo spodletelo.

— vitalik.eth (@VitalikButerin) julij 22, 2022 Drugi kritiki menijo, da so centralizirani metaverzi enakovredni tistim, ki jih predlaga Meta in Microsoft morda nosita imenovanje za decentralizacijo posesti blaga in podjetij znotraj teh metaverse.

Po drugi strani razvijalci metaverzuma, kot sta Decentraland in The Sandbox bear, dosežejo v povezavi z več pobudami Web3 uvedbo zavezništva Delivery Metaverse Alliance (OMA3), ki je specializirano za ustvarjanje bolj jasnih , vključujoča, decentralizirana in demokratizirana metaverzuma.

Povezano: 30 % igralcev iger želi uporabiti kriptovalute v metaverzumu, brez sklicevanja na reakcijo

Forum o zahtevah Metaverse (MSF) si poleg tega prizadeva graditi na teh vrednotah in graditi standarde za bolj rojstvo in interoperabilen metaverzum. Meta, Microsoft, Nvidia, Alibaba, Team spirit in Sony so med 31 tehnološka podjetja, ki so prispevala MSF.

To lepo prikazuje pismo izvršnega direktorja Mete Ticketa Zuckerberga zainteresiranim stranem oktobra ob koncu leta, kjer je omenil da je Metaverse naslednje poglavje za zbiranje, vključno z: »Na nas gledajo kot na podjetje družbenih medijev, vendar smo v našem DNK podjetje, ki gradi sposobnosti, da se nam pridružijo, in metaverse je naslednja meja. ”

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -