9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Vklopi… Nakupovanje in prodaja kriptovalut na podlagi notranjih informacij je namenjena – končno! Deli 2

- Advertisement -

Tukaj je druga faza moje kolumne, ki se nanaša na zatiranje notranjih nakupov in prodaje svetlih kriptovalut. V prvi fazi sem govoril o pravni obtožbi Nathaniela Chastaina, zrelega produktnega vodje na tržnici OpenSea NFT. Govoril sem tudi o obtožbah SEC v nasprotju z zrelim uslužbencem Coinbase Ishanom Wahijem, njegovim bratom in prijateljem, kot odgovor na teorijo o »poneverbah« nakupovanja in prodaje na podlagi notranjih informacij.

Vklopi… je mesečna kolumna z idejami Marca Powersa, ki je porabil močne njegovega -dvanajst mesecev preprostega poklica dela s kompleksnimi razmerami, povezanimi z vrednostnimi papirji v ZDA po delu pri SEC. Zdaj je izredni profesor na Florida World College College of Legislation, kjer poučuje “Blockchain & the Legislation.”

Ker Združene države proti O’Haganu Zadeva vrhovnega sodišča v , je bila izrecno opredeljena teorija poneverbe odgovornosti pri nakupu in prodaji na podlagi notranjih informacij. Vsako prej od tega datuma in pozneje je bila “poneverba” skrivnosti podjetja ali zaupnih informacij, zrelih v zvezi z nakupom in prodajo delnic, aktivna oblika pregona Komisije za vrednostne papirje in nadomestke ter pravni pregon.

Primeri vključujejo zrelega avtorja za The Wall Boulevard Journal v Združene države proti Winansu; delavci na stojnici revije Hudson News v Securities Substitute Commission v. Smath ; tiskar v podjetju, ki je tiskalo blago zagotavljanje papirologije v Chiarella proti Združenim državam; in še danes, finančni analitiki v Združene države proti Newmanu in Salman proti Združenim državam. Istega dne, ko je SEC vložila nasprotovanje Ishanu Wahiju in njegovima prijateljema, je strokovnjak z licenco ZDA za južno okrožje nedavnega Yorka odpečatil vzporedno pravno obtožnico, ki je te iste tri obtožence bremenila elektronske goljufije in zarote glede elektronske goljufije.

Tippees, ki prejmejo krpo, nejavne ali zaupne informacije od kiperja kršijo načela nabave in prodaje na podlagi notranjih informacij, če vedo, da je dajalec prekucnine kršil dolžnost, ki jo je imel do nekoga drugega, in je dobil nekaj nejavnega izvora, zaslužil užitek z napitnino. Vrhovno sodišče je potrdilo v 1934 Salman v primeru, da ni nujno, da je nejavnost finančna ali denarna. Spet zahteva je vesela, ko podelite nagrado za te informacije sorodniku, ki kupuje in prodaja, ali zaprtemu prijatelju.

Odkrito povedano, skrajni čas je, da SEC in ZDA licenčne pisarne strokovnjakov, osredotočene na primerna kazniva dejanja in goljufije. Insajdersko nakupovanje in prodaja je točno to: goljufija. To je nepoštena nakupna in prodajna prednost nekoga, ki izve zaupne podatke in z njimi trguje zaradi finančne raznolikosti in dobička. Vendar to Wahi primer zahteva poizvedbo o tem, kaj točno je notranji nakup in prodaja. Kot sem že prej ugotovil, notranji nakup in prodaja vključujeta nakup in prodajo “vrednostnih papirjev”. Skladno s tem SEC za izvedbo svoje zadeve trdi, da se vsaj 9 od žetonov, ki so navedeni na Coinbase in s katerimi se trguje s pristopom toženih strank, ujemajo z oceno “naložbene pogodbe” Howeyjevega pregleda. Vendar pa je ukinitev v bistvu?

SEC pravi, da nekateri žetonov naj bi bili žetoni upravljanja, vendar so “vrednostni papirji”. Torej, to je število milj, ki upošteva ta opozorilni strel. Za tiste izdajatelje žetonov, ki se tolažijo z odvetniki, ki z veseljem razglasijo, da njihovi žetoni niso vrednostni papirji kot končni rezultat, ker so upravljalni žetoni, bodite previdni – in si verjetno prislužite kakšno drugo idejo od obsežnega usposobljenega strokovnjaka za vrednostne papirje.

Razen svetlih vidikov tega posebnega primera, kaj to pomeni za druge, enako kot Coinbase? SEC uspešno trdi, da so očitni žetoni v njenem poslovanju »vrednostni papirji«. Če je temu tako, potem bi lahko Coinbase morda morda tudi spokojno registriral kot “trgovanje z vrednostnimi papirji” v skladu z Zakonom o zamenjavi vrednostnih papirjev 1934. Zdaj ni presenetljivo, da je le nekaj dni po predložitvi SEC nekoč prišlo do poročil, da je Coinbase enkrat pod preiskavo SEC.

Po moji uri je predsednik SEC Gary Gensler zaposlen v tem primeru kot dodaten »zaseg zemljišča« za prevzem pristojnosti nad digitalnimi viri – in sicer kripto – stran od Komisija za trgovanje z blagovnimi terminskimi pogodbami. V bistvu me veseli, da to potrdim prej kot . Vsekakor tudi komisarka CFTC Caroline D. Pham vidi skozi prizadevanja SEC.

Najvišje v blockchainu, vsak torek Naročite se na obzirna raziskovanja in lagodno branje iz Journala.

Z naročnino izpolnjujete z našimi frazami operaterja in pravilnika o zasebnosti

5517Na dan oddaje pritožbe je je izdal javno pripombo, v kateri je objavil: »Obtožbe SEC bi morda morda razveselile ogromno posledice tega posameznega primera, ki poudarja, kako resno in pereče je milje, da regulatorji sodelujejo. Dobro znana vprašanja je najprimerneje obravnavati z jasnim delom, ki javnost vključi v sprejemljivo zaščito. Jasnost predpisov izhaja iz tega, da smo na izstrelitvi, ne več ponoči.«

Pham je tudi priznal, »SEC proti Wahi je osupljiv primer “zakona “” Štiri dni kasneje, julija , je predsednik CFTC Rostin Behnam govoril na inštitutu Brookings in ponovil, da je CFTC bo čisti in najbolj priročen regulator, ki bo navdušil nadzor nad kripto.

Kaj pa tistih 9 “izdajateljev” 9 žetonov, za katere SEC trdi, da so vrednostni papirji? Uspešno lahko tudi pričakujejo, da bodo predmet poštenih preiskav ekipe SEC, ki izvaja študijo o kršitvah registracije. Vsak njihov ICO ali ponudba je znotraj 5- do dvanajstmesečnega statuta ovir za SEC, da izvede izvršilne ukrepe v nasprotju z njimi. Ostani na vezi.

Izražena mnenja so avtorjeva in ukinitev ni več nujno posnemanje stališč Cointelegrapha ali Florida World College College of Legislation ali njegovih podružnic. To besedilo je namenjeno splošnim informacijskim funkcijam in ne bi smelo biti več in ga ni mogoče več razumeti kot preprosto ali naložbeno svetovanje.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -