10.5 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Vklopi… Nakupovanje na podlagi notranjih informacij in prodaja s kriptovalutami je namenjena — ob zaključku! Fragment 1

- Advertisement -

Trajalo je približno eno leto, vendar so oblasti ob zaprtju prispele do zatiranja »insiderskega nakupovanja in prodaje« privlačnih digitalnih sredstev. Skrajni čas je bil! Nakupovanje in prodaja na podlagi notranjih informacij se najpogosteje dogaja na naših trgih vrednostnih papirjev, tako da je bilo to takoj, ko je bila le tema časa pred kripto in drugimi digitalnimi sredstvi. neprimerno izkoriščajo neprimerneži za finančne prevare.Vklopi… je mesečna kolumna o prepričanju Marca Powersa, ki je porabil dostojno svojega 25-300 in petinšestdeset dni poštenega poklica, ki dela z naprednimi pogoji, povezanimi z vrednostnimi papirji, v Ameriki po delu pri SEC. Zdaj je izredni profesor na Florida World College College of Laws, kjer poučuje “Blockchain & the Laws.”

Nazaj 1. junija je ameriški tožilec za južno okrožje sodobnega York je vložil obtožnico proti nadzorniku rabljenih izdelkov na trgu OpenSea, Nathanielu Chastainu. Obtožen je uporabe zaupnih podrobnosti o tem, kateri nezamenljivi žetoni naj bi bili predstavljeni na domači strani OpenSea, da bi jih dvignil ob tej priložnosti, nato pa jih prodal, ko so bili predstavljeni. Miles trdi, da je Chastain za prikrivanje goljufije izvajala te nakupe in prodaje z uporabo izbranih digitalnih denarnic in računov na platformi. Obtožen je elektronske goljufije in pranja denarja s približno 25 nakupi NFT na 10 različni primeri med junijem in septembrom 2021, prodaja NFT-jev za 2x do 5x njegov pooblaščenec.V zvezi z obtožnico v je treba pokazati in prikriti stvari, ki pritegnejo pozornost. Združene države proti Chastain. Prvič, obtožbe kaznivih dejanj ne vključujejo več goljufij z vrednostnimi papirji. Zakaj? Ker čeprav verjetno zelo verjetno obstajajo tudi primeri, ko prodaja NFT vključuje prodajo “naložbenih pogodb”, ki so eden od razvojev “varnosti” pod zvezno zakonodajo o vrednostnih papirjih, se zdi, da NFT v kvizu tega niso več storili. spustite pod to kategorizacijo. Še več, čeprav bi bili številni NFT-ji verjetno tudi zelo dobro »vrednostni papirji«, je ameriški državni tožilec pravilno naletel na to, da se ne želi osredotočiti na to dodano pristojbino, pod pogojem, da za goljufije z elektronskimi sredstvi velja enak napredni kazenski rok. Elektronske goljufije bo prav gotovo lažje dokazati.Drugič, obtožnica ne bi pokazala količine finančnih izdelati Chastain, pridobljen iz tega domnevnega načrta. Glede na to lahko oropam le to, takoj ko je bila nekaj minutna količina zelencev, verjetno nižja od $25,10. Tretjič, čeprav je del ezoteričen, to, kar je dobilo značilnost prav tukaj, ni nikoli več zgodovinsko najbolj nenehno znano kot “notranje nakupovanje in prodaja”, ker so ZDA značilne za to. Večini odvetnikov za vrednostne papirje je bolj domiseln načrt »nakupovanja in vnaprejšnje prodaje«. Insajdersko nakupovanje in prodaja najpogosteje vključuje kontaminiran pristop do dviga ali prodaje vrednostnega papirja. Prav tukaj se zdi, da NFT-ji pri doseganju discipline niso več »vrednostni papirji«.Ob zaključku je honorar, pri čemer je poudaril, da vrednostni papirji in zamenjava cene niso več kritizirali nasprotovanja Chastain zaradi te navade. To potrjuje moje upoštevanje, da NFT-ji, ki so disciplinirani v načrtu, niso več »vrednostni papirji«, ker ima SEC pristojnost samo nad vrednostnimi papirji, ki privlačijo navade.

Več pozornosti pritegne primer notranjega nakupovanja in prodaje v nasprotju z Ishan Wahi; njegov brat Nikhil Wahi; in njegov tesni zadnji prijatelj, Sameer Ramani, v SEC proti Wahiju, et al. Julija 11 je SEC vložil svojo kritiko pri SDNY, v kateri je trdil, da so ti trije pridobili približno 1,1 milijona dolarjev nezakonito pridobljenih sredstev. koristne lastnosti iz njihovega načrta, ki je potekal od junija 2021 do aprila 2021. Padel je na stran, kar je mogoče pripisati oddelku za skladnost Coinbase, iz katerega je Ishan — uslužbenec Coinbase — »poneveril« zaupne podrobnosti o žetonih, ki naj bi bili navedeni v trgovini in z njimi trgovali v pristopu razčlenjevanja biltenov.

Ishana je oddelek za skladnost izvedel takoj, ko bi verjetno 2021 , da se naslednji ponedeljek pojavi na osebnem sestanku v Coinbase Seattlu, WA, ki je značilen za službo, bi verjetno 16. V nedeljo zvečer, bi verjetno 11, Ishan kupil oznako za eno napravo za Indijo, ki je bila takoj, ko je bilo predvideno, da se naslednji dan umakne, hitro prej, kot je bil takoj, ko ga je opravil razgovor s skladnostjo. Z drugimi besedami, iz obtožb je videti, da je bil takoj, ko je naredil, poskušajo prelisičiti narod! Na srečo so Ishana ustavili organi kazenskega pregona na letališču takoj, ko se je vkrcal, in takoj, ko se je izognil odhodu, tako da bo imel svoj dan na sodišču prav tukaj v ZDA, da pokaže svoje navade in svoje nedolžnost. Kritika SEC navaja, da je Ishan takoj, ko je prekršil svojo dolžnost vere in dojemanja samega sebe njegov delodajalec, Coinbase. Bil je takoj kot nadzornik v Coinbase’s Assets and Investing Merchandise Community, odgovoren v segmentu za določanje, katera digitalna sredstva bi bila verjetno uvrščena na trg. Trgoval je prej kot 11 razčlenjevanje biltenov, privlačnih 21 različne kriptovalute. Ishan je bil takoj kot “pokrita oseba” disciplina Coinbaseovega svetovnega nakupovalnega in prodajnega kritja ter nakupovalnega in prodajnega kritja digitalnih sredstev, od katerih je vsaka prepovedovala uporabo kotacij žetonov za finančne pretvorbe. Miles domneva, da je Ishan svojemu bratu in najboljšemu prijatelju namignil s podrobnostmi o tem, katere kriptovalute naj bi bile verjetno uvrščene na seznam, v pristopu, in da sta uporabila materialne, nejavne podatke iz evidence, da bi zbrala te kriptovalute.

Z drugimi besedami, SEC kot papiga ponavlja vzdušje notranjega nakupovanja in prodaje znotraj kritike: nakupovanje ali prodaja vrednostnih papirjev predvsem temelji predvsem na tkanini, podatkih iz nejavnih evidenc, s kršitvijo odgovornosti. Če je odgovornost trgovca ali prekucnika izdajatelj vrednostnih papirjev, na primer javno podjetje, potem je to, kar se je zgodilo, opredeljeno kot »tradicionalno« nakupovanje in prodaja na podlagi notranjih informacij. Če odgovornost ne nosi več izdajatelj, ampak malo kogar koli drugega, na primer delodajalca, potem velja teorija o »nepravičnem prilaščanju« o notranjem nakupovanju in prodaji. Prav tukaj se domneva teorija o »nepravični prilastitvi« v delu 11 (b) Vrednostni papirji nadomeščajo zakon z dne 1934 in pravilo 10b-5 kršitev.V drugem segmentu tega stolpca naslednji teden sem se bo osredotočil na pošten vzorec teorije poneverbe, napitniško odgovornost pri nakupovanju in prodaji na podlagi notranjih informacij ter nekaj posledic primera zaposlenega pri Coinbase.

Izražena mnenja so last avtorja in dosežki ne odražajo več v prvi vrsti stališč Cointelegrapha niti Florida World College of Laws ali njegovih prijateljev. Ta članek je namenjen ustvarjenim aplikacijam za evidenco podatkov in nikoli več ne bi smel biti in ga preprosto ne moremo več jemati kot pošten ali naložbeni nasvet.

2021

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -