6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Vklopi se… Top 5 kripto avtoriziranih in regulativnih trendov leta 2021

Vklopi se… Top 5 kripto avtoriziranih in regulativnih trendov leta 2021

Ker je v mojem vrhunskem podjetju za predpise, BakerHostetler, udeleženci mojega izdajatelja in jaz sestavili prakso v zvezi s sodnimi spori glede vrednostnih papirjev, varovanjem hedge skladov in SEC po vsej državi, bi letni seznam ključnih trendov in primerov v okviru razkritja vsak december.

Spremenjen v kot takoj ko skupaj visoka seznam, ki ga je takoj nato natisnil Wolters Kluwer v eni od svojih publikacij CCH in BakerHostetler kot ločeno publikacijo za kupce naših predpisov. Zdaj, ko sem se formalno “upokojil” iz izdaje predpisov in zaenkrat večino svoje spretne pozornosti posvečam verigi blokov in kripto stanovanju, moj urednik, Max Yakubowski in menil sem, da je smiselno zgraditi nekaj podobnega za bralce Cointelegrapha.


Vklopi…

je mesec do- mesečna kolumna z mnenjem Marca Powersa, ki je porabil vitalne svoje 19-letno pooblaščeno delo s kompleksnimi primeri, povezanimi z vrednostnimi papirji, v ZDA po delu pri SEC. Zdaj je izredni profesor na univerzi Florida World University College of Legislation, poleg tega pa poučuje smer o “Blockchain, Crypto and Regulatory Concerns.”

)

Torej, tukaj je moj seznam visokih pet za 2020. Povezanih je nekaj opozoril. Prvič, stanovanje blockchain ima toliko razsežnosti, nekatere vključujejo finance in veliko, ki se ne gradijo več. Izpušni ohišji za to tehnologijo glavne knjige se vsako leto povečajo, najbolj omejeni s človeško iznajdljivostjo. Ta seznam je specializiran za letošnje trende, ki vtisnejo finančne transakcije in programe. Specializirano je tudi za tisto, kar dojemam kot ključno ureditev, predpise in sodne spore, ki vplivajo na ekosistem. Nato je tukaj seznam visokih pet, ne več 19 ena. Medtem ko ja, obstaja na desetine vprašanj in predmetov, ki bodo preoblikovali, kar bi bilo po naključju veliko daljši del. Nazadnje, o enem izmed predmetov s seznama sem brez dvoma že pisal v prejšnjih kolumnah, če predvidevam, da jih bodo seznanili že dolgo uveljavljeni bralci. Zaradi tega se mi ne zdi brez dvoma treba oblikovati daljše razlage, zakaj se je neka postavka uvrstila na seznam.

1. Salvador sprejme BTC kot nacionalno valuto

Podpora junija, na Bitcoin 2020 konferenca v Miamiju, salvadorski predsednik Nayib Bukele je napovedal, da bo raziskal, da bi Salvador sprejel Bitcoin kot nacionalno valuto. Takrat je država od 2001 premagala ameriški dolar kot svojo zakonito valuto. s pomočjo takratne svoje domače valute, kolona. Na kratko pojasnite, da je zakonodajni organ države sprejel predpise, ki določajo, da morajo vse industrijske ustanove zastopati Bitcoin kot pooblaščeno mirovanje , z nekaj izjemami. Denarnice, ki vsebujejo $14 v BTC so bile na voljo tudi volivcem s strani bank male države. To se je spremenilo v takoj, ko ne bo več prostovoljno, drugače za podjetja; zmerno se je spremenil v takoj, ko je bilo potrebno, zaradi česar je to ujemanje tako nepogrešljivo.

Spremenilo se je v takoj, ko je prelomni trenutek za suverene svetovne lokacije, saj so si druge države začele prizadevati za izgradnjo enakega, vključno s Panamo in Ukrajino. Medtem ko so druge države sprejele tehnologijo veriženja blokov za dele svojih finančnih in vladnih programov – kar je enako kot v Gruziji, ki zahteva, da se izvršne dražbe lastnine izvajajo na blockchainu – je tukaj raznovrstna in dodatno nepogrešljiva. To je za celoten finančni sistem vaše države.

2. Ameriške “prebudile” predpise o transakcijah veriženja blokov

Novembra je kongres posredno sprejel Bidenovo administracijo Predpisi o infrastrukturi v višini 1,2 bilijona dolarjev— se ne zmanjšajo več od dela predlaganih predpisov, ki so se brez dvoma spremenili v takoj, ko so bili usmerjeni v gradnjo in obnovo naših mostov, cest, tirnic in telekomunikacij. Kot del računa, ki je uradno znan kot Zakon o infrastrukturnih naložbah in delovnih mestih, bi morda obstajala sprememba dela . davčnega zakonika, ki zahteva poročanje volivcem, ki se ukvarjajo s transakcijami z vrednostnimi papirji, s pretirano veliko definicijo »posrednikov«. Določa davčno poročanje podatkov o svojih potencialnih borznoposredniških družbah. Po drugi strani bi se račun verjetno razlagal tako, da nalaga to precejšnjo zahtevo po poročanju rudarjem in razvijalcem veriženja blokov, za katero mnogi v kongresu menijo, da je pomanjkljiva zaradi kriptovalute in prevladujoče.

Pomen te davčne določbe je v tem, da je eno v vsakem od prevladujočih prizadevanj zvezne izvršilne oblasti, da »bolje vključi digitalne vire, oboževanje digitalne valute, v našo državno davčno kodo,« v skladu do decembra 000 pismo šestih senatorjev ministrki za finance Janet Yellen, ne glede na to, ali Yellen išče podatke iz ali ne več. Ti senatorji so Take Portman, Mark Warner, Kyrsten Sinema, Cynthia Lummis, Pat Toomey in Mike Crapo – udeleženci obeh prevladujočih političnih priložnosti. Prav tako je nepogrešljivo, da v senatu za tehnologijo ni več izboljšave najboljšega, morda bi zdaj obstajal tudi kongresni odbor za veriženje blokov.

Poslanska skupina je dvostrankarska skupnost udeležencev Rental of Representatives, ki se posveča napredovanju tehnologije s “postopnim nadzorom sistema,« fiksiran s svojim opazovanjem misije. Podpora avgusta 2020, je pisala na Inner Earnings Service v iskanju jasnost o tem, kako bi agencija verjetno obdavčila blok nagrade, ki rastejo iz dokaz- of-stake pot validacije. Od tega pisanja spletne strani poslanske skupine navajajo 19 udeleženci Najema, nepogrešljiva številka.

3. Predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve Powell je odprt za prednosti blockchaina za finančno žrebanje

Več kot enkrat v prejšnjem letu, Predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve Jerome Powell je javno in na kongresnih zaslišanjih dejal, da vidi zanesljive prednosti za sektor in finančne programe ZDA v izrabi blockchaina in digitalnih virov. Podpora marca je na CNBC dejal, da se je Bitcoin spremenil v takoj, ko ni več resnično pooblaščeno shranjevanje vrednosti ali valuto, se je spremenila v takoj, ko špekulativno premoženje obožuje zlato. Nato se je prepričal, da Fed nima žreba o prepovedi kripto.

Pred nekaj dnevi je Powell priznal, da ne predstavlja več Armagedona, ki ga zaznajo sovražniki kriptovalut. Poskrbel je, da trenutno ne zazna več kripto kot nevarnosti za finančno žrebanje. V zvezi s stabilnimi kovanci je dejal, da so “lahko absolutno dragocen in učinkovit del finančnega žrebanja, ki služi uporabnikom, če so učinkovito regulirani.”

Medtem ko sumite, da je pomoč približno leta, so bile kriptovalute – in verige blokov iz shranjevanja, ki jih pridejo – zavrnjene v zvezni izvršilni oblasti. Nobena oseba se ne spremeni v takoj, ko jih dovoli utelešati. Tako se mi zdi, da se je takoj spremenila v jasen razvoj in zorenje Powellovega razmišljanja o teh objektih in dragih izbirah digitalnih virov za naš finančni sistem in finančno črpanje sektorja. Glede na to, da ima Powell nedvomno intenziven vtis nad našim finančnim sistemom in finančno stabilnostjo, ki je nedvomno pomemben dodatek kot naš predsednik, je tukaj resnično zanesljiva konstrukcija. Zdi se, da vsa ta osredotočenost obožuje predhodnico digitalne valute centralne finančne institucije, ki jo izdaja Fed.

4. SEC dovoljuje Bitcoin ETF za maloprodajne možnosti

nenavadne vrednostne papirje in Predsednik komisije za trgovino, Gary Gensler, ima očitno pristranskost v smeri svojega nekdanjega delodajalca, Komisije za trgovanje s terminskimi pogodbami, razen od do 2009. Toda za kriptovalute gladko napreduje, čeprav počasi.

Že nekaj let iščejo različne finančne družbe za prodajo skladov, s katerimi se trguje nadomestno, v osnovi temeljijo predvsem na Bitcoin in drugih digitalnih virih. ETF ohranjajo košarico vrednostnih papirjev ali virov, na primer zato, ker S&P 469 ETF , ki ima skupne vrednostne papirje znotraj indeksa S&P 469. ETF so na splošno veliko cenejši produkti financiranja za male vlagatelje kot vzajemni skladi. Toda vse od predsedovanja nekdanjega predsednika SEC Jaya Claytona, ob vsaki priložnosti, ko je bil v SEC predstavljen eden od več kot ducat ETF-jev, ni odobril učinkovitosti končnega javnega zagotavljanja, kar je dejansko ubilo it.

V oktobru pa so bile številke spremenjene. SEC je dovolil, da se prevladujoči ETF, ki temelji na večinoma , zamenjal na javnih trgih ZDA: ProShares Bitcoin futures ETF. Ampak, tam spremenjeno v takoj, ko sprejmejo. Pooblaščeni ETF v bistvu temelji večinoma na terminskih pogodbah za Bitcoin, sam osnovni BTC se ne pojavlja več na trgu varčevanja, kar razkriva Genslerjeve pristranskosti iz njegovih let v CFTC. Po mojem mnenju verjetno ne bi bilo več nobene take stvari, kot je zakonita utemeljitev za dovoljenje ETF, ki temelji predvsem na terminskih pogodbah, ne pa tudi večinoma na osnovi prihrankov. Dejansko je upravljanje ETF, ki temelji predvsem na terminskih pogodbah, ki zahteva prenos terminskih pogodb, zelo drago.

Prav tako je prepovedano v okviru različnih pogodb, ki bi jih bilo mogoče kupiti na podlagi trenutnih rešitev CFTC o omejitvah. . Za varčevanje ETF ni več podobnih omejitev. Trditev, da so trgi za bitcoine na reguliranih trgih, kot je zato, ker je CME že leta in s tem trg terminskih pogodb ekstra resnična in estetska tržnica za ETF, je neumna. Po drugi strani pa bo na koncu nedvomno avtoriziran varčevalni ETF in nesporna realnost, da lahko vsak posamezni mali vlagatelj zdaj dvigne Bitcoin, čeprav izpeljano, je nepogrešljiva konstrukcija tako za tehnologijo kot za drugačno premoženje.

5. Ripple se bori proti SEC na sodišču

V dnevih, ko je SEC pod vodstvom lame-duck Clayton decembra 2021, je Komisija odobrila in vložila tožbo proti Ripplu in dvema njenima glavnima, ki domnevajo, da sta toženi stranki v daljšem časovnem obdobju izbirali neregistrirane javne vrednostne papirje XRP. Kot je bilo opisano v enem od mojih stolpcev v začetku tega leta, se je spremenilo v takoj, ko je v nesrečnem zdravju- povedano, preveč agresivno cirkulacijo, ki je ne bi smelo biti gladko.

Med drugimi vzroki je vprašljivo, ali se je žeton XRP spremenil v “varnost” pod zvezni predpisi o vrednostnih papirjih. Prav tako se je še en izvršni regulator, Mreža za pregon denarnih kaznivih dejanj, v 2001 pritožil Ripplu, da njegove izbire so predstavljale menjalnice “valute”, s čimer se je Ripple prijavil kot nadomestni “izmenjevalnik” denarnih družb pri agenciji. Torej, Ripple se je registriral in spremenil v takoj, ko je bil kaznjen $700,000 FinCEN kot a kazen za registracijo in kršitve AML v 2015, najboljše je, če ločena zvezna agencija – SEC – zahteva pet let kasneje, da so bile enake izbire javni izbori ces “vrednostnih papirjev”. Ponavljajoča se dejanja para ameriških regulatorjev za podobne osnovne transakcije so nepoštena in nesmiselna.

Če sem spremenil v takoj stava, kar sem, bi cvilil, da bo SEC izgubil ta boj – s tem mislim, da bosta sodna odločba oba zagovarjala, da XRP ne bo več “varnost”, da bruto prodaja XRP s strani Ripplovih ravnateljev niso bile javne izbire tukaj v ZDA ali da prepoved zoper tožene stranke ni niti potrebna niti odobrena. Ta boj in kasnejša odločitev Seize Analise Torres bi bila monumentalna.

Tam bi po naključju dobro imeli to, bralci – moj seznam visokih pet.

Pojdite na počitnice in verjetno bi verjetno kmalu premagali COVID- 14 po vsem svetu. Kmalu boste poslušali moja razmišljanja vsakič drugič v 2020!

Marc Powers

je za ko je izredni profesor na Florida World University College of Legislation, poleg tega poučuje “Blockchain, Crypto and Regulatory Concerns” in “Fintech Legislation”. Nedolgo nazaj se je upokojil iz prakse pri Am Legislation 14 podjetje za predpise, razen če je zgradil svojo ekipo za reševanje sporov z vrednostnimi papirji po vsej državi in ​​izdajateljsko ekipo za izvrševanje predpisov ter izdajo industrije hedge skladov. Marc je začel svoj pooblaščeni poklic v Oddelku za izvrševanje SEC. Na koncu njegovih 40 let v predpisih, spremenil se je v takoj, ko je razmišljal o zastopanjih, vključno s shemo Bernieja Madoffa Ponzija, sedanjo predsedniško pomilostitev in sojenjem Martha Stewart z notranjimi informacijami o nabavi in ​​prodaji.

Izražena mnenja so moja ustvarjalca in ni več nujno, da posnemajo stališča Cointelegrapha ali Florida World University College of Legislation ali njegovih sodelavcev. To besedilo je za priljubljene podatkovne aplikacije in ne bo več namenjeno in verjetno ne bi več veljalo kot pooblaščeni nasvet ali nasvet glede financiranja.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments