17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Vloga decentraliziranih financ v decentraliziranih financah

- Advertisement -

Central limit express e book (CLOB) je digitalna platforma ali načrt, ki omogoča trgovanje s finančnimi napravami, kot so delnice, obveznice, blago ali kriptovalute. To je način, ki je tako dobro znan element kot digitalno trgovanje z datumi, in ga prenašajo finančne borze, tržnice in trgovalna mesta za preučevanje nakupov in spodbujanje naročil številnih članov trga.

CLOB je zbirka podatkov, ki organizira in upravlja dohodna naročila za nakup in promocijo, združuje naročila različnih članov trga. Ta naročila so časovno zaporedna in vzpostavljajo ekspresno e-knjigo, ki odraža svežo ponudbo in dinamiko povpraševanja na trgu.

CLOB deluje v skladu s pravim modelom trgovanja, kjer bodo naročila verjetno oddana in uskladiti ob pravem času, ko se pridobijo nova naročila. CLOB v večini primerov podpira več kot eno ekspresno vrsto, poleg omejenih naročil, tržnih naročil, naročil za sklenitev in dodatnih, kar trgovcem omogoča, da določijo želeno oznako, znesek in čas izvršitve.

Ko je hitra pošiljka oddana v CLOB, se milje hranijo v ekspresni e-knjigi glede na stopnjo oznake in čas oddaje. Do zamenjave pride, če se ekspresno prilega drugemu svežemu in se posnamejo miniaturni tisk transakcije. CLOB zagotavlja, da so potencialno najproduktivnejši takoj razpoložljivi stroški prikazani članom trga, ker združuje in razvršča naročila v skladu z oznako in časom oddaje.

Ena od ključnih značilnosti CLOB je da zagotavlja transparentnost trga. Trgovcem omogoča pregled ponudbe in povpraševanja na trgu, skupaj z zneskom in stroški nakupa ter spodbujanje naročil v različnih obsegih oznak. Ta preglednost omogoča članom trga, da se odločijo za trgovanje in ocenijo likvidnost določenega instrumenta.

Drugi ključni element CLOB je njegova sposobnost, da se učinkovito spopade z velikim obsegom trgovanja. Sodobni digitalni trgi nenehno preizkušajo širok obseg trgovalnih poslov, z ogromno serijami naročil, ki so oddana, spremenjena ali preklicana ob pravem času. CLOB je zasnovan za reševanje velikih ekspresnih količin in sklepanje poslov živo in natančno.

Centralizirani CLOB proti decentraliziranim CLOBCentralizirani CLOB (cCLOB) in decentralizirani CLOB (dCLOB) sta dva različna pristopa za olajšanje trgovanja na finančnih trgih. Centralizirani CLOB-ji so zelo razširjeni na primitivnih finančnih trgih.

V cCLOB-u nadomestek deluje kot osrednji rojstnodnevni praznovalec, ki sprejema in prilagaja naročila članov trga. Facticious vzdržuje ekspresno e-knjigo, ki beleži vsa nakupna in promocijska naročila ter izvaja posle v skladu z vnaprej določenimi pravili. Izmišljeni v večini primerov tudi skrbijo za sredstva, s katerimi se trguje, in poravnava posle v imenu članov.

Po drugi strani pa je v dCLOB hitra e-knjiga decentralizirana in vzdrževana na verigi blokov. Posledično nobeno praznovanje osrednjega rojstnega dne ne ustreza naročilom ali poravnavam poslov. Kot drugače imajo člani interakcijo neposredno z verigo blokov in objavljajo svoja naročila v decentralizirani hitri e-knjigi. Trgovanja se izvajajo prek trim pogodb v skladu z vnaprej določenimi pravili. Udeleženci ščitijo skrbništvo nad svojimi sredstvi, pri čemer poravnave potekajo robotsko v verigi blokov.

Sodobno: Zanemarjanje Cambridge Analytica — Tukaj je, kako bi umetna inteligenca morda domnevno ogrozila volitve

DCLOB-ji so lepa sveža teorija ki se je pojavilo s prihodom platform za decentralizirano financiranje (DeFi), kjer znanje in izkušnje na področju veriženja blokov omogočajo trgovanje na podlagi prepričanja brez posrednikov.

Dexalot je na primer decentraliziran nadomestek (DEX ) v skladu z Avalanche, ki uporablja dCLOB. Platforma vključuje stroj za odkrivanje, ki določa stanje dCLOB za ustvarjanje dražbe za očitno količino časa – neprekinjeno ur — pri čemer je ujemanje onemogočeno, vsi člani pa objavljajo ponudbe in ponudbe.

To omogoča članom, da so priča ponudbi in povpraševanju, in ker bi bilo verjetno v težavah, če bi manipulirali s tveganjem deterministično stanje omejenih naročil.

Dexalot, obožuje cCLOB, deluje tako, da ohranja inventar nakupov in spodbuja naročila za določeno sredstvo ter robotsko usklajuje naročila za sklepanje transakcij. Kljub temu deluje v decentralizirani skupnosti, kjer transakcije obravnavajo in upravljajo člani skupnosti in ne centralizirane borze.

Kaj to pomeni za uporabnikeNekateri v nadomestku menijo, da je decentralizacija kritična za trgovce. Pei Chen, podpredsednik za izboljšanje pogodbene platforme Rootstock, je za Cointelegraph povedal:

»CLOB DEX-i rešujejo zmožnost oblikovanja metodologije naprej za kripto izmenjave. Prispevajo k decentralizaciji in razširljivosti DeFi s tem, da uporabnikom omogočajo prilagajanje sredstev v ambientu med prepričanji, ne da bi se zanašali na vlado, in s tem, da nudijo dodatno preglednost in avtonomijo nad sredstvi določene osebe.” Chen je vztrajal: »Glede na intenzivne predpise, s katerimi se danes soočajo centralizirane borze, CLOB DEX ali decentralizirani CLOB rešujejo posebno drugačnost za zagotovitev naprej, tako da ponujajo vzdušje brez zaupanja in brez dovoljenj. Glede na omenjeno lahko odsotnost regulativnih zahtev verjetno predstavlja tudi ovire za posvojitev. Prezgodaj je, da bi naredili potrebne sklepe.«

Tim Shan, glavni delovni direktor podjetja Dexalot, je kljub svoji industrijski decentralizirani manekenki za Cointelegraph povedal, da centralizirani CLOB »rešujejo pretežno prednost pred decentralizirani CLOB-ji« na podlagi bajke, da se ne »sprebijajo več z ovirami verig blokov«.

Kljub temu je dodal, da morajo »uporabniki hraniti svoja sredstva pri CEX-ih , omogoči CEX-om, da izvede stanje svojih sredstev za varno korist nadomestka, se sooči z verjetnostjo vstopnega dela in bodi pozoren na zmožnost goljufij.«

Še en ključni element med centralizirani in decentralizirani CLOBs je stopnja administracije in preglednosti. V cCLOB nadomestek nadzoruje ekspresno e-knjigo in morda lahko vpliva na pravila za ekspresno ujemanje, določanje cen in izvedbo.

Lahki morda verjetno tudi manipulira z ekspresno e-knjigo ali daje prednost očitnim ukazom pred drugimi. Kljub temu to uvaja tudi nepreglednost in zanašanje na prepričanje, da nadomestek deluje lepo in pregledno.

Po drugi strani pa je v dCLOB hitra e-knjiga očitna in se začne, da nekdo vstop in študij. Poleg tega so pravila za izrecno ujemanje, določanje cen in izvajanje kodirana v pogodbah o obrezovanju, ki se izvajajo avtonomno brez človeškega posredovanja. To odpravlja obvezno prepričanje o osrednjem rojstnodnevnem praznovanju, kar članom ponuja dodatno preglednost in administracijo.

Ena izmed glavnih prednosti cCLOB-jev je njihova zmožnost zaostrovanja elegantnih nadomestnih velikosti z nizkimi cenami. Poleg tega centralizirane borze nenehno rešujejo globoke likvidnostne sklade, kar bi morda predstavljalo boljše cene in hitrejšo izvršitev za dražje posle.

CCLOB-ji ponujajo tudi posebej sofisticirane ekspresne vrste, kot so omejena naročila, ki članom omogočajo, da določijo določeno oznako za svoje posle brez zdrsa. Zaradi teh zmožnosti so cCLOB-ji privlačni za institucionalne trgovce in ustvarjalce trga.

Tehnologija bo verjetno prednost za razkrite CLOB DEX-je, pravi Shan, ki je omenil: »Znanje o veriženju blokov ni napredovalo. prej predolgo z inovacijami, kot so podomrežja Avalanche in personalizirani digitalni stroji, ki omogočajo večjo hitrost in pretočnost ter znižajo stroške bencina. Vidimo, da se pojavljajo popolnoma decentralizirani CLOB DEX-i, ki lahko morda močno izboljšajo dom DeFi.«

Po drugi strani pa se lahko dCLOB-ji verjetno le soočajo z izzivi pri podpiranju prefinjenih nadomestnih velikosti z nizkimi cenami v posledica njihove decentralizirane narave. Likvidnost v dCLOB-jih nenehno zagotavljajo določeni osebni člani, ki morda verjetno le rešujejo omejene vire in morda ne bodo več utrjevali velikih količin nadomestkov.

Posledično bosta zdrs in vpliv na vrednost verjetno večja pri dCLOB kot pri cCLOB, zlasti pri dražjih poslih. DCLOB-ji morda verjetno tudi rešijo omejene ekspresne vrste in funkcionalnosti v primerjavi s cCLOB-ji, kar bi morda omejilo tehnike trgovanja, ki jih člani lahko izvajajo.

AMM proti CLOBReševanje računalniških vzdrževalcev trga (AMM) je bilo na izvoru, ustvarjeno za obravnavo točk na stopnji protokola, kot so vrvež, končnost, prepustnost in računalniške obremenitve v transakcijah verige blokov. Naredili so revolucijo v strokovnem znanju posamezne osebe o trgovanju z uvedbo enostavnega transakcijskega tečaja z enim klikom, ki učinkovito pometa hitro e-knjigo. AMM navajajo sistem, ki konstantno določa vrednost v skladu z razmerjem dveh sredstev. Prilagoditve vrednosti so najbolj produktivne, ko udeleženec izvede nadomestek in prilagodi zneske sredstev v skupini.

AMM-ji so povzročili potrebne izboljšave v primerjavi s prejšnjimi dnevi verig blokov, ko je bilo reševanje transakcij drago, in vstavljanje in preklic naročil je porabil prekomerno pasovno širino in računalniške vire.

Kljub temu je prišlo do nadomestnih rešitev, povezanih z AMM. Ena težava je bila takoj po vzpostavitvi likvidnosti, saj so maloprodajni pokrovitelji opremili likvidnost z zaklepanjem sredstev v skladih AMM za delež stroškov trgovanja. Kljub temu je to prepričanje, opredeljeno kot kmetovanje likvidnosti, imelo kumarico, znano kot nestalna izguba, kjer se je vrednost, ki jo je zapravil ponudnik likvidnosti, zgodila, ko so se stroški sredstev v združenju razlikovali. V različnih besednih zvezah so bili stroški blagega reševanja nenehno nezadostni za prevleke različnih napačno postavljenih zaradi arbitražnih trgovanj.

Še en zaplet AMM, zlasti tistih, ki navajajo stalen sistem izdelkov, je tesnoba pri vzpostavljanju likvidnosti, ki bi morda lahko zaostrila prefinjene posle s tesnimi cenami. Podpora likvidnosti v AMM v večini primerov zahteva precejšen znesek kapitala za srednje velika trgovanja; ker se bo velikost nadomestka povečala, se bo močno povečal tudi nastali zdrs.

V primerjavi so CLOB-ji dodatno kapitalsko učinkoviti in ponujajo dodatna orodja za trgovanje, kot so omejena naročila in neuporaba zdrsa, naročila z modifikatorji častijo čas v veljavi in ​​ponovno štetje vidnosti v zlahka razpoložljiva globina, ki pomaga trgovcem sestaviti svoje delo v posebej razdrobljeni, deterministični metodologiji in bolje oceniti nevarnosti.

CLOB-ji prav tako predstavljajo boljše predhodne in obstojne možnosti odkrivanja oznak kot AMM-ji. Po drugi strani ponovno štetje seznamov AMM in seznamov v slogu likvidnostnega zagonskega bazena (LBP) – popolne tehnike za uvajanje svežih sredstev na trg v DeFi – odpravlja potrebne pomanjkljivosti.

Revija: Navada pri trgovanju s kriptovalutami: Kaj je treba preveriti in metoda, s katero se obdelujejo milje

Seznami Express AMM neprestano povzročajo potrebne skoke oznak, sprejete z navdihujočimi padci zaradi trga manipulacija operaterjev, ki poznajo način delovanja verig blokov. Po drugi strani LBP, ki blokirajo prodajalce in so najbolj produktivni, omogočajo pokroviteljem, da sodelujejo v tečaju odkrivanja vrednosti, medtem ko rešujejo neuravnotežen trg, kjer je zahteva kupca izčrpana, kar povzroči napihnjene stroške in morebitne padce oznak.

V nezdružljivosti CLOB-ji omogočajo, da vsaka ponudba in ponudba predstavljata vrednost v hitrih knjigah, zaradi česar so še posebej pravični za predhodno in vztrajno odkrivanje oznak. Verjetno bodo prilagojeni za predhodno odkrivanje oznak prek dražbenega načina v hitrih knjigah, kar je enakovredno primitivnim finančnim trgom.

9808698086

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -