19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Voditelji G7 prosijo Rusijo, naj nujno prepozna tiste, ki zlorabljajo kriptovalute v...

Voditelji G7 prosijo Rusijo, naj nujno prepozna tiste, ki zlorabljajo kriptovalute v napadih Ransomware

G7 Leaders Ask Russia to Urgently Identity Those Who Abuse Cryptocurrency in Ransomware Attacks

Voditelji G7 so pozvali Rusija naj nujno “prepozna, moti in prevzame odgovornost” hekerje izsiljevalske programske opreme in tiste, ki zlorabljajo kriptovalute za pranje odkupnin. “Ponavljamo svoj interes za stabilne in predvidljive odnose z Rusijo in bomo še naprej sodelovali tam, kjer obstajajo področja skupnega interesa,” so povedali voditelji G7.

Narodi držav G7 prosijo Rusijo, naj prepozna in moti hekerje izsiljevalske programske opreme, ki zlorabljajo kriptovalute

Voditelji držav G7 so se srečali v Cornwallu, Anglija, junija 06 – 13. Med dolgim ​​seznamom tem, o katerih so razpravljali, so bili napadi ransomware, ki vključujejo kriptovalute. G7 sestavljajo ZDA, Združeno kraljestvo, Japonska, Nemčija, Francija, Italija in Kanada.

“Ponavljamo svoj interes za stabilne in predvidljive odnose z Rusijo in bomo še naprej sodelovali kjer obstajajo področja vzajemnega interesa, “piše v sporočilu, objavljenem v nedeljo po zaključku vrha voditeljev, in dodaja:

Zlasti pozivamo Rusijo, naj nujno… identificira, moti in upošteva tiste, ki znotraj njenih meja izvajajo napade na odškodninsko programsko opremo, zlorabljajo virtualno valuto za pranje odkupnin in druge kiber kriminalitete.

Poleg kibernetskih zločinov so voditelji G7 Rusijo pozvali, naj “razišče in verodostojno razloži uporabo kemičnega orožja na njenih tleh” in “konča sistematično zatiranje neodvisnih držav civilna družba in mediji. “

V zadnjem času je bilo več velikih podjetij v ZDA prizadeto z napadi ransomware in Zvezni preiskovalni urad (FBI) meni, da t Vendar pa so bili napadalci del ruskih kiberkriminalnih skupin. Hekerji so zahtevali plačilo v bitcoinih. Urad sumi, da je za napadom na mesnopredelovalno podjetje JBS stala skupina Revil, imenovana Sodinokibi. Hankerska skupina Darkside naj bi stala za napadom odkupne programske opreme na Colonial Pipeline.

Administracija Bidena je v začetku tega meseca dejala, da je “boj proti ransomwareu prednostna naloga uprave” in dodal, da razširil bi analizo kriptovalut za boj proti napadom ransomware.

Finančni ministri in guvernerji centralnih bank G7 so se sestali v začetku tega meseca v Londonu. Razpravljali so o regulaciji digitalnih valut centralne banke in se dogovorili, da bodo “delali v smeri skupnih načel in zaključke objavili pozneje v letu.”

Ali menite, da bo Rusija storila, kar so vprašali voditelji G7 v zvezi s kripto ransomware? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Dutch Official Predicts Crypto Market Crash, Says 'the Netherlands Must Ban Bitcoin Now'

Christine Lagarde Reaffirms ECB's Crypto Policy as Bitcoin Becomes Legal Tender in El Salvador

Oznake v tej zgodbi

Bitcoin Ransom, Colonial Pipeline, kiber kriminal, kiber kriminalci, g7, voditelji g7, vrh voditeljev g7, jbs, odkupnine, odkupnina, napadi Ransomware, hekerji izsiljevalec, Rusija

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je informativne narave samo za namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments