2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Vodja centralne banke Zimbabveja: "Ne verjamemo v kriptovalute"

Vodja centralne banke Zimbabveja: “Ne verjamemo v kriptovalute”

Reserve Bank of Zimbabve ostaja nasprotuje kriptovalutam, vendar se zanima za razvoj lastne digitalne valute, je dejal njen guverner.

Centralna banka ne verjame v kripto

Guverner rezervne banke Zimbabveja (RBZ) John Mangudya je dejal, da je njegova institucija zainteresirana za ustvarjanje digitalne valute centralne banke (CBDC). Vendar pa centralna banka ne verjame v kriptovalute, je dodal.

Po poročanju Bloomberga je Mangudya te pripombe podal med intervjujem s Trevorjem Ncubejem, veteranskim novinarjem iz Zimbabveja. V pripombah, za katere se je zdelo, da ponavljajo nedavno izraženo stališče vlade o digitalnih valutah, je Mangudya delil razmišljanje centralne banke o tem, kako namerava slediti stopinjam drugih držav, ki so uvedle CBDC.

Pojasnil je:

Kot centralna banka ne verjamemo v kriptovalute. Verjamemo v digitalno valuto centralne banke, ki v bistvu poskuša povedati, ‘kako imamo e-zimbabvejski dolar v nasprotju s kriptovaluto.’

. )

Kot je že poročal Bitcoin.com News, je zimbabvejski vladni uradnik novembra potrdil, da njegova administracija zbira mnenja o CBDC in kriptovalutah. Pripombe uradnika so povzročile špekulacije, da Zimbabve namerava sprejeti kriptovalute. Vendar pa je te trditve pozneje ovrgel državni minister za informiranje.

RBZ pošlje ekipo v Nigerijo

Namesto da bi sprejeli kriptovalute, je poročilo predlagalo, da RBZ namerava poslati ekipo v Nigerijo, prvo afriško državo, ki je uvedla CBDC. Glede na poročilo se bo skupina učila iz izkušenj Centralne banke Nigerije (CBN) v zvezi z njeno uvedbo e-naire.

Poleg načrtovanega obiska v Nigeriji Mangudya je dejal, da ima RBZ že svojo fintech ekipo, za katero pravi, da zelo trdo dela. Po besedah ​​guvernerja je načrt centralne banke zagotoviti, da RBZ ne bo zaostajala za drugimi centralnimi bankami, ki prav tako delajo na svojih CBDC.

Kakšen je vaš pogled na to zgodbo? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Tanzanian Central Bank Preparing for CBDC to Ensure Country Is Not Left Behind

Tanzanian Central Bank Preparing for CBDC to Ensure Country Is Not Left Behind

Tanzanian Central Bank Preparing for CBDC to Ensure Country Is Not Left Behind

Tanzanian Central Bank Preparing for CBDC to Ensure Country Is Not Left Behind

Tanzanian Central Bank Preparing for CBDC to Ensure Country Is Not Left Behind Tanzanian Central Bank Preparing for CBDC to Ensure Country Is Not Left Behind

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, navedene v tem članku.

1006923493

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments