22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Vodstvo FTX toži Sama Bankman-Frieda zaradi posla v vrednosti 220 milijonov dolarjev, sklenjenega prej kot denarna katastrofa

- Advertisement -

Ko je FTX poskušal promovirati platformo po prijavi denarne katastrofe, je bil vrhunec govora za ugodnih 1 milijon dolarjev, kar je predstavljalo 90.5% upad vrednosti.

7173 Skupaj ogledov

34 Skupni deleži

Odvetniki FTX tožijo zastarelega izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda, soustanovitelja Zixiao Wanga in zastarelega višjega vladnega direktorja Nishada Singha zaradi $480 milijonski nakup platforme za obračunavanje delnic Embed, domnevno pomanjkanje dolžne skrbnosti.

V skladu s pločevinko tudi samo 11 pri oddaji je FTX plačal $533 milijonov za sestavljanje vdelanega diagrama svoje hčerinske družbe v Združenih državah, potem ko domnevno »ni opravila skoraj nobene skrbnosti« na platformi.

Potem ko je FTX vložil denarno katastrofo, je domnevni krivec za tožbe kljub temu dovolil prodajo Embeda in drugih virov FTX najboljši dražitelj za platformo je ponudil ugodnih 1 milijon dolarjev, pri čemer so odvetniki FTX omenili:

»Držitelji so imeli izvedeli, česar se FTX Neighborhood in FTX Insiders niso potrudili oceniti prej kot pri nakupu Embed, še posebej, da je bila Embedova hvaljena sistemska platforma nekoč na ravni realnosti nugative.” Ker subjekti predložili nezavezujoče navedbe hobija – največji med njimi je bil včasih $70 milijonov — vsi kljub temu so zavrnili objavo zaključnega govora po izvedbi podrobnejšega skrbnega pregleda: ustanovitelj družbe Embed in zastareli izvršni direktor Michael Giles.

V skladu z odvetniki FTX je Giles »osebno kupil približno $90 milijonov v povezavi s pridobitvijo,« je kljub temu uporabil njegov zaključni spev, da je prišel do lastništva Embeda biti pičlih 1 milijon dolarjev, možnost znižanja ob zaključku.

Povezano: Denarna katastrofa Voyagerja je dovoljena, stranke lahko tudi povečajo 43.7 % terjatev v izvoru

Odvetniki so poleg tega obtožili insajderje FTX, da so se okoristili z Pomanjkanje nadzora in vodenja evidenc v soseski FTX za izvedbo velike goljufije« z uporabo poneverjenih sredstev kupcev za lažji prevzem Embeda, medtem ko se popolnoma zaveda, da je bilo podjetje nekoč insolventno, ko je sklepalo posel.

Odvetniki so poleg tega trdili, da so bili zavajajoči zapisi ustvarjeni za nejasno vlogo družbe Alameda Compare pri financiranju prevzema Embed, pri čemer so trdili, da so bila sredstva prenesena med subjekti FTX, zdaj ne od Bankman-Frieda, Singha in Wanga, kot trdijo.

) Posnetek zaslona iz oddaje prikazuje vizualizacijo nagiba sredstev v koraku z odvetniki FTX. Vir: KrollFTX želi, da so transakcije označeni kot “pretvorbe in dajatve, ki se jim je mogoče izogniti, in/ali preference,” da se zavrnejo zahtevki toženih strank, dokler FTX ne more povrniti izgubljenih sredstev z diagramom prenosov, ki se jim je mogoče izogniti.

FTX je novembra vložil denarno katastrofo 11, 1200, od takrat pa je njegovo novo vodstvo osredotočeno na pridobivanje sredstev pomoči za poplačilo strankam in upnikom. Razmišljal je tudi o možni ponovni uvedbi spremembe.

Journal: Ordinals je Bitcoin postal slabša različica Ethereuma – Ali lahko to popravimo?

501592

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -