17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Vpliv kripto virov na lahke trge je majhen, vendar lahko predstavlja sistemsko grožnjo: EU Watchdog

- Advertisement -

Vir: AdobeZdi se, da evropskega monetarnega nadzornika vpliv kriptovalut na denarni sistem ne zanima pretirano, vendar bodo omenjeni regulatorji, ki so bili sproščeni, v tem primeru čakali na video prikaz tveganj.

Evropski odbor za sistemske grožnje je izdal sliko v četrtek z naslovom “Kriptolastnina in decentralizirane finance – sistemske posledice in alternative zaščite.”

“Tudi ob predpostavki, da kriptosredstvo sektor zdaj ne bo sistemski, oblasti želijo kot napravo za določitev razvoja na tem področju in njihovih navideznih posledic za monetarno stabilnost,« je na sliki omenjena plošča.

Tržna kapitalizacija kripto lastnine “se zdi rahlo utesnjena,” je omenil odbor.

Prijavljena tržna kapitalizacija za nepremičnino, vključno s stabilnimi kovanci in za bitcoin, ki se štejejo za izgubljene nejavne ključe za shranjevanje, znaša približno 0,8 % denarnega sektorja EU, v skladu s sliko.

To je pripravljeno v obsegu Amazona ali obsegu navidezno najboljša banka v Evropski uniji, je omenil upravni odbor.

Decentralizirane finance ali DeFi tvorijo utesnjen fragment, tako da še nimajo “večje povezave z zrelimi financami,” v skladu s sliko.

Če kripto vstopi v zrele finance…Odbor je poleg tega preučil, kako se lahko kripto trg spremeni v “sistemsko pomemben.”

“Obstajajo različni okoliščine, v katerih lahko kripto lastnina predstavlja tudi sistemsko grožnjo, kot ponazoritev, če (i) se njihova medsebojna povezanost z zrelim denarnim sistemom sčasoma poveča, (ii) njihove povezave z zrelim denarnim sistemom zdaj niso prepoznane prej, kot povzročajo pomisleke, in (iii) iste tehnologije so sprejete v zrelih financah,« je omenil upravni odbor.

Odbor je podal nekaj predlogov, vključno z izboljšanjem sredstev EU za video oddaje z dokončnimi zahtevami za poročanje in z odločnim ugotavljanjem kripto stakinga in posojanje.

»V dolgotrajnem vrvežu si je treba prizadevati za višjo raven ugotavljanja razvoja v DeFi ter posledic za pravo in nadzor. Namreč, dragoceno bi bilo pogledati priprave na upravljanje, da bi ustvarili določeno neizprosno uporabnost zakona za te izdelke in ponudnike,« je omenil odbor.

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne vsakodnevne novice

Hitro 3 minute branja o kripto datotekah sedanjega časa!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -