15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Vrhunski ameriški bančni regulator za pregled standardov kriptovalut pod novim vodstvom

Vrhunski ameriški bančni regulator za pregled standardov kriptovalut pod novim vodstvom

Top US Banking Regulator to Review Cryptocurrency Standards Under New Leadership

Novi vršilec dolžnosti nadzornika Currency, Michael Hsu, je zahteval pregled standardov kriptovalut, ki jih je določil najvišji ameriški bančni regulator. Med pregledom ga tudi poziva, naj “ponovno oceni morebitne nacionalne listine o zaupanju in ustavi odobritev dodatnih listin nebančnim subjektom”.

Vrhunski bančni regulator, ki pregleduje kripto politiko

Michael Hsu, novi skrbnik zveznega bančnega sistema in izvršni direktor urada Nadzornik valute (OCC) je zahteval pregled regulatornih standardov za kriptovalute. Hsu je funkcijo prevzel maja 10.

OCC je neodvisen urad ministrstva za finance ZDA. Zakupa, ureja in nadzira vse nacionalne banke in zvezna hranilna združenja ter zvezne podružnice in agencije tujih bank.

Hsu je pred Odborom za finančne storitve razkril svoje načrte za kriptovalute. Sreda. “Na OCC je bil poudarek na spodbujanju odgovornih inovacij,” je začel. “Na primer, ustanovili smo Urad za inovacije, posodobili okvir za zakup nacionalnih bank in skrbniških družb in storitve kripto skrbništva razlagali kot del bančnega poslovanja.”

novi vršilec dolžnosti nadzornika je zapisal: “Prosil sem osebje, da pregleda ta dejanja,” in pojasnil:

Kmalu po tem, ko sem začel, sem zahteval pregled ključnih regulativnih standardov in zadev, ki so v postopku pred agencijo. Ti predmeti vključujejo… razlagalna pisma in navodila v zvezi s kriptovalutami in digitalnimi sredstvi ter čakajoče odločitve o licenciranju.

„Za vsako, v pregledu se upošteva celoten nabor notranjih in zunanjih pogledov, vpliv spremenjenih okoliščin in vrsta alternativ, «je pojasnil.

Nekdanji vršilec dolžnosti nadzornika Brian Brooks je že prej opozoril, da nekatera navodila za pro-kriptovalute, ki jih je pod njegovim vodstvom izdal OCC, bi bila umaknjena.

Medtem se senator Sherrod Brown, ki je predsednik senata za bančništvo, stanovanjsko gospodarstvo in urbanizem Odbor za zadeve Sherrod Brown je v sredo poslal Hsu pismo v zvezi z regulacijo kriptovalut, ki jo je izdal OCC.

Brown je izrazil zaskrbljenost zaradi “številnih državnih listin o zaupanju, ki jih je podelilo predhodno vodstvo OCC. ” Zapisal je: »Kmalu po tem, ko je nekdanji vršilec dolžnosti nadzornika Brian Brooks zapustil OCC, da bi se pridružil Binance, borzi kriptovalut, je več netradicionalnih podjetij, specializiranih za digitalne in kriptovalutne dejavnosti – med njimi Paxos, Protego in Anchorage – prejelo pogojne nacionalne listine o zaupanju od OCC. “

Senator meni, da” OCC teh subjektov ne more urejati primerljivo s tradicionalnimi bankami, “poudarja:

Podjetju, ki ne more izpolniti strogih zahtev, ki veljajo za druge banke, ne bi smelo biti dovoljeno, da se javnosti predstavijo kot banka.

Sklicevanje na to, da je “nekdanji vršilec dolžnosti nadzornika Brian Brooks aktivno spodbujal kriptovalutna podjetja, da se prijavijo za nacionalno listino zaupanja, ker je imela” razmeroma enostavne zahteve “in je” le hitrejša “je Brown zatrdil, da” ne samo, da bi te odobritve zakupa lahko stranke podcenjevale tveganja, povezana s tem premoženjem , vendar bi lahko spodkopalo vero v varnost in stabilnost celotnega bančnega sistema. “

Senatorjevo pismo vršilcu dolžnosti nadzornika zaključuje:” Zahtevam, da ponovno ocenite kakršno koli pogojno nacionalno zaupanje listin in ustavite odobritev morebitnih dodatnih listin nebančnim subjektom, medtem ko pregledujete, “in dodal:

Pozivam vas, da pregledate postopki in smernice, ki jih je upošteval OCC v zvezi z oceno in odobritvijo listin sidrišča, Paxosa in Protega, da bi zagotovili, da bodo standardi nadzora in izdajanja dovoljenj OCC ostali strogi in pravični med prosilci za najem.

Ali menite, da bo OCC pripravil več strogi predpisi o kripto po pregledu? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

US Lawmaker Pushes for Safe Harbor Legislation to Protect Crypto Investors With Forked Coins

Australian Senator Says Cryptocurrency Is Not a Fad — Government Won't Stand in the Way

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments