17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Vsak peti kivi bik o kripto naložbah, predlaga nova anketa

Vsak peti kivi bik o kripto naložbah, predlaga nova anketa

One in Five Kiwis Bullish on Crypto Investments, New Poll Suggests

Naložbe v kriptovalute naraščajo v priljubljenost med Novozelandci in petina vprašanih v novi raziskavi namerava ali je že vložila denar v digitalna sredstva. Anketa je tudi pokazala, da mladi Kiviji pogosteje uporabljajo platforme za mikro vlaganje kot starejše generacije.

Več 20% Novozelandcev načrtuje ali je investiralo v kriptovaluti

Naložbe v kriptovalute in delnice na Novi Zelandiji naraščajo, mladi se v digitalne naložbe vpisujejo hitreje kot druge starostne skupine. Glede na raziskavo, izvedeno za Svet za finančne storitve (FSC), 40% Kiwisov trenutno uporablja ali namerava uporabljati platforme za mikro vlaganje, je poročal New Zealand Herald.

Anketa je pokazala, da 21% ali petina od 2, anketiranci so bodisi vlagali v kriptovalute bodisi načrtujejo nakup digitalnih kovancev v prihodnosti. To je 7-odstotno povečanje od marca 2020, je zapisano v poročilu. Dejanski kripto vlagatelji so se med marcem lani in aprilom občutno povečali s 3% na 9,5% 2021. Izvršni direktor FSC Richard Klipin je komentiral:

Raziskave kažejo, da že od zgodnjega 2020 Nova Zelandija je sledila svetovnemu trendu vlaganja v delnice, pa tudi bolj špekulativne premoženja, kot so kriptovalute.

Klipin je poudaril “neverjeten porast digitalnih vlagateljev” v preteklosti 18 mesecev. “Naše raziskave so pokazale, da 38. 2% odraslih Novozelandcev trenutno uporablja ali namerava uporabljati platforme za mikro vlaganje. “

Odstotni podatek ustreza 1,5 milijona prebivalcev Nove Zelandije in” in odraža transformacijski premik v načinu, kako se odločamo za vlaganje denarja, “je pojasnil izvršni direktor.

Klipin je poudaril, da so se mlajši Novozelandci hitreje spremenili z % tistih pod 39 leta starosti verjetno uporabljajo platforme, kot so Delnice, loputa ali vložek. Študija je zabeležila tudi opazen porast delniških naložb od 23% do 30% za anketirance z novozelandskimi delnicami in od 11% do 18% za tiste z mednarodnimi delniškimi naložbami.

Kiwis zaskrbljen zaradi varnosti novih naložbenih platform

Anketa nadalje ugotovil, da so tradicionalno spletno bančništvo, pa tudi prenos denarja in mobilne aplikacije, zelo priljubljeni, saj jih večina ljudi že uporablja ali jih namerava uporabljati. Hkrati je manj kot polovica anketirancev uporabljala ali namerava uporabljati novejše tehnologije, kot sta digitalni denarnici, kot sta Apple Pay in Google Pay, storitve »kupi zdaj plačaj pozneje« (približno 43%), platforme za mikro vlaganje (38. 2%), digitalna valuta in robo- svetovalna orodja.

Covid naj bi pospešil sprejemanje tehnologije – 19 pandemija. “Zaradi enostavnega dostopa, ki ga zagotavlja tehnologija, so naložbe bolj privlačne za ljudi, ki prej tega niso menili kot možnost,” je opozoril Richard Klipin. Pridobivanje osebnega bogastva z boljšimi naložbami je prvi navedeni razlog za uporabo platform za mikro vlaganje. Njihova enostavnost uporabe je naslednja glavna motivacija skupaj z željo po razširitvi finančnega znanja in zmožnosti.

One in Five Kiwis Bullish on Crypto Investments, New Poll Suggests

Raziskava je tudi pokazala, da je veliko Novozelandcev še vedno zaskrbljenih zaradi varnostnih vprašanj, povezanih z novimi naložbenimi tehnologijami. Večina anketiranih je opozorila na tveganja spletnih goljufij, kraje identitete in prevar, ki bi lahko povzročile finančne izgube. Osupljivih 80% Kiwisov je reklo, da so zaskrbljen zaradi zasebnosti.

“Po številnih odmevnih kibernetskih napadih in napadih ransomware je razumljivo in spodbudno, da so mnogi pri uporabi previdni glede zasebnosti svojih osebnih podatkov in financ spletne platforme, «je pojasnil uradnik FSC. Klipin meni, da je ključnega pomena, da industrija finančnih storitev sledi novim instrumentom za upravljanje naložb in osebnih financ, hkrati pa si prizadeva zagotoviti informacije, potrebne za podporo finančnim odločitvam.

Kaj menite o ugotovitvah v anketi FSC? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Fidelity Executive Believes Bitcoin's Price 'Bottom Is in' After Last Month's Market Carnage

Russian Foreign Minister States Crypto Might Play a Significant Role in Settlements

Oznake v tej zgodbi

Kripto, kripto naložbe, kriptovalute, digitalni vlagatelji, digitalne denarnice, FSC, naložbe, naložbene platforme, naložbene tehnologije, naložbe, vlagatelji, kivi, mikro vlaganje, Nova Zelandija, Novozelandci, spletno bančništvo, platforme, anketa, zasebnost, varnost, delnice, delnice, študija, anketa

Zasluge za slike : Shutterstock, Pi xabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments