18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice "Vse banke gredo Fintech": Hong Kong predstavil strategijo "Fintech 2025"

“Vse banke gredo Fintech”: Hong Kong predstavil strategijo “Fintech 2025”

‘All Banks Go Fintech’: Hong Kong Unveils ‘Fintech 2025’ Strategy

Hongkong Monetarna uprava ( HKMA) načrtuje usmerjanje lokalnih bank k popolnemu sprejemanju fintech tehnologij, razkriva nova strategija. Tudi centralnobančna institucija v regiji je poudarila, da bo “spregovorila” z digitalizacijo lastnega nadzora nad finančnimi institucijami.

Centralna banka Hongkonga za podporo razvoju Fintech

Hongkongški regulator monetarne politike je predstavil svojo novo strategijo za spodbujanje fintech razvoja kitajske posebne upravne regije. S strategijo si HKMA prizadeva za celovito sprejemanje novih finančnih tehnologij v naslednjih štirih letih. Centralna banka želi tudi “spodbujati zagotavljanje poštenih in učinkovitih finančnih storitev v korist hongkonških državljanov in gospodarstva.”

‘All Banks Go Fintech’: Hong Kong Unveils ‘Fintech 2025’ Strategy

Na seminarju, ki ga je organiziralo združenje bank Hongkonga, je izvršni direktor HKMA Eddie Yue orisal pet glavnih področij “Fintech 2025. ” Regulator želi spodbuditi vse banke, naj se odločijo za fintech, Hong Kong za prihodnost dokončni CBDC, ustvarijo podatkovno infrastrukturo naslednje generacije, razširijo fintech pametno delovno silo in negujejo ekosistem s financiranjem in politikami.

Ena ključnih smeri, v kateri namerava monetarna oblast okrepiti svoja prizadevanja, je popolna digitalizacija bančnega poslovanja. Razširitev dosežkov svoje strategije pametnega bančnega obdobja, napovedana v 2017 bo HKMA še naprej “spodbujal vsestransko sprejemanje fintecha s strani hongkonških bank.” Regulator bo opredelil posebna fintech področja, kjer sektor zaostaja in potrebuje podporo. To velja tudi za njen regulativni okvir:

HKMA bo izdal nadaljnja nadzorna navodila za lažje sprejemanje novih tehnologij in še naprej “hodi pogovor” z digitalizacijo nadzora bank nad uporabo naprednih tehnologij.

HKMA bo sodelovala z zainteresiranimi stranmi pri izvajanju ‘Fintech 2025 ‘Strategija

Nova strategija predvideva izboljšanje in razširitev obstoječega mesta podatkovna infrastruktura. Hongkong monetarna uprava načrtuje vzpostavitev platforme za izmenjavo kreditnih podatkov, ki temelji na tehnologijah porazdeljene knjige (DLT), in vzpostavitev komercialne izmenjave podatkov.

Centralna banka si bo prizadevala za povečanje razpoložljivost fintech talentov z novimi programi usposabljanja in sodelovanjem med industrijo in akademskim svetom. Ena takih pobud je mreža projektnih mojstrov, shema, ki nudi pripravništva za podiplomske študente, da se pridružijo fintech projektom v sodelujočih bankah. Program se začne septembra.

‘All Banks Go Fintech’: Hong Kong Unveils ‘Fintech 2025’ Strategy

HKMA je dejala, da bo sodelovala v industriji pri ustanovitvi nove medinstitucionalne koordinacijske skupine Fintech, ki bo zadolžena za oblikovanje podpornih politik za fintech ekosistem. Monetarni organ bo izboljšal nadzorno okolje za Fintech in zagotovil financiranje kvalificiranih fintech projektov v partnerstvu z regijsko Komisijo za inovacije in tehnologijo. Predsednik uprave HKMA Eddie Yue je poudaril:

Fintech je nedvomno ključni motor rasti za finančno industrijo na delovnem mestu -pandemična doba in zdaj je pravi čas, da podvojimo svoja prizadevanja za izkoriščanje priložnosti. “Fintech 2021” predstavlja našo vizijo v zvezi s tem. Pozivam vse zainteresirane strani, naj združijo moči z HKMA.

Finančni regulator namerava nekaj svojih prizadevanj nameniti povečati pripravljenost Hongkonga na izdajo digitalnih valut centralne banke. HKMA se ne nanaša samo na razvoj veleprodajnih CBDC-jev, temveč tudi na raziskave maloprodajnih digitalnih valut. Finančna institucija bo še naprej podpirala Ljudsko banko Kitajske pri testiranju digitalnih juanov (e-CNY) za čezmejna plačila, hkrati pa bo začela ločeno študijo o digitalnem hongkonškem dolarju (e-HKD).

Ali pričakujete, da bo Hong Kong postal globalno fintech središče? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Crypto Payments App Bottlepay Is Now Available Across Europe

Crypto Payments App Bottlepay Is Now Available Across Europe

Members of East Africa Community Explore Potential Use of CBDC for Alternative Regional Payment System

Oznake v tej zgodbi

bančna institucija, banke, centralna banka, Kitajska, podatkovna infrastruktura , digitalni hongkonški dolar, digitalni juan, DLT, e-CNY, e-HKD, finančne institucije, Fintech, Fintech 2025, HKMA, Hong Kong, denarna oblast, strategija in tehnologije

Zasluge za slike 1940306578: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments