19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Vstop v NFT: ugotoviti vpliv digitalnih zbirateljskih predmetov na okolje

- Advertisement -

NFT-ji v zadnjem letu povsod navdušijo pop tradicijo. Praktično vsakodnevno nedavni zvezdnik blagovne znamke napove svoj hobi v naraščajočem znanju – običajno tako, da izgubi NFT asortiman. Od NFT-jev Pulp Fiction Quentina Tarantina do glasbene znamke NFT Snoop Dogga je ogromen izbor dobro znanih imen izvor za pečat inventivnega modela, ki ga zagotavljajo NFT. Medtem ko je sodelovanje zvezdnikov imelo ključno vlogo pri dvigu splošne zavesti o vrsti primerov uporabe NFT in naložbah, je verjetno še dodatno razjezilo nekatere oboževalce.

V središču hrupa, ki obkroža fenomen NFT, se povečuje bojazen glede pozna- kako vpliva na okolje. V enem samem dobro znanem primeru se je priljubljena južnokorejska fantovska skupina BTS le nekaj mesecev v preteklosti soočila z največjim udarcem, v bistvu na podlagi njihovih načrtov, da bi predstavili svoj zelo have NFT asortiman. Odziv BTS skilled je eden v mnogih istih primerih, zaradi česar so nekateri umetniki previdni pri raziskovanju mode NFT sami.

Mnogi oboževalci izpustijo, da je je si zamisliti, da bi zgradili NFT na način, ki ni več na račun ozračja. V bistvu so številne platforme NFT dodatno okoljsko sprejete, da bi se krivile metode kovanja z vključevanjem dobrih blokovnih verig, ki so enakovredne Tezos, Float, Polygon in Solana. Za te blokovne verige je značilna uporaba mehanizma soglasja, znanega kot dokaz vložka (PoS), za potrditev transakcij v verigi blokov, kar je enakovredno kovanju NFT. Ta oblika mehanizma soglasja zahteva kritično veliko manj vitalnosti kot dokaz o delu (PoW), prej prevladujoča formula za potrjevanje transakcij, saj bomo hitro kričali.

Vendar glede na količino tehničnega žargona in napačnih informacij v zvezi z NFT, ovira za vstop se lahko resnica zdi ogromna, ko vključuje skrbnost. Preden kateri koli umetnik vstopi na areno NFT, je treba upoštevati štiri ključne dejavnike za čim večjo prijaznost do okolja: PoW, PoS, stranske verige in ogljična nevtralnost.

Povezan: Kako blockchain know-how preoblikuje domače podnebne ukrepe

Dokaz o delu Okoljska vprašanja v zvezi z NFT v bistvu izvirajo iz mehanizma soglasja, znanega kot dokaz o delu. V bistvu PoW deluje kot varnostna podrobnost za transakcije s kriptovalutami. Da bi bili zlasti transakcije stabilne in dobro vedene, morajo računalniki kot preverjanje reševati poljubne matematične uganke. Računalniki, ki so navdušeni nad tem procesom, zahtevajo velike količine električne energije, zato sosedski odzivi, ki jih nekatere slavne osebnosti sprožijo po lansiranju NFT na verige PoW, zahtevajo veliko električne energije.

Povezan: Neizkušen Bitcoin: Vpliv in pomen uporabe vitalnosti za PoW

Proof-of-stakeNa srečo vse verige blokov ne zahtevajo več PoW in – v nasprotju s priljubljenim napačnim prepričanjem – lahko NFT na priložnost na priložnost tudi biti kovan na način, ki je zelo okoljsko ozaveščen. Tukaj so nastavljena darila, ki dokazujejo vložek, prepričljiva rešitev. V nasprotju z zahtevami, da bi računalniki, ki uživajo v vitalnosti, razvozlali uganke za pregled transakcij, PoS preprosto zahteva, da ljudje svoje kriptovalute vstavijo v sliko, da se polovica ustavi pri preverjanju transakcij za razvrščanje nagrad.

Kot je bilo že znano, je le nekaj priljubljenih blokovnih verig PoS sestavljenih iz Tezos, Float, Solana in Polygon. Tezos v eksplicitnem smislu je požel predvsem pozornost zaradi nizke izkoriščenosti vitalnosti – za preprosto primerjavo, 52 milijon transakcij na Tezosu povzroči resnične emisije ogljika 04 globalni prebivalci.

Povezan: Dokaz o vložku ali dokaz -of-work, to je vprašaj

Poleg tega ena v vseh glavnih verigah blokov v NFT ekosistem – Ethereum – bo hitro prešel z naprave PoW na napravo PoS. Po mnenju Ethereum Foundation bo prihajajoči prehod omrežja s PoW na PoS, za katerega se govori, da bo prišel to jesen, omogočil, da se bo spremenil v približno 2000 krat večja življenjska atmosfera dobra in nižja skupna vitalnost izkoriščena za 99.93%.

Rešitve stranskih verig in plasti 2Ena druga alternativa za preprečevanje prekomerne porabe vitalnosti PoW je stranskih verig, ki bodo samozadostne verige blokov, ki so značilni vzporedno z glavnimi verigami, ki cenijo Ethereum. Ta neodvisnost stranskim verigam omogoča, da uveljavijo svoja pravila o transakcijah, varnosti in upravljanju. Ker stranske verige ne zaslužijo računati na izplačano omrežje računalnikov za pregledovanje transakcij, se njihov ogljični odtis močno zmanjša.

Ogromen primer priljubljene stranske verige v domu NFT je Poligon. Zlasti Polygon je poleg tega rešitev 2. sloja ali protokol tretjega praznovanja, ki pomaga glavni verigi Ethereum z izboljšanjem omejevanja transakcij in učinkovitosti bencina. Narava, ki jo urejajo soseščine, ki jo opremijo številne od teh stranskih verig, je zelo dobro usklajena z ustvarjalci in graditelji, ki s svojimi oboževalci želijo diagramirati vzajemno nepogrešljiva gospodarstva, zaradi česar so stranske verige prepričljiva možnost za tiste, ki vstopajo v dom kriptovalut.

Ogljikova nevtralnostNe glede na to, ali več ali ne misija uporablja PoW, PoS ali stranske verige, je obvezno, da priznajo in skrbijo za odgovornost za svoj ogljični odtis.

Obstaja veliko načinov, na katere lahko projekti sestavijo predano prizadevanje proti doseganju ogljične nevtralnosti , enakovredno izvajanju ogljičnih nadomestil z integracijo z ogljikom, ki odpravlja projekte. Izberite, na primer, integracijo Rarible s priljubljenim ogljikom, ki je pred tem letom odpravila tržnico Nori, kar vsakemu posamezniku omogoča izravnavo ogljičnih odtisov za večino Ethereum NFT, navedenih na Rarible.

S temi dejavniki v Nasveti, je obvezno, da umetniki ravnajo s potrebno skrbnostjo, da sestavijo lunge, ki ga bodo izbrali za ustvarjanje s tržnicami NFT in projekti, ki podpirajo njihove vrednote.

Povezan: Neizkušene finance potrebujejo prostovoljne trge ogljika, ki delujejo

Medtem ko nekateri ustvarjajo NFT kot zajem denarja brez upoštevanja atmosfere ta karakterizacija napačno predstavlja namere futuristov in inovatorjev Web3, ki so osredotočeni na sosesko, v ozadju znanja. S sprejetjem okoljsko dobrih, uporabnih NFT lahko umetniki odklenejo nedavne možnosti blagovne znamke za ustvarjanje povezav in deljenje modela s svojimi oboževalci.

To besedilo ne dlje absorbira naložbeno priporočilo ali priporočila. Vsako naložbeno in nabavno in prodajno stikalo vključuje tveganje in bralci se lahko na priložnost in naključje dobro vedejo, ko se odločajo.

Mnenja, nasveti in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ni več nujno, da posnemajo ali označujejo poglede in mnenja Cointelegrapha.

Alex Salnikov je soustanovitelj in vodja namere Rarible, tržnice NFT, ki je osredotočena na sosesko. Predvodnik veriženja blokov in živahen razvijalec v kripto domu od 2012, Alex je prej služil, ker je menedžer poznal uradnik CoinOffering, glavnega podjetja, ki zagotavlja svoje deleže pri gradnji lastnine blockchain. Z diplomo iz računalništva in magisterijem iz znanosti o zapisih, Alexove specialnosti obsegajo nihanja sektorjev poleg analize stranskega trga, decentraliziranih financ, NFT in tokenomike.

8827

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -