22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Web3 ogrožajo Web2.5 in smernice, opozarja izvršni direktor

- Advertisement -

Ustanovitelj Outlier Ventures Jamie Burke opozarja, da pobude sklepajo kompromise z blagom, ki zdaj ne bi bilo interoperabilno, zamegljuje vizijo Web3.

418 Skupaj ogledov

4 Skupaj delnic

Ker je Web3 še vedno v zgodnjih fazah, so njegovi ideali in dolgoletna vizija oblikovanja interoperabilne finančne panorame pod napadi, ki temeljijo predvsem na Jamieju Burku, ustanovitelju in izvršnem direktorju pospeševalnika Web3 Outlier Ventures.

V intervjuju za Cointelegraph je Burke orisal več vidikov Web3, ki bi bili v vmesnem času ogroženi zaradi Web2.5 in regulativnih ukrepov. Vlada omenil, da čeprav so ti “razumljivi”, Web3 oddaljuje od njegovega dolgo uveljavljenega vzroka in ovira njegovo širšo vizijo.

Intervju z ustanoviteljem Outlier Ventures Jamiejem Burkom. Vir: Cointelegraph Po mnenju vlade se nekatere pobude umirjajo in sklepajo kompromise pomanjšane različice Web3. Pri delu z zagonskimi podjetji je Burke omenil, da obstajajo ustanovitelji, ki gradijo trajne popravke zaradi nekaj tehničnih ovir. »Ne glede na to, ali gre za nevtralnega razvijalca aplikacij ali astronomskega podjetja, vsi v grobem sklepajo te kompromise,« je omenil. To se končno konča z ustvarjanjem blaga, ki zdaj ne bi bilo interoperabilno. Dodatno je izpostavil, da:

»Oni poučni iščejo blago, ki ga lahko drugi ljudje uporabijo ki imajo lastnosti občudovanja Web3, a ker so bili zgrajeni v silosih, ki dosežejo, zdaj niso popolnoma interoperabilni.« To postane prevladujoča težava, zlasti pri decentraliziranih financah (DeFi), kjer sta pretočnost in sestavljivost temeljna vidika prostora. Burke je trdil, da ko se ti silosi ustvarijo, se končno konča z verigami aplikacij, ki zdaj ne bi bile interoperabilne z obliko verig aplikacij.

In medtem ko nekateri trdijo, da te niso trajne, je vlada poudarila, da ko industrijske naprave varujejo vgrajene notranje te paradigme Web2.5, jih bo več drugih ljudi iskalo, da bi jih branili. “In tako Web2.5 postane trajen in v resnici nikoli ne upoštevamo slonove vizije,” je dodal.

Povezano: Kriptoborzna vojna od anketiranja do vohunjenja za navigacijo po premikajoči se trdni panorami

Glede oblike roke je Burke omenil, da gre tudi trgovina skozi regulativne napadi vladnih frakcij, ki iščejo nadzor nad trgovino. Prepričan je, da Združene države in Evropa potrebujejo digitalne valute centralnih bank (CBDC) za spreminjanje stabilnih kovancev.

»Mogoče bi lahko naravnost regulirali, s kom boste kaj dosegli, imajo slonjo zmožnost poslušanja, vendar so, na varnem, v mumble buy. Torej ti lahko mrmrači pošljejo in te lahko blokirajo,« je omenil.

Burke meni, da ti regulativni izzivi, ki vladam omogočajo večjo regulacijo, vodijo v »zaviranje inovacij« in ustvarjajo »problematičen model Web3«. Poudaril je, da bi bilo namesto tega bolje okrepiti trge med vohuni. Burke je naročil:

»Predlagal bi, da če dovolite pogoste ekonomske primitive, občudujte pravice digitalne lastnine, občudujte suverenost identitete in bogastva, dovolite trge med vohuni.” Burke je naročil, da bodo ti trgi povečali obseg trgovine. Ko bi se to zgodilo, bi to morda dobro živelo v višjih davčnih prihodkih za mumble.

Revija: Takole se lahko izkaže, da so ZK-zbirke Ethereum interoperabilne

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -