-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice WEF izdaja zbirko virov za CBDC in stabilne coine, namenjene regulatorjem in...

WEF izdaja zbirko virov za CBDC in stabilne coine, namenjene regulatorjem in vodilnim podjetjem

Publikacija vsebuje osem ločenih belih knjig, ki raziskujejo teme, vključno z vplivom zakonodajalcev, ki urejajo stabilne coine in digitalne valute centralne banke, ter obveščajo bralce o tveganjih, koristih in alternativah.

76542
Skupaj pogledi

40

Skupaj deleži

WEF releases resource suite for CBDCs and stablecoins aimed at regulators and businesses leadersWEF releases resource suite for CBDCs and stablecoins aimed at regulators and businesses leadersWEF releases resource suite for CBDCs and stablecoins aimed at regulators and businesses leadersWEF releases resource suite for CBDCs and stablecoins aimed at regulators and businesses leaders

Svetovni gospodarski forum ali WEF je objavil zbirko virov, namenjenih obveščanju zakonodajalcev in posameznikov v zasebnem sektorju o digitalnih sredstvih, vključno z digitalnimi valutami centralne banke in stabilnimi kovanci.

V petek , je WEF objavil svojo serijo belih knjig konzorcija za upravljanje digitalnih valut, zbirko virov, ki jo je ustvaril organizacije iz 00 držav okolice svet. Publikacija vsebuje osem ločenih belih knjig, ki raziskujejo teme, kot so vpliv zakonodajalcev, ki urejajo stabilne coine in digitalne valute centralne banke ali CBDC, ter obvešča bralce o njihovih tveganjih, koristih in alternativah. Poleg tega zbirka obravnava zakonodajne vrzeli za digitalna sredstva in njihovo potencialno uporabo pri nadaljnji finančni vključitvi in ​​čezmejni pomoči.

»Zaščita vlagateljev in potrošnikov je še vedno nujna za kriptovalute in stabilne coine,« je povedala Anne Richards, izvršna direktorica Fidelity International, enega od podjetij, ki je prispevala k objavi. “Konzorcij za upravljanje digitalnih valut se osredotoča na to pomembno temo in dragoceno prispeva k preslikavanju potrošniških tveganj in zakonodajnih vrzeli za informiranje o prihodnjem oblikovanju politike.”

V skladu s WEF, različne svetovne vlade bi lahko imele koristi od sodelovanja o CBDC in stabilnih kovancih pri obravnavi preprečevanja nezakonitih dejavnosti, varstva potrošnikov in čezmejnih ureditev v zvezi s CBDC, kjer bi lahko obstajale regulativne vrzeli. Bela knjiga organizacije o odpravljanju zakonodajnih vrzeli izrecno navaja potencialno pomanjkanje kibernetske varnosti, ki bi lahko ustvarila »popolno razmahano sistemsko finančno krizo«, če bi bila digitalna valuta ogrožena zaradi hrošča ali drugega izkoriščanja.

Okvir, ki ga WEF predlaga za preprečevanje in odpravljanje vrzeli in nedoslednosti v stabilnih coinih in CBDC, vključuje, da agencije tvorijo delovno skupino, sestavljeno iz višjih voditeljev, osredotočenih na določena področja tveganja in tistih, ki so vključeni v določanje nekaterih trenutnih standardov na področju digitalne tehnologije. sredstva. V skladu z belo knjigo bi ta pristop lahko “postavil temelje za trajnostne inovacije, uskladil regulativne okvire in spodbudil višje ravni mednarodnega sodelovanja.”

Povezano: Poročilo WEF predlaga, da so ženske premalo zastopane v blockchainu, kaže na rešitve

Nova zbirka virov sledi smernicam WEF za regulatorje in oblikovalce politik v zvezi z uredbami v decentraliziranem financiranju junija. Organizacija je takrat dejala, da je publikacija ponudila temeljno osnovo za preučevanje kritičnih dejavnikov v zvezi s predpisi DeFi.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments