15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

WEF objavlja ideje za regulacijo kripto sredstev za oblasti, industrijo

- Advertisement -

Svetovni finančni forum je analiziral regulativne pristope k nadaljnjemu sodelovanju med svetovnimi organizacijami, regulatorji in kriptoindustrijo.

109256 Celotni pogledi

20 Celotne delnice

Svetovni finančni forum je izdal belo knjigo o regulaciji kripto sredstev, pri čemer mu pomaga njegov konzorcij za upravljanje digitalnega Forexa. Potreba po regulaciji je nujna in sodelovanje je ključnega pomena, je odkril časopis.

Za ureditev kripto sredstev je potrebna svetovna koordinacija, da bi preprečili dvoumnost, regulativno arbitražo in nedosledno uveljavljanje, je trdil časopis. Avtorji poznajo različne izzive za regulacijo kripto sredstev, skupaj s predpostavko “isto obvestilo, enaka regulacija”, pri čemer trdijo:

»Kriptoviri in njihov nabor ekosistemov se ne ujemajo več popolnoma z obstoječo regulacijo, ki v bistvu temelji na obveščanju in je osredotočena na posrednike, tudi če dejavnosti kriptosredstev posnemajo dejavnosti zastarelega denarnega sektorja.« Anonimnost, ki jo ponujajo kripto mešalniki, denarnice, ki jih sami gostite, in decentralizirane borze prav tako otežujejo ureditev. V vmesnem času naraščajoča medsebojna povezanost z zastarelimi financami povečuje izvedljive nevarnosti okužbe s kriptoindustrijo, ki je v zadnjem času postala najboljša “nemir”.

Povezano: Vidiki veriženja blokov v beli knjigi WEF kot sistem za boj podnebna trgovina

Prispevek je zaradi primerjave ustvaril različne klasifikacije regulativnih okvirov. – v bistvu zasnovano v celoti, ki je označeno kot “enaka bolečina, enaka regulativa,” in v bistvu na podlagi bolečine v celoti regulacija, kjer je stopnja regulativnega posega odvisna od stopnje bolečine pri obvestilu, sta bila celo predana.

Agilna ureditev »sprejema odziven, ponavljajoč se pristop, pri čemer priznava, da pokritost in regulativni model nista več majhna za vlade, kljub temu pa je vse večji izbor prizadevanj več deležnikov.« Regulativni peskovniki, smernice in pisma brez ugovorov regulatorjev so bili navedeni kot primeri agilnega regulativnega postopka.

Švicarski nadzorni organ za denarni trg je postal priznan kot ponazoritev agilnega regulatorja. Kot primera samoregulacije in koregulacije sta bili navedeni Švica in Japonska.

Samo na ZDA so začeli gledati kot na dom ureditve z uveljavljanjem. Avtorji so zapisali:

»Temu prispevku ni več naročeno, da sestavi okvir, saj ‘regulacija z uveljavljanjem’ izključuje kakršna koli pomembna razprava o tem, kaj se lahko morda dobro morda preprosto umiri in morda dobro morda preprosto umiri, ni več regulirana.«Časopis je svetovnim organizacijam, regulativnim organom in kriptoindustriji predstavil tri velike zamisli. Poudaril je najprimernejšo deljenje aplikacij in usklajevanje. “Oblikovalci politik in zainteresirane strani v industriji morajo sodelovati med jurisdikcijami, da zagotovijo doslednost in jasnost,” so zapisali avtorji. “Ker se te trenutne uporabne znanosti odpirajo iz varne preglednosti, se zdi, da je težko oceniti še boljša regulativna orodja za obravnavo pomislekov glede škodljivih meja.”

Revija: Kripto regulacija: Ali ima predsednik SEC Gary Gensler zadnji vzklik?

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -