22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Wells Fargo bo plačal 1 milijardo dolarjev v poravnavi tožbe delničarjev

- Advertisement -

Redditor je izpostavil rutinske kršitve pravil s strani bank in izrazil svoje razočaranje nad razumno tihim odgovorom SEC.

992 Celotni ogledi

4 Celotne delnice

Podjetje denarnih družb Wells Fargo je sklenilo poravnavo v tožbi glede kategorije in se strinjalo, da bo delničarjem plačalo milijardo dolarjev. Tožba je trdila, da je finančna institucija zavajala svoje delničarje glede svojih prizadevanj za razkritje 2016 škandal z napačnimi računi.

Poravnavo v celoti v gotovini v višini 1 milijarde dolarjev je predhodno odobril direktor okrožja Združenih držav Gregory Woods na zveznem sodišču otoka Lengthy. Še en narok bo potekal 8. septembra za zaključno odobritev.

V objavi je finančna institucija govorila o tem, da se ne strinja z obtožbami v tožbi. Čeprav se z obtožbami ne strinja, je »zadovoljen, da je rešil to zadevo«.

V decembru 2022 , Wells Fargo je prav tako dosegel 3,7 milijarde dolarjev vreden dogovor z Uradom za denarno varstvo potrošnikov, da bi razkril obtožbe, da so dejanja finančne institucije povzročila škodo, večjo od milijonov ljudi z depozitnimi računi, avtomobilskimi posojili in hipotekami.

Takrat se je izvršni direktor Rippla Brad Garlinghouse, ko je Wells Fargo postavil poleg jame FTX, povezal z jamo. V skladu z Garlinghouseom je okolje postalo ogorčeno nad FTX, za katerega je verjel, da je ” sprejemljivo.” Po drugi strani pa je izvršni direktor izrazil svoje jasno mnenje o pomanjkanju upoštevanja primera Wells Fargo in razmišljal, da je tudi “napačno upravljal milijarde sredstev kupcev.”

Povezan: Bramba pred SEC za polnjenje Ripple $70M, izvršni direktor Brad Garlinghouse pravi

Sodelovalci soseske so pred kratkim izrazili primerljive pomisleke na najbolj posodobljenem forumu Reddit. Na Bi morda , en Redditor je govoril o tem, da se lahko ameriška komisija za vrednostne papirje in trgovino prav tako spotakne na banke. Zapisali so:

»Drugi ljudje dajo svoj z trudom prislužen denar v finančno institucijo, češ da je 90% reševanje, viseča posojila za stanovanja in avtomobile so idealna za prevare.«Soseska Član je tudi trdil, da so banke kršile pravila v številnih primerih vsako posamezno leto, kljub temu pa je “SEC ostal precej zadržan” glede tega. Še en Redditor je ponovil to mnenje in objavil, da je “očitno, da banke pridobijo dovoljenje za večino razdelkov.”

Revija: Kripto predpisi: Ali ima predsednik SEC Gary Gensler zadnjo pripombo?

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -