0.2 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice WhatsApp začne preizkušati valutna plačila z Metino denarnico Novi

WhatsApp začne preizkušati valutna plačila z Metino denarnico Novi

Nekateri ameriški aktivisti so pred tem prosili Ministrstvo za pravosodje, naj Meta prepreči ponujanje denarnice za digitalno valuto Novi na svojih platformah.

2954

Skupni ogledi

00

Skupaj deleži

WhatsApp starts testing currency payments with Meta’s Novi walletWhatsApp starts testing currency payments with Meta’s Novi wallet

Kljub temu, da nekateri senatorji v Združenih državah nasprotujejo, da bi Meta lansirala svoje produkte digitalne valute, se razvoj digitalne denarnice Novi, velikana družbenih medijev, nadaljuje hitro.

Stephane Kasriel, vodja Metine enote za kriptovalute in fintech Novi, je v sredo uradno sporočil, da je Metina hčerinska družba za pošiljanje sporočil WhatsApp začela testirati transakcije prek Metine denarnice Novi.

Po besedah ​​izvršnega direktorja je nova funkcija na voljo “omejenemu številu ljudi” v ZDA, kar uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje denarja na WhatsApp “takoj in brez stroškov.”

Tam je nov način preizkusa digitalne denarnice @Novi. Od danes naprej bo omejeno število ljudi v ZDA lahko pošiljalo in prejemalo denar prek storitve Novi na @WhatsApp, tako da bo pošiljanje denarja družini in prijateljem tako preprosto kot pošiljanje sporočila. pic.twitter.com/dGz3lejri7

— Stephane Kasriel (@skasriel) 8. december 2021

Kasriel je opozoril, da je Meta lahko testirala in se učila katere lastnosti in funkcionalnosti so »ljudem najbolj pomembne«, saj je sredi oktobra predstavil novi pilot. Dodal je, da uporaba Novega ne vpliva na zasebnost osebnih sporočil in klicev WhatsApp, “ki so vedno od konca do konca šifrirani.”

Will Cathcart, vodja WhatsAppa pri Meta, je novico potrdil na Twitterju in opozoril, da lahko nekateri ameriški uporabniki zdaj pošiljajo in prejemajo denar z Novim na WhatsApp. »Ljudje uporabljajo WA za usklajevanje pošiljanja denarja ljubljenim, zdaj pa jim bo Novi pomagal, da to storijo varno, takoj in brez stroškov,« je zapisal.

Prej znan kot Facebook , Meta je oktobra uradno lansirala pilotno digitalno valuto v sodelovanju z veliko borzo kriptovalut Coinbase in podjetjem za stabilne coine Paxos. Pilot se je sprva pojavil v ZDA in Gvatemali z uporabo Pax Dollar (USDP), stabilnega kovanca, ki je vezan na dolar, ki ga je izdala družba za zaupanje blokovnih verig Paxos.

Povezano:

Metina vodja kriptovalute ob koncu leta

Ameriška neprofitna organizacija Open Markets Institute je nato poslala pismo več regulatorjem, vključno z Ministrstvom za pravosodje ZDA, trdi, da je Meta morda “v nezakonitem poslu prejemanja depozitov brez bančne listine.” Organizacija je posebej poudarila, da je USDP eden manjših stabilnih kovancev “z veliko manj likvidnosti in uporabe” kot najboljši stabilni coini, kot sta Tether (USDT) in USD Coin (USDC).

»Obstaja več pravnih in regulativnih posledic za Facebookov pilot, ki zahtevajo posebno pozornost agencij,« je zapisano v pismu Open Markets Institute.

128018

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments