0.3 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain YouTubovi kanali so vdrli in preoblikovali kriptovalute v živo

YouTubovi kanali so vdrli in preoblikovali kriptovalute v živo

Googlova skupina za analizo nevarnosti (TAG) napade pripisuje skupini hekerjev, ki so bili rekrutirani v rusko govorečem forumu, ki prodajajo vdrte kanale YouTube najvišji ponudbi.

3461 Skupaj ogledov

24

Skupaj deleži

YouTube channels hacked and rebranded for live-streaming crypto scamsYouTube channels hacked and rebranded for live-streaming crypto scamsYouTube channels hacked and rebranded for live-streaming crypto scamsYouTube channels hacked and rebranded for live-streaming crypto scams

Novo poročilo, ki ga je delila Googlova skupina za analizo nevarnosti (TAG), poudarja trenutno kampanjo lažnega predstavljanja proti ustvarjalcem YouTuba, ki običajno povzroči ogrožanje in prodajo kanalov za oddajanje prevar s kriptovalutami.

TAG napade pripisuje skupini hekerjev, ki so jih zaposlili na rusko govorečem forumu in ki vdrejo v ustvarjalčev kanal s ponudbo ponarejenih možnosti sodelovanja. Ko jih ugrabijo, se kanali YouTube bodisi prodajo najvišjem ponudniku ali uporabijo za oddajanje prevar s kriptovalutami:

»Veliko Število ugrabljenih kanalov je bilo preimenovanih za pretakanje v živo s prevarami s kriptovalutami. Na trgih trgovanja z računi so bili ugrabljeni kanali od 3 USD do 4 USD 0 USD, odvisno od števila naročnikov. «

V račune YouTube naj bi vdirali z zlonamerno programsko opremo za krajo piškotkov, ponarejeno programsko opremo, ki je nastavljena tako, da se izvaja v računalniku žrtve, ne da bi bila zaznana. TAG je tudi poročal, da so hekerji spremenili tudi imena, slike profila in vsebino kanalov YouTube, da bi se predstavljali kot velika podjetja za izmenjavo tehnologij ali kriptovalut.

Po navedbah Googla je »napadalec v živo prenašal videoposnetke, v katerih je obljubljal darila za kriptovalute v zameno za začetni prispevek«. Podjetje je kot protiukrep vložilo v orodja za odkrivanje in blokiranje e-poštnih sporočil z lažnim predstavljanjem in socialnim inženiringom, krajo piškotkov in pretočnim predvajanjem v živo s kripto-prevarami.

Glede na nenehna prizadevanja je Google uspelo zmanjšati količino Gmailovih lažnih e-poštnih sporočil za 91.6 % od maja 992. “Z večjimi prizadevanji za odkrivanje smo opazili, da so se napadalci preusmerili z Gmaila na druge ponudnike e-pošte (večinoma email.cz, seznam.cz, post.cz in aol.com),” je dodalo podjetje.

Google je zgornje ugotovitve posredoval Zveznemu preiskovalnemu uradu (FBI) Združenih držav za nadaljnjo preiskavo.

Povezano: