14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Za dolge razdalje? Ko je Bitcoin nosil, so se institucije hitro...

Za dolge razdalje? Ko je Bitcoin nosil, so se institucije hitro držale

Padec cen sredi maja je bil eden najlepših padcev kripto v zadnjih letih, kar je povzročilo skoraj 1 bilijon dolarjev od tržne vrednosti kripto.

Industrija se je mesec prej dvignila na nove višine, pri čemer je Bitcoin (BTC) dosegel skoraj $ 64, 000, ki so ga v veliki meri spodbujali institucionalni vlagatelji. Zdaj, ko se je na trg vrnilo nekaj miru, se medvedi sprašujejo: Kako so se institucije obnašale med nedavnim propadom? Ali so s svojimi naložbami poskočili ali se trdno držali? In in kakšen vpliv bi lahko imel umik v prihodnjem institucionalnem sodelovanju v industriji kriptovalut in verig blokov?

“Institucionalni vlagatelji so bili večinoma trdno zadržani,” je za Cointelegraph povedal višji tržni analitik Oande Edward Moya, “in potem, ko se je prah polegel, še vedno zdel samozavesten pri svojih dolgoročnih stavah. Tudi glavni ekonomist Chainalysisa Philip Gradwell je v majski 19 tržni analizi zapisal: “Zdi se tudi, da ustanove so pomembni prodajalci, čeprav so trenutno lahko bolj previdni kot kupci. «

Po drugi strani pa so analitiki JPMorgan svojim strankam povedali, da so institucionalni vlagatelji Bitcoin za zlato opustili med omedlevico. In potem je bil Elon Musk, ki je maja 12 tvitnil, da Tesla v zameno ne bo več sprejel Bitcoina za svoje avtomobile – navajajo zaskrbljenost glede porabe energije družbe BTC – so mnogi krivili, da so pospešili spust Bitcoina na trg. Ta je že upadala, vendar je po njegovem tweetu padla še za 40% in je od takrat imela težave pri izterjavi, da bi zahtevala $ 40, 000.

Ekonomist Gradwell je poskušal stvari postaviti v nek zgodovinski kontekst in opozoril, da so bili prilivi Bitcoinov na borze razmeroma majhni v primerjavi s preteklimi razprodajami. To je nakazovalo, da „večino prodaje prodajajo ljudje, ki že imajo sredstva na borzah, ki so ponavadi mali vlagatelji.“

Zdi se, da se je veliko kripto veteranov strinjalo, da je ki jih poganjajo mali vlagatelji – ne institucije. Soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Anyblock Analytics GmbH Freddy Zwanzger je za Cointelegraph dejal, da “imajo institucije na splošno dolgoročne cilje, zato bodo, če sploh kaj, taktično uporabili nedavna nihanja cen in najverjetneje kupili na trgu po nižjih cenah.”

Zdi se, da družabni mediji to stališče še okrepijo. Zwanzger je nadaljeval: “Na Crypto Twitterju sem videl tudi, da je veliko maloprodajnih novincev panično poskušalo prodati, in vsi OG, ki komentirajo ugodne ugodnosti, ki so jih imeli v še enem spremenljivem nihanju, ki se je zgodil že prej in se bo še ponovil.” Dodal je:

“Praktično vsi, ki jih poznam v tej panogi, so kupili – ali pa so jih poskušali kupiti – dip, z veseljem so razširili svoja kripto imetja.”

“Podatki v verigi kažejo, da se je BTC iz novejših denarnic preselil v starejše, kar kaže na to, da so novinci kapitulirali,” Bobby Ong, soustanovitelj in šef operativni direktor kripto podatkovne platforme CoinGecko, je dejal za Cointelegraph in dodal: “Vendar pa je pomembno tudi omeniti, da je med padcem BTC na Coinbase trgoval z visoko ceno, medtem ko so bili opaženi tudi veliki odlivi. To kaže na to, da so nekatere institucije kupovale dip, vendar bo verjetno vključevalo nekatere institucije, ki kapitulirajo. “

” Naše stranke so to videle kot priložnost za ponovno uravnoteženje in povečati na položaje po nižjih cenah, «je za Cointelegraph povedal glavni direktor za naložbe Bitwise Matt Hougan. Bitwise, ki služi predvsem finančnim svetovalcem in drugim poklicnim vlagateljem, je imel ves povratek neto prilive.

Jeff Dorman, glavni investicijski direktor podjetja Arca – podjetja za upravljanje digitalnega premoženja – je skušal razjasniti nekatere dvoumnosti, pri čemer je opozoril, da se izraz “institucionalni vlagatelji” pogosto zlorablja, pove Cointelegraphu:

“Če vključite makro in kvantne hedge sklade kot institucionalne vlagatelje, so večinoma prodajali zagon, vendar tradicionalni institucionalni vlagatelji – pokojnine, dotacije , družinske pisarne itd. – poskušali so dodeliti in jih ni pretresla nestanovitnost. “

Ali je Musk videl napis na steni?

mošusni maj 12 Mnogi medijski računi so krivili kripto, vendar vsi niso bili pripravljeni obtožiti direktorja Tesle, ki je zapisal: »Skrbi nas hitro naraščajoča uporaba fosilnih goriv za Bitcoin rudarstvo in transakcije, zlasti premog, ki ima najslabše emisije od vseh goriv. “

Po besedah ​​Moye,” kriptoc propad valute je izhajal iz povečanega trgovanja z vzvodom v Aziji, panike pri prodaji večinoma novih trgovcev na drobno in aktivnih upravljavcev denarja, ki so pravkar zagnali zagon. ” Medtem ko se je Hougan v glavnem strinjal, da so bili glavni dejavnik umika “likvidacije prekomerno usmerjenih malih vlagateljev”, je navedel tudi naraščajoče regulativno tveganje in “pogled Kitajske na kripto”, ki se zdi, da se poslabšuje.

Kar zadeva Muska, je Moya imela nekoliko drugačno stališče. “Sprva sem mislil, da je Musk to grozno flip flop in na koncu zelo slabe novice za Teslo in Bitcoin. Po premisleku verjamem, da je Musk na steni videl napis, da se mediji vse bolj približujejo razkritju Bitcoina in njegovih vplivov na okolje. ” Nadalje je dodal:

“Odločitev Muska, da prekine sprejemanje Bitcoina kot plačila zaradi skrbi za okolje, socialno in korporativno upravljanje (ESG), je omogočila njemu in drugim podpornikom kripto nadzor zgodbe in časovnice o prehodu rudarjev na uporabo obnovljivih virov. «

Dorman se je strinjal, da je Musk dvignil nekakšno ekološko zastavo. “Nenavadni tweetovi Elona Muska so ESG postavili na osrednje mesto, kar bo verjetno povzročilo pavzo podjetjem / institucionalnemu kapitalu,” je zapisal v blogu.

Ali bodo institucionalni vlagatelji , ki so danes bolj občutljivi na vprašanja ESG, se zdaj zaradi okoljskih razlogov izogibajo BTC-ju? Maja 21 so poročali, da Greenpeace na primer zaradi okoljskih razlogov ne bo več sprejemal donacij Bitcoinov.

Poleg tega rudarstvo BTC porablja ogromno električne energije, navsezadnje – še veliko več po nedavni študiji univerze Cambridge v celotnem letu Argentina v enem letu. “Pritisk je, da Bitcoin in druge kriptoskupine sprejmejo obnovljivo energijo,” je nadaljeval Moya in dodal:

“Bitcoin bo sčasoma pomiril vlagatelje ESG, toda za zdaj vse, kar morajo storiti, je, da velike finančne institucije razveselijo [by saying], da delajo na tem. Ethereum je že pred igro, zato bodo za vlagatelje ESG na voljo alternativne naložbe. Bitcoin še vedno lahko uspe, ne da bi kratkoročno dobil podporo ESG. ”

Kaj pa poročila, da so institucionalni vlagatelji Bitcoin odlagali v korist zlata? Moya se je strinjala, da je zlato postalo privlačnejše in bo lahko kratkoročno preseglo BTC: »Bitcoin je prevladoval na Wall Streetu kot najuspešnejše sredstvo v vseh 2020 in prve štiri mesece tega leta. Institucije, ki so razmišljale o Bitcoinu, vendar niso uspele pritisniti sprožilca, se popolnoma ujamejo v cenah zlata. «

Ali je bil popravek pozen?

Pomembno je, da ne dovolite, da Mayov spodrsljaj prikrije celotno uspešnost kripto. Na splošno je bilo leto izredno. “Če pogledamo širšo sliko, se je Bitcoin v zadnjih sedmih mesecih vzpenjal in ga je bilo treba popraviti,” je dejal Ong.

“Ko to združite s trgovci s prekomernim dolgom, bo 50% dip je bil bistvenega pomena, da se odpravijo vzvodi in zagotovi, da se lahko zagon bikovega trga nadaljuje. ” Medtem je Hougan opozoril: »Tudi po umiku je Bitcoin v zadnjem letu narasel več kot 300%. S&P 500 ima srečo, če to stori v desetletju. “

Kakšen vpliv , če sploh, ali bo »reset« pri institucionalnem sprejemanju kriptovalut in sprejetju verige blokov nadaljeval – npr. v 2021?

“Nič,” je odgovoril Dorman in dodal: “Institucionalni denar ne prihaja hitreje ali počasneje na podlagi gibanja cen. Tisti, ki se poskušajo razporediti, se bodo še vedno uvajali in tudi so. Nedavni upad vrednosti GBTC in COIN je morda vodilni pokazatelj, da se je ta nov denar že upočasnil, vendar ne zaradi nedavnih premikov cen navzdol. «

Modri ​​trak za DeFi?

Na splošno je umik morda povečal zanimanje za decentralizirano finančno premoženje, je Hougan dejal za Cointelegraph. »To je bil hud stresni test za DeFi, industrija pa je opravila s hitrimi barvami. To bi moralo dvigniti zaupanje v prostor. ” Dorman se je strinjal, da je DeFi opravil “velik stresni test”, v svojem blogu pa zapisal, da “je deloval natanko tako, kot je bilo načrtovano, obvladoval je največje količine in beležil likvidacije brez kolcanja.” Medtem je Gradwell za Cointelegraph povedal: “Očitno obstaja možnost, da Ethereum pridobi bitcoin, če lahko postane bolj zelen in uporaben kot Bitcoin – na primer s prehodom na dokaz o deležu in nadalje inovacije v sistemih DeFi in NFT [nonfungible tokens]. ” Moya je dejal, da bosta Bitcoin in Ethereum ostala najljubša gospodarstva za številne institucije, čeprav se zdi, da je potencial navzgor za slednje večji.

boost za altcoin glede na BTC, potem? “Končno se to nanaša na različne institucionalne interese,” je dejal Ong. “Medtem ko BTC še naprej razvija svojo pripoved kot varovanje pred inflacijo in cenovno zalogo vrednosti, bosta ETH in DeFi privabila vlagatelje, podobne delnicam.”

“Generacijska stava”

Ali lahko govorimo o kakšnih lekcijah, pridobljenih v zadnjem tremu trga?

“Za vlagatelje, ki v preteklosti še niso doživeli trga kripto medvedov, je bil to odličen preizkus,” je dejal Hougan. »Če je bil umik preveč stresen, imate preveč svojega portfelja vloženega v kripto. Morali bi zmanjšati svoj položaj. «

» Najnovejši kripto potop kaže, da lahko nestanovitnost kriptovalut dopuščajo tako mali vlagatelji kot institucionalni vlagatelji, «je dodal Moya. Trgovci so se zdeli, kot da bi radi kupili več Bitcoinov, tudi “če bi se potop nadaljeval vse do $ 20, 000 – do – $ 25, 000 cona. ”

Povezano: Vetrovi inflacije se v bilancah stanja strdijo kot Bitcoin balast dokaže svojo vrednost

“Ljudje bodo previdnejši , zlasti tisti s previsokimi pozicijami, «je napovedal Ong. “Za novince je to odprlo oči glede skrajne stopnje volatilnosti, ki jo lahko najdete le na kripto trgih.”

Vse skupaj je pokazala, da je nedavno volatilnost ne bi smel odvračati institucionalnega sprejemanja kriptovalut. „Institucionalni vlagatelji, s katerimi se pogovarjam, gledajo na kripto kot na 10 – letno pozicijo s pomembnimi prednostmi. potencial, «je Hougan povedal za Cointelegraph. »Vedo, da je to nestanovitno sredstvo. Stavijo na generacijsko stavo in nekaj tednov nestanovitnosti jih ne odvrne. «

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments