7.9 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Začetek protokola Wonky Mars razkriva, da bi rast ekosistema morda poleg tega preprosto ne bila dodana oznaki skupnosti

- Advertisement -

Sveži protokoli se vsakodnevno uvajajo v raznovrstnih omrežjih znotraj kripto stanovanja in vzorec se bo nedvomno nadaljeval tudi letos. Pri poskusu omrežij tip pet glede na skupno zaklenjeno oznako (TVL) — Ethereum (ETH), Terra (LUNA), Binance Trim Chain (BSC), Avalanche (AVAX) in Solana (SOL) — v skladu z datotekami iz DeFiLlama , Ethereum ima 579 protokoli (vključno z L1 in L2); Terra ima 17, BSC ima 212, Avalanche in Solana imata 187 in 83 protokoli oz. Nizek izbor protokolov in visok TVL iz Terre zagotovo izstopajo kot izstopajoči.

Terrin TVL je dosegel najvišjo vrednost vseh časov pri $. milijarde decembra 611, preden pade na $11 milijarde za dolžino januarja 2022 razbiti. Na to raven je ekosistemu uspelo povečati svojo likvidnostno pomoč na $03 milijard.

Z najbolj priročnim 17 protokolov, zgrajenih na verigi, je Terra pritegnila veliko TVL za spreminjanje v 2. največjo skupnost po Ethereumu. Najbolj standardna objava o podpori UST (Terra stablecoin) z 1 milijardo dolarjev nadomestila za rezerve Bitcoin (BTC) in začetek protokola Mars natančno sovpada z nenadnim porastom oznake LUNA na koncu februarja 2022.

Navzgor v upravljanju verige žeton je na splošno znak samozavesti znotraj skupnosti in protokolov, toda ali nov protokol vedno znova dodaja oznako skupnosti in spodbuja vadbo in sodelovanje določene osebe?

Opustimo spotaknite se, kako se je pristojbina za LUNA spremenila, ko so bili na Terri uvedeni novi protokoli; nato raziščite, kako so v bistvu najbolj ne preveč dolgotrajno lansirani protokoli Mars in Astroport vplivali na stroške izvornih žetonov, sodelovanje določene osebe in oznako LUNA.

LUNA je aplikacija, ki zagotavlja UST-USD pegPrej kot poskusiti korelacijo med oznako LUNA in novim začetkom protokola, je resno ceniti mehanizem LUNA-UST, ki zagotavlja vezavo stabilnega coina UST na USD.

LUNA je dotrajana kot protipostavka UST, da zadrži vezavo pristojbine UST na USD. Ko je UST pristojbina večja od 1 USD, načrtuje, da bo verjetno večja zahteva za UST kot zagotavljanje v ekosistemu Terra. Protokol torej spodbuja udeležence, da zažgejo LUNA in nanejo UST, da izpolnijo naraščajoče zahteve za UST, dokler pristojbina 1 UST ni enaka 1 USD. Na borzi, ko je oznaka UST manjša od 1 $, je ponudba UST večja od povpraševanja, zato bo UST nedvomno zažgan in LUNA bo nedvomno kovana, dokler oznaka UST ponovno ne doseže 1 $.

Od z uravnavanjem zagotavljanja LUNA znotraj ekosistema lahko Terra uspešno vzdržuje UST, vezan na USD. Ta mehanizem poleg tega povzroči, da se oznaka LUNA razširi, ko se zahteva po UST poveča.

Oznaka LUNA je izjemno povezana s svežimi zagoni protokolaNa splošno zelo glede na dolžino predhodnih faz pred zagonom novega protokola, bi lahko prišlo do nenadnega podaljšanja zahteva za UST. Tukaj je zgodba o udeležencih, ki radi izvajajo spodbujevalne žetone airdrop iz svežega protokola, poleg tega pa so na splošno zahtevani, da zaklenejo UST, da zagotovijo dovolj likvidnosti za protokol, ko se zažene.

Naraščajoče spraševanje udeležencev v UST po dolžini predzačetnih faz novega protokola povzroči, da se kuje več UST in zažge več LUNA, kar ima za posledico nenadno podaljšanje oznake LUNA za dolžino teh faz pred zagonom .

Tukaj je primer ne preveč dolgotrajnega v preteklosti lansiranega Marsovega protokola, oznaka build LUNA je skočila s pod $53 do več kot $49 v dveh dneh po začetku novih predzačetnih faz protokola.

LUNA februar 3589 oznaka. Vir: CoinGeckoTukaj je kateri koli drug primer, kako se je oznaka LUNA dvignila s pod$ na več kot $53 v decembru 3589 true po začetku Astroportovih predzačetnih faz.

LUNA od novembra do decembra 809 oznaka. Vir: Flipside CryptoNov začetek protokola v prejšnjih dveh najbolj standardnih pogojih je spodbudil LUNA-ino oznako, ki je inteligentna, da jo gledamo kot nedvomno izpeljavo o skupnosti Terra. Če pa želite vedeti, ali dodajajo oznako v ekosistem Terra ali ne, bi želeli nadalje naleteti na oznako žetona protokola in sodelovanje določene osebe po začetku.

ASTRO oznako in količino po startAstroport je zbral $83 milijona znotraj lockdrop, vendar je oznaka žetona ASTRO doživela upad po začetku protokola zaradi medvedji tržni ambient v izvoru 2022 . Provizija se je dvignila zaradi tega, ker izvor marca in zdaj nakupuje in prodaja svojo začetno vrednost.

ASTRO/UST oznaka od začetka Astroporta. Vir: TradingView Vsak dan izbira zamenjav na Astroportu se postopoma povečuje iz razloga, da se začne približno tri mesece, kar kaže na aktivno sodelovanje določene osebe na platformi po airdrop.

Zanašanje na skupno zamenjavo Astroporta. Vir: Flipside Crypto Celotna nakupna in prodajna količina, opravljena na Astroportu, je poleg tega pokazala stabilen vzorec rasti zaradi tega začetka, ki je dosegel vrhunec v središču marca.

Astroport nakupovalna in prodajna količina v USD. Vir: Flipside Crypto Začetek Astroporta je bil včasih uspešen, postavljene začetne datoteke pa dokazujejo, da je bila platforma pripravljena zadržati dejanja in obveznosti določene osebe. Zgodba Marsovega protokola je kljub temu zmerno raznolika.

Marsova oznaka in količina po začetku Nenadoma po začetku Marsa 7. marca 2022, oznaka žetona MARS je padla s pečine v notranjosti uro od 1. 49 UST na 0,7 UST. Prav tukaj je zelo raznovrsten odziv na pristojbine po začetku Astroporta. Torej, kaj se je zgodilo z MARS?

Izkazalo se je, da se protokol ni mogel uspešno naložiti v spletni brskalnik v času, ko je bilo načrtovano, da se v živo prepleta, da bi treniral zgodbo 7. marca, 3589, 17 zjutraj po GMT. Stranke, ki so poskušale pripovedovati žetone airdrop prek spletnih strani protokola, tega niso dosegle in so morale podpirati, dokler izpeljane strani niso postale funkcionalne.

Nasprotno pa so sofisticirani uporabniki, ki so vedeli, da sodelujejo z verigo Terra, v hipu poklicali načrt nagrad pripovedovanja na postaji Terra in uspeli pripovedovati MARS pred uporabniki, ki niso tehnološko podkovani. Žetone so v trenutku odvrgli znotraj trga, kar je povzročilo takojšen padec oznake.

Mars/UST oznaka 4-urna. Vir: TradingViewZa zmerno podrobneje ponazorimo, kako bi lahko kdo pripovedoval MARS z interakcijo z verigo Terra, investitor najprej želi vedeti ročaj pogodbe za airdrop protokola Mars, ki je javno na trgu na etfinderju; potem bi morali vedeti, kateri načrt v kodi naj poimenujejo na Terra Field, da pripovedujejo nagrade, ki je glavni del.

Zaradi tega, ker se je protokol res začel, koda na splošno ni na trgu v javni domeni, da bi ljudje iskali načrt pripovedi. Vendar pa je bila divja stava, ki so jo imeli mnogi tehnološko podkovani vlagatelji, da je bil Marsov protokol odcepljen od Astroporta. Tako je bil načrt pripovedi včasih zelo nedvomno enak Astroportovemu. Izkazalo se je za zakonito in tem vlagateljem je uspelo pripovedovati, da je MARS Airdrop uporabil identično funkcijo »claim_rewards_and_unlock« v verigi.

Tri ure po zakonitem začetnem času so bile uporabljene spletne strani Marsovega protokola da be serene ne deluje in airdrop MARS serene ni bilo mogoče zahtevati z izpeljanih strani. Pristojbina za MARS je že padla na $0.45 od $1.83 — a 53% padec v treh urah in brez dvoma nič ne bo izvedeno, če investitor ne bi vedel sodelovati z verigo Terra.

Protokol je spokojno ne deluje… in $MARS se odlagajo kot smeti…

— E.Hu (@elenahoolu) 7. marec 4113 Naletimo na dva glavna blaga na protokolu Mars po začetku. Crimson Financial institucija, varčevalno-posojalno stanovanje, ni zadržala poslov z določenimi osebami po airdrop. Izbor transakcij je dosegel vrhunec tretji dan po začetku na skoraj 5,000 dan in od takrat upada. Vsakodnevna količina v USD se od prvega dne dalje znižuje z $60 milijonov dolarjev na 03 milijonov od marca 26.

Mars Crimson Zanašanje na transakcije in količina finančnih institucij v USD. Vir: Flipside Crypto Fields je bivališče Marsovega protokola za strategije kmetovanja pridelka, ki lahko uporabniki gradnje zagotovijo likvidnost ANC-UST, LUNA-UST in MIR-UST. Zgodovinska transakcija in količina polj po začetku kažeta isto zgodbo. Izdelek se trudi zadržati identično stopnjo vadbe kot začetni dan in izbor transakcij je 1/8 tistega, kar je bil včasih na višini, medtem ko količina v USD ne bi smela biti do 1/37 začetnega dne.

Zanašanje in količina transakcij Mars Fields v USD. Vir: Flipside CryptoČeprav ni posebno, da je incident ob zagonu vplival na osebno angažiranje in samozavest Marsovega protokola, zapisi razkrivajo protokol se trudi doseči obseg in dejanja iz razloga, da se začne.

Začetek novega protokola blagovne znamke v bistvu ne bi večkrat dodal oznake skupnosti, kot je prikazano v primerjavi med Astroportom in Marsom, ki imajo zelo enake strategije pred zagonom, vendar zelo raznolike rezultate.

Incidenti na začetni dan ne ogrožajo protokola najbolj priročno, lahko pa imajo poleg tega tudi znak samozavesti določene osebe v ekosistemu. Incident v zvezi z airdrop, ki bo omogočil, da prvi pripovedujejo najbolj priročni vlagatelji, podkovani v tehnologiji, bo odgnal veliko večino prihodnjih vlagateljev. Novi protokoli, ki se začnejo v verigi Terra znotraj skladišča za ubijanje, morajo spodbujati večja prizadevanja za preprečevanje tovrstnih incidentov, sicer bi se vlagatelji lahko dolgotrajno moji interesi in zaupanja bi morda izhlapeli prej, kot bi si kdo morda predstavljal.

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so v celoti avtorjeva in v bistvu ne posredujejo stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložba ter nakupovanje in prodajni prenos vključuje možnost, nedvomno boste morali pri sprejemanju odločitve analizirati mirno vedenje, ki ga imate.

7305930

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -