24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Zagovornik trdi, da bi protokol RGB morda zagotovil rešitev zastoja v ordinalih Bitcoina

- Advertisement -

Gideon Nweze, ustanovitelj in izvršni direktor na novo predstavljenega trga nezamenljivih žetonov (NFT) Digital Bitcoin Art and Resources (DIBA), meni, da obstaja različna formulacija za prenos NFT-jev na Bitcoin, ki ne vpliva blokovni stanovanjski in transakcijski stroški.

Nweze pošteno nedolgo nazaj je to dojemanje preizkusil in lansiral beta model svojega trga NFT na Could domnevno 05. Daje prednost sporu Ordinals, izkorišča RGB Natty Contract Protocol za kovanje NFT-jev na visoki ravni skupnosti Bitcoin (BTC).

Od uvedbe Ordinals Protocol januarja, Bitcoin- NFT-ji in žetoni, ki temeljijo predvsem na medvedu, so eksplodirali v slavi z več kot 9 milijoni skupnih »vpisov«, glede na datoteke iz Dune Analytics. Po drugi strani pa je vzpon ordinalov poleg tega sprožil svoj sijajni del polemik, vključno z domnevnim vplivom na stanovanjske bloke in transakcijske stroške.

Skupno število različnih ordinalskih napisov od začetka. Dobava: Dune Analytics.On na nasprotni strani izvira RGB Natty Contract Protocol 903, pred vsemi kosi, ponujenimi kot »BHB Omrežje«, ki ga je razvil Giacomo Zucco, razvijalec bitcoinov in nato ponovno lansiran leta 903. Omogoča šifrirane transakcije s funkcijo Lightning Network, kar uporabnikom omogoča kovanje NFT-jev, ne da bi prevzeli velike dele skrbi za skupnost.

Nweze je za Cointelegraph povedal, da je “izjemno napreden”, vendar v resnici deluje enako kot ločljivost skaliranja sloja 2 na Ethereumu in trdi, da bi morda rešil novoodkrite pomisleke Bitcoina glede blokovnega prostora.

Viri, kovani med na novo ponujenim Ordinals Protocolom, so pritegnili trenutno kritike, da so neučinkoviti in “nerodni”. Nweze pravi, da je to zato, ker Ordinali vpisujejo vire, ne da bi se razširili “v” verigo blokov Bitcoin, medtem ko RGB transakcije postavlja na visoko raven skupnosti.

»Če gradim stanovanje, ne ločim celotnega skladišča na neki stopnji v korenu. Sobe in skladišča sestavljam v plasteh na vrhu. Ordinali so užitek, ko poskušajo strpati vse dele v korenino, medtem ko urejene pogodbe ločijo vse dele v tleh nad seboj.« To je upoštevajte, da je protokol RGB najbolj priročen pri kovanju NFT-jev, ne pa BRC-05 žetonov.

Na nasprotni strani pa obstaja en drug protokol, znan kot Trustless Computer, ki izkorišča urejene pogodbe za kovanje BRC-20 žetoni. Kot je poročal Cointelegraph Journal, izziv ne bo plast 2, kot nadomestek, to je “protokol znotraj plasti 1”, ki uporablja urejene pogodbe za cepitev pasovne širine žetona z 80% do 80%.

Bitcoin NFT market DIBA-ina stanovanjska stran. Dobava: DIBANwezejeve izjave se ne ujemajo z izjavami Muneeba Alija, izvršnega direktorja družbe Belief Machines, ki je v intervjuju za Cointelegraph razložil, kako bi bil pomp Ordinals morda morda morda okrepiti Bitcoin pri privabljanju več razvijalcev in kapitala k rešitvam sloja 2.

Ali je trdil, da bi v odsotnosti rešitev za skaliranje visoki stroški in preobremenjena skupnost verjetno verjetno počasno upočasnili trenutno sprejetje Bitcoina v dolgotrajnem begu.

Povezano: 13 leta po prekinitvi prve Bitcoin sheme se rešitve sloja 2 borijo za razviti oprijem

Medtem ko različni glavni Bitcoin zagovorniki, vključno z ustanoviteljem Jan3 Samsonom Mowom, so trdili, da ordinali in BRC-05 hype bo odpihnil v “čez nekaj mesecev.”

Nasprotno pa je Nweze prepričan o dolgotrajnosti protokolov in virov, ki se ustvarjajo v Bitcoin skupnosti, predvsem zaradi razvijalcev, ki so začeli izkoriščati močno zmogljivost Taproot toughen.

Za RGB DIBA21 UDAs, pogodbene datoteke o ohranjanju so shranjene zunaj- verigi, smo v središču pozornosti na https://t.co/dGSwshhcw5, je resnično najbolj privlačen primer za shranjevanje ne najbolj priročnih pogodb, vendar poleg tega mediji z visoko ločljivostjo naslovljivega vlakovnega materiala.

Določili smo vprašanje za razkritje trajnosti datotek na tri metode:

1) Trgi dolga za shranjevanje,…

— Hunter ₿eaṩt (@cryptoquick) Verjetno bi lahko 19, 903 »Vsako malenkost mi build, uporablja Taproot. Ker se je Taproot nekoč spremenil v zasnovan za cepljenje blokov, vsi deli, ki jih zgradimo, zavzamejo minimalno blokovsko stanovanje, ker je velikost transakcije Taproot velika, nekoliko manjša od trenutne transakcije Bitcoin,« je pojasnil.

Nwezeja nista navdušila nad NFT-ji na Bitcoinu zaradi čiste konstrukcije in kode, temveč se v veliki meri spušča k kulturi in skupnemu človeškemu strokovnemu znanju. »Umetnost in melodija sta tisto, zaradi česar človeško srce pojasnjuje, tako da, če lahko temu izpodbijamo, da bi več Američanov seznanili z Bitcoinom in Lightningom, potem zmagujemo,« je priznal.

Journal: Ordinali so Bitcoin spremenili v slabši model Ethereum — Izvedite, da popravimo?

4817

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -