13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Zakaj je upravljanje na verigi ključnega pomena za rast in dolgoživost blokov

Zakaj je upravljanje na verigi ključnega pomena za rast in dolgoživost blokov

Decentralizirane lastnosti, ki tvorijo verigo blokov edinstvena arhitektura je lahko tudi njegova Ahilova peta, ki dokazuje pomembnost vključevanja upravljanja omrežja v verigo za spodbujanje bolj vključujočega in demokratiziranega soglasja o nadgradnjah omrežij.

Transformacija upravljanja je ključnega pomena za sprostitev inovativnega potenciala decentralizacije

Obstaja veliko grenkih argumentov glede verig blokov, ne glede na to, kako bi morali mehanizmi soglasja, izvajanje sprememb ali nadgradnja okvirov. Te razprave so pogosto spravile mrežne skupnosti v neskladje in ustvarile razkole, ki so se sčasoma razvili v trdih vilicah. Kljub uspehu teh sistemov soglasja, kar dokazujejo naraščajoče transakcije in vrednotenja, bi lahko bila prihodnost Bitcoinov in Ethereuma v dvomih.

Izraz soglasje je povezan z vsem, kar je zapisano v kodi za dve največji omrežji, kot so prenosi vrednosti, koliko rudarji dobijo plačilo, poslovanje s pametnimi pogodbami in druge osnovne omrežno kodirane funkcije. Na žalost to pomeni, da konsenz omrežja ni del odpravljanja resnih težav ali izvajanja niti najmanjših nadgradenj. Ta vzporedni postopek upravljanja se pogosto zgodi izključno zunaj verige na zelo politiziran način.

Za dokaze, ki podpirajo to točko, si oglejte posledice debakla Ethereum Classic. Ali pa upoštevajte, koliko časa je Ethereum porabil, da je posodobil svoj mehanizem soglasja od dokazov o delu do dokazov o deležu. Izvajanje kakršnih koli nadgradenj omrežja na ta način je mukotrpno, dolgotrajno in ni funkcija konsenza na verigi.

Konsenz lahko predstavljate kot vzporedni gospodarski sistem, pri katerem udeleženci po vsem svetu lahko deluje v istem gospodarskem okviru brez kakršnega koli pravnega nadzora ali geografskih omejitev. Kljub temu pa se lahko kakršna koli večja nadgradnja teoretično zgodi brez kakršne koli povezave med upravljanjem in konsenzom brez soglasja ali blagoslova skupnosti.

Na srečo druga omrežja dokazujejo, da je upravljanje v verigi možno in tudi učinkovito pri prilagajanju na nenehno spreminjajoče se digitalno okolje.

Uravnavanje ciljev s spodbujanjem večjega sodelovanja v verigi

Pri ocenjevanju obsega problema skozi lečo Ethereuma se je njegova trda vilica Ethereum Classic resno ne strinjala, ali je koda zakon ali se lahko krši zaradi zaščite skupnosti. Trenutno sta obe omrežji združljivi zaradi nadgradenj omrežij, zrcaljenih v Ethereum Classic.

Vendar pa je nesoglasje skupnost dejansko razdelilo po sredini, ker prvotna struktura Ethereuma ni omogočala – verižni mehanizem upravljanja za lažji dialog. Solidarnost bo ključnega pomena za dolgo življenjsko dobo verige blokov, njihova razčlenitev pa lahko povzroči nepotrebne medsebojne spore in moteče dejavnike.

Mreže, kot sta Tezos in Polkadot, so se na te dogodke odzvale z veliko večjo skupnostjo. usmerjen pristop. Skupnosti omrežij lahko glasujejo o predlogih in nadgradnjah z uporabo modela upravljanja na verigi namesto bolj centraliziranih ukrepov upravljanja zunaj verige. Poleg izboljšanja splošne udeležbe daje vsem zainteresiranim stranem tudi kožo v igri.

Uspeh teh ukrepov je očiten, saj se lahko Tezos občasno nadgrajuje prav tako brez težav kot računalnik ali telefon namesti posodobitve programske opreme. Samo v zadnjih dveh letih je bil Tezos večkrat nadgrajen, vsaka pa je dodala vrednost celotnemu omrežju, medtem ko je razvijala infrastrukturo in pripravljala podlago za prihodnje posodobitve.

Z za primerjavo je Bitcoin potreboval štiri trde vilice, da je preprosto uvedel manjše spremembe. Zaradi bolj neposrednega pristopa upravljanja v verigi so druga konkurenčna omrežja, kot je Polkadot, veliko bolj prilagodljiva in prilagodljiva spremembam, ki se lahko razvijejo, da ne omenjam izboljšanja splošne demokratizacije blockchain-a z decentralizacijo nadzora nad prihodnostjo omrežja.

Če si blockchain resnično prizadeva izzvati status quo, bi moralo upravljanje omrežja to pojmovanje odražati tako, da bi prekinil vlogo vratarjev in se izognil politiki, ki je razdelila skupnosti. Z združevanjem soglasja, upravljanja in protokola v enem paketu se je mogoče povsem izogniti tem razdelitvenim dogodkom hard fork, hkrati pa utrditi obete in zagotoviti dolgoživost teh sistemov.

fleksibilnost upravljanja v verigi z zasnovo pomeni sposobnost odzivanja na zunanje tehnološke spremembe, ki jih bodo druge, bolj toge arhitekture težko sprejele. Čeprav je koda morda zakon v vesolju blockchain, jo še vedno sestavlja mreža ljudi, upravljanje pa bi moralo biti zrcalni odraz te resničnosti.

Ali menite, da bodo verige Bitcoin in Ethereum sledile zgledu Tezosa in Polkadota za razširitev upravljanja v verigi? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Little Green Mining Hood or the Big Bad Wolf: Musk’s Sustainability Play

Comparing the True Costs of Gold Mining in Africa With Those of Bitcoin Mining

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, LSE Blogi

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments