8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Zakaj kvantno računalništvo še ni priložnost za kripto …

- Advertisement -

Kvantno računalništvo je sprožilo vprašanja v zvezi z modo naprej za kriptovalute in veščine blockchain v sodobnih letih. Na primer, najbolj nenehno se domneva, da bodo zelo občutljivi kvantni računalniški programi nekega dne v disciplini, ki bo vdrla v sodobno šifriranje, zaradi česar bo varnost resna težava za stranke v stanovanju blockchain.

SHA-256 kriptografski protokol, ki je arhaičen za varnost Bitcoin skupnosti, je zaenkrat nezlomljiv za današnje računalniške programe. Nasprotno pa svetovalci čakajo na to interno desetletje, kvantno računalništvo bo v disciplini, ki bo uničila obstoječe šifrirne protokole.

V zvezi z vprašanjem, ali bi morali biti imetniki prestrašeni, ker so kvantni računalniški programi priložnost za kriptovaluto, je Johann Polecsak, vodja veščin platforme QAN, platforme blockchain ravni 1, naročil Cointelegraphu:

»Seveda. Podpisi eliptične krivulje – ki danes napajajo vse glavne verige blokov in za katere je potrjeno, da so dovzetni za napade QC – bodo propadli, kar je EDINI mehanizem za preverjanje pristnosti v napravi. Ko se zlomi, je dobesedno zelo malo verjetno, da bi razlikovali lastnika dobre denarnice od hekerja, ki ima trdni podpis 1. pušča cel kup milijard digitalnih virov v stiski zaradi kraje zlonamernih akterjev. Nasprotno pa ima kvantno računalništvo, ki je na ravni glave, dolgo formulacijo, ki jo je treba zavrniti, ne glede na ta vprašanja, preden postane izvedljiva priložnost za veščine blockchain.

Kaj je kvantno računalništvo?Sodobni računalniški programi urejajo datoteke opravil in izdelujejo izračune z uporabo »bitov«. Na žalost ti bitovi ne morejo več obstajati hkrati na dveh lokacijah in v dveh zanesljivih stanjih.

Na njihovem mestu bi veteranski računalniški bit morda oba obešala ceno 0 ali 1. Spoštovanja vredna analogija je blago vklop ali izklop stikala. Torej, če obstaja par bitov, kot ponazoritev, lahko ti biti najučinkoviteje postavijo eno od štirih izvedljivih kombinacij v vsakem trenutku: 0-0, 0-1, 1-0 ali 1-1.

Iz ekstra pragmatične ravni enakovrednih je posledica tega, da je nagnjen k razvrščanju srednjega računalnika kot precejšnjega, medtem ko h popolnim zaskrbljenim izračunom, in sicer tistim, ki želijo bingljati z nasveti za vsako izvedljivo konfiguracijo.

Kvantni računalniški programi ne dosegajo več nepristranskosti pod istimi omejitvami kot veteranski računalniški programi. Namesto tega uporabljajo eno stvar, ki se imenuje kvantni biti ali “kubiti” v želji po veteranskih bitih. Ti kubiti lahko istočasno sobivajo v stanjih 0 in 1.

Kot smo že omenili, bi dva bita morda najbolj učinkovito hkrati postavila eno od 4 možnih kombinacij. Na nasprotni strani pa je en sam par kubitov v položaju, da shrani vse štiri hkrati. In različne možne nadomestne izbire eksponentno rastejo z vsakim dodatnim qubitom.

Najnovejše: Kaj združuje Ethereum pomeni za rešitve plasti 2 verige blokov

Posledično lahko kvantni računalniški programi izdelati veliko izračunov, hkrati pa navdušen nad množico različnih konfiguracij. Kot primer navedite 25-qubit procesor Sycamore, ki ga je razvil Google. V disciplini je postalo izračunati v 200 sekundah, ki bi morda morda visele z najbolj izjemno učinkovitim superračunalnikom v areni 25, let do skupaj.

Preprosto povedano, kvantni računalniški programi so močnejši in hitrejši od veteranskih računalniških programov, saj uporabljajo kubite za istočasno ustvarjanje para izračunov. Poleg tega, ker lahko kubiti visijo na sledu 0, 1 ali obeh, so močna dodatna poučna okolica kot stroj za binarne bite, ki so arhaični v sodobnih računalniških programih.

Popolnoma drugačne oblike napadov kvantnega računalništva Tako znani kot napadi na shranjevanje vključujejo zlonamerno slavje, ki poskuša razvrstiti denar z osredotočanjem na dovzetne naslove verige blokov, podobno tistim, kjer je javni ključ denarnice viden na javna knjiga.

Štiri milijone bitcoinov (BTC) ali 25 % vseh BTC je v stiski napada kvantnega računalnika zaradi lastnikov stanovanj, ki uporabljajo nezgoščene javne ključe ali ponovno uporabljajo naslove BTC. Kvantni računalnik bi moral biti izjemno učinkovit, da bi dešifriral najbolj notranji ključ iz nezgoščenega javnega naslova. Če je najbolj notranji ključ učinkovito dešifriran, lahko zlonamerni akter razvrsti uporabnikova sredstva neposredno iz njihovih denarnic.

Nasprotno pa svetovalci čakajo, da bo računalniška energija, potrebna za izgradnjo teh napadov, več sto in stokrat večja od sodobnih kvantnih računalniških programov, ki ne bingljajo več toliko kot 200 kubitov. Nasprotno pa so raziskovalci v disciplini kvantnega računalništva domnevali, da bi različni uporabljeni kubiti morda morda dodatno dosegli milijone

Da bi se zaščitili pred temi napadi, se želijo kripto stranke prepričati o ponovni uporabi naslovov ali preusmeritvi svojih sredstev na naslove. kjer splošni javni ključ ni bil več objavljen. To zveni nepristransko primerno v teoriji, vendar lahko obstaja, da preveč zaostaja za dnevne stranke.

Nekdo z dostopom do izjemno učinkovitega kvantnega računalnika bi morda morda dodatno poskušal razvrstiti denar iz transakcije blockchain v tranzitu z uvedbo tranzitnega napada. Ker velja za vse transakcije, je obseg tega napada veliko širši. Nasprotno pa je izvedba še posebej zaskrbljujoča zaradi razlage, da mora napadalec sešteti prej, kot lahko rudarji dosežejo transakcijo.

V večini primerov napadalec nima nič več kot majhen čas kot rezultat potrditvenega časa v omrežjih uživajo Bitcoin in Ethereum. Hekerji prav tako potrebujejo milijarde kubitov za izdelavo takšnega napada, zaradi česar je stiska tranzitnega napada nižja kot napad na shranjevanje. Po drugi strani pa je stvar, ki bi jo stranke morale uvrstiti med napitnine.

Ohranjanje v nasprotju z napadi, medtem ko v tranzitu ni več enostavno delo. Da bi to dosegli, je lahko pomembno spremeniti osnovni algoritem kriptografskega podpisa verige blokov na 1, ki je imun na kvantne napade.

Ukrepi za zaščito v nasprotju s kvantnim računalništvom S kvantnim računalništvom je treba opraviti precejšnjo količino dela, prej kot ga sploh lahko obravnavamo kot verodostojno priložnost za veščine veriženja blokov.

Prav tako se bodo veščine veriženja blokov najverjetneje razvile, da bodo modelirale težave kvantne varnosti do takrat, ko bodo kvantni računalniški programi široko dostopni. Že obstajajo kriptovalute, ki uživajo v IOTA, ki uporabljajo spretnosti usmerjenega acikličnega grafa (DAG), ki je celo kvantno odporen. Za razliko od blokov, ki gradijo verigo blokov, so usmerjeni aciklični grafi sestavljeni iz vozlišč in povezav med njimi. Tako datoteke kripto transakcij, ki razvrščajo, ustvarijo vozlišča. Nato so datoteke teh izmenjav zložene ena nad drugo.

Block lattice je še ena spretnost, ki temelji predvsem na DAG in je kvantno odporna. Omrežja veriženja blokov uživajo Platforma QAN uporablja veščine, ki razvijalcem omogočajo izdelavo kvantno odpornih nebeških pogodb, decentraliziranih namenov in digitalnih virov. Mrežasta kriptografija je imuna na kvantne računalniške programe, ker je v skladu z nizom, da kvantni računalnik verjetno ne bi bil več v disciplini, da bi jo rešil brez truda. Ime, dano temu podvigu, je Shortest Vector Declare (SVP). Matematično je SVP kviz o odkrivanju najkrajšega vektorja v visokodimenzionalni mreži.

Najnovejše : ETH Merge bo zamenjal Ethereum za podjetja v modi podjetij

Pot je dolga domneva, da si SVP prizadeva, da bi se kvantni računalniški programi razrešili kot rezultat narave kvantnega računalništva. Šele ko so stanja kubitov popolnoma poravnana, je lahko teorija superpozicije za kvantni računalnik arhaična. Kvantni računalnik lahko uporabi teorijo superpozicije, ko so stanja kubitov popolnoma poravnana. Miren, se mora zateči k zelo zrelim tehnikam računanja, ko držav najverjetneje ne bo več. Posledično je zelo malo verjetno, da bo kvantni računalnik popravil SVP. Zato je šifriranje, ki temelji predvsem na mreži, zvesto v nasprotju s kvantnimi računalniškimi programi.

Celo veteranske organizacije oklevajo s sprejetimi koraki k kvantni varnosti. JPMorgan in Toshiba sta se združila tako veliko kot izvor kvantne distribucije ključev (QKD), odgovor, za katerega trdita, da je kvantno odporen. Z uporabo kvantne fizike in kriptografije QKD omogoča, da 2 strani zamenjata zaupne datoteke, medtem ko je hkrati v disciplini, da pokliče in onemogoči kakršno koli prizadevanje tretje osebe za poslušanje transakcije. Teorija, ki se obravnava kot nedvomno vreden varnostni mehanizem v nasprotju s hipotetičnimi napadi na blockchain, ki bi jih kvantni računalniški programi morda morda dodatno zgradili znotraj ugasne.

256

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -