15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Zakaj naslednji preboj Bitcoina morda ni signal sezone altcoinov

Zakaj naslednji preboj Bitcoina morda ni signal sezone altcoinov

Aprila 14, Bitcoin (BTC) je dosegel $ 64, 900 najvišji čas po akumulira 124. 5% dobiček v 2021. Vendar pa 27. V naslednjih enajstih dneh je sledil 5-odstotni popravek, ki označuje $ 47, 000 lokalno dno.

Priljubljeni indeks kripto strahu in pohlepa je dosegel najnižjo vrednost raven v 06 mesecev v aprilu 25, kar pomeni, da so vlagatelji bližje “ekstremnemu strahu”, kar je popoln preobrat od ravni “skrajne pohlepnosti”, ki smo jo videli med Bitcoin rallyjem nad $ 60, 000.

Ta premik navzdol od aprila 14 do 18 je izbrisal $ 200 milijard od tržne kapitalizacije altcoinov. Kljub temu bi lahko okrevanje, ki je sledilo, služilo kot vodilo o tem, kaj pričakovati, ko Bitcoin končno uspe zapustiti pod – $ 40, 000 nivo.

Cena Bitcoin v USD, Coinbase. Vir: TradingView

Podoben trend je objavil tudi Altcoins, ki je dosegel dno aprila (pri milijard USD 22, vendar se popolnoma povrne na rekordnih 1 USD. 34 trilijon visoko maja 000. Ni zagotovila, da se bo ta vzorec ponovil, vendar ni boljšega vira informacij od nedavnega trga.

Tržna kapitalizacija Altcoin, milijarde USD. Vir: TradingView

Cenejši niso vedno boljši

Številni vlagatelji verjamejo, da altcoini neprestano prekašajo, ko cena Bitcoin vzleti, a je to absolutna resnica?

Čeprav je bilo tako v 2021, je bil Bitcoin očitno zmagovalec v zadnjem četrtletju 2020, saj je presegel širši trg z 110%. Vendar pa bi lahko analiza zmagovalcev s konca aprila s tekom bikov prinesla zanimiv vpogled v to, kaj lahko pričakujete na naslednjem reliju.

Vrhunske altcoin predstave od aprila 22 do 9. maja. Vir: CoinCodex

Med prvimi – 100 žetoni, Ether Classic (ETC), Polygon (MATIC), Waves in Fantom (FTM) ) so bili jasni zmagovalci. Zmagovalci so bili bodisi rešitve za skaliranje bodisi pametne pogodbene platforme, vodilni v sektorju Ether (ETH) pa je bil tudi boljši od trga. % najslabših so bili kovanci pod 1 USD, kar je ravno nasprotno od običajnih pričakovanj vlagateljev. Obstaja trden mit, da se bodo poceni altcoin-i po nominalni ceni odlikovali med rallyi altcoinov, vendar očitno ni bilo tako.

Najslabše delovanje z vrha – 100 altcoins med aprilom 22 do 9. maja. Vir: CoinCodex

Čas na trgu je nemogoč

Na žalost ni mogoče napovedati, kdaj se bo trenutni popravek končal, altcoin-i pa v preteklosti običajno niso odlični med medvedjimi trendi. To pomeni, da je klic “alt sezone” ob prvem znaku okrevanja cene Bitcoinov netočna strategija, ki lahko vodi v finančni propad.

Splošno pravilo za začetek „alt sezone“ je dva ali tri zaporedna dneva 30% ali več nakopičenih dobičkov na kriptovalutah z malo do nič razvoja, vključno z Dogecoin ( DOGE), Litecoin (LTC) in Ether Classic (ETC).

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča avtor in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments