15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Zakaj Wall Street vedno manj zanima Grayscale's Bitcoin Trust?

Zakaj Wall Street vedno manj zanima Grayscale's Bitcoin Trust?

Obstaja razlog, zakaj se je Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) pojavil kot merilo za merjenje institucionalnega interesa za Bitcoin (BTC).

Sive skale niso več edina možnost za vlagatelje

Naložbeni produkt digitalne valute je bil edini, ki je ponujal hedge sklade in dotacije , pokojninski skladi in družinske pisarne na način, da pridobijo izpostavljenost do bitcoinov, ne da bi jim bilo treba sami lastiti digitalno sredstvo.

Zato naraščajoči priliv kapitala v GBTC – kakršen je bil lani prijavljen , pri čemer so vlagatelji z Wall Streeta položili približno $ 18. 2 milijardi v skladu – je služila kot metrika za merjenje naraščajočega institucionalnega zanimanja za kripto sektor. Nasprotno pa upadajoči priliv kapitala odraža umik institucij ali pridobivanje dobička, kot se je zgodil od prvega četrtletja leta 2021.

Storitev analitike v verigi Skew je v četrtek poročala, da je GBTC po februarju prenehal privabljati nove naložbe 2021. Prilivi kapitala so se ustavili takoj, ko je GBTC začel trgovati z negativno premijo do njegove čiste vrednosti sredstev ali NAV. NAV predstavlja osnovno tržno vrednost deležev.

Denar preneha pritekati v Sive vrednosti Bitcoin Trust, saj njegova premija prevrne negativno. Vir: Skew

Premija GBTC je bila višja od 30% na začetku tega leta. Toda najnovejši grafikon Skew to natančno določa na – 11. 30%. GBTC-jeva premija za NAV je bila – 40. 20% na svojem najnižja stopnja v zgodovini.

Medtem je premija GBTC v začetku aprila zabeležila blage izterjave, potem ko je Grayscale objavil namero, da svojo strukturo zaupanja spremeni v sklad, s katerim se trguje na borzi. Odločitev newyorškega podjetja je prišla po naraščajoči konkurenci takrat na novo uvedenih ETF-jev v Kanadi, predvsem zato, ker so ponujali boljše razmerje stroškov kot Grayscale.

Na primer Purpose, prvi na svetu fizično poravnani Bitcoin ETF, ki se je pojavil z razmerjem stroškov 1%. Evolve in CI Galaxy, drugi kanadski Bitcoin ETF, ponujeni 0. 75 % in 0 40%. Medtem je bilo razmerje stroškov v Grayscaleu povišanih 2%.

Tudi poslovna rivalstva s kanadskimi Bitcoin ETF-ji bi lahko zadušila dotok kapitala v GBTC. Namen je na primer dosegel milijardo dolarjev kapitala na mesec po lansiranju februarja, kar kaže, da je povpraševanje po Bitcoin investicijskih produktih ostalo večje kljub strmemu prilivu GBTC.

Mošus je zazvenel Vlagatelji Bitcoinov z Wall Streeta

V tem obdobju se je tudi Bitcoin-ov promptni tečaj povečal na faktorju Elon Musk. Po Teslovem razkritju, da ima v svojih bilancah stanja BTC v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev, so se stroški nakupa enega bitcoina zvišali s samo $ 38, 057 8. februarja do $ 64, 899 aprila 14, pri čemer špekulanti verjamejo, da bi več podjetij del njihovega denarnega imetja zamenjajo z vodilno kriptovaluto.

Toda premija GBTC je ostala negativna v času rasti cen Bitcoin-a med februarjem in aprilom. Njegov minus 30. 20% dno se je pojavilo ob zagonu BTC / USD izguba dobička zaradi ustvarjanja dobička, kitajske prepovedi kriptografije in govoric o odmetavanju Bitcoina v Tesli.

Načini popravljanja Bitcoinov so se pospešili, potem ko je Musk kritiziral kriptovaluto zaradi ogljičnih odtisov. Vir: BTC / USD na TradingView

Daniel Martins, ustanovitelj neodvisne raziskovalne družbe DM Martins Research, je upad poudaril kot znak upada zanimanja Wall Streeta za naložbe, povezane z Bitcoini, zlasti potem, ko je kriptovaluta postala očitna žrtev Muskovih tweetov proti Bitcoinu sredi maja, ko je pozneje izgubil več kot polovico vrednosti.

Martins je še opozoril, da je Grayscale poročal 500% višja letna donosnost kot Nasdaq, vendar je bil njen popravek tudi slabši od 2008 recesija – 82% v primerjavi z Nasdaqovim 17%. Zaradi tega je naložba v Bitcoin podjetja Grayscale postala “ultra-vzvodna stava”, ki jo spremlja slabša uspešnost, prilagojena tveganju. Analitik je dodal:

“Volatilnost GBTC je bila skoraj devetkrat večja kot Nasdaqova: 145% v primerjavi 11%. “

ETF v sivinah v 2021?

Martins ‘ izjave poudarjajo možnosti, da bi se premija GBTC lahko soočila z nadaljnjimi negativnimi potezami, ko vlagatelji iščejo bolj stabilne alternative proti stalnemu popravljanju cen Bitcoinov.

Poleg tega njegovo rivalstvo z drugimi alternativnimi naložbami v digitalne valute, vključno s skrbniškimi storitvami kriptovalut, ki institucionalnim vlagateljem ponujajo lastništvo resničnih kripto sredstev po nižji proviziji, dodatno tvega omejen dotok kapitala.

Analitik ETF.com Sumit Roy je zapisal, da potencialni prehod sklada Grayscale v ETF konča svoje 2-odstotne dni plačila, saj bi moral konkurirati vojski drugih ETF-jev, ki jih vodijo podjetja, kot je Bitwise , Vanguard, Fidelity, Cboe in drugi. Dodal je:

“Vendar je GBTC ne glede na to, kaj se zgodi, pripravljen na silo in bo verjetno ostal, ne glede na to, kako prostor kripto skladov se razvija. “

Toda ali bodo trgi ZDA imeli dostop do Bitcoin ETF v

ostaja skrivnost sama. Financial Times je v začetku tega tedna poročal, da večina aplikacij ETF zbira prah, saj je predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje Gary Gensler znova izrazil zaskrbljenost glede zaščite vlagateljev na kripto trgih.

“Pričakujem, da da se zgodi z vsemi našimi vložki, če sem iskrena, «je povedala Laura Morrison, globalna vodja kotacij pri Cboe.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments