-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Zakladnica Združenega kraljestva in centralna banka se bosta posvetovali o CBDC, ki...

Zakladnica Združenega kraljestva in centralna banka se bosta posvetovali o CBDC, ki bi se lahko začel do leta 2030

“Najzgodnejši datum za začetek delovanja CBDC v Združenem kraljestvu bi bil v drugi polovici desetletja,” so sporočili iz Bank of England in dodali, da dokončna odločitev še ni sprejeta.

1538

Skupno število ogledov

Skupaj deleži

UK Treasury and central bank will consult on CBDC, potentially launching by 2030UK Treasury and central bank will consult on CBDC, potentially launching by 2030UK Treasury and central bank will consult on CBDC, potentially launching by 2030UK Treasury and central bank will consult on CBDC, potentially launching by 2030

Bank of England in finančno ministrstvo Združenega kraljestva nameravata začeti posvetovanje o možni uvedbi digitalne valute centralne banke z začetkom leta 2022.

V torkovi izjavi je Bank of England dejala, da bo posvetovanje o digitalnem funtu z HM Treasury upoštevalo značilnosti oblikovanja, koristi in posledice za uporabnike in podjetja ter druga pomembna vprašanja. Rezultati 2022 posvetovanja bodo določili, ali nameravajo oblasti Združenega kraljestva nadaljevati s centralno banko digitalna valuta ali CBDC.

„Če rezultati te ‘razvojne’ faze ugotovijo, da je CBDC utemeljen in da je operativno in tehnološko robusten, potem je najzgodnejši datum za začetek Združeno kraljestvo CBDC bi bilo v drugi polovici desetletja,« je dejala centralna banka.

Bank of England je dodala, da »ni bila sprejeta nobena odločitev« o tem, ali bo Združeno kraljestvo bodo v prihodnosti uvedli CBDC. Vendar pa bi bil vsak projekt digitalnega funta namenjen obstoju poleg gotovine in bančnih depozitov, namesto da bi jih nadomestil.

Aprila sta Bank of England in finančno ministrstvo določila nalogo sile, namenjene raziskovanju uvedbe CBDC, vključno z vprašanji, povezanimi z zasnovo ter njeno možno izvedbo in delovanjem v Združenem kraljestvu. Državni kancler Rishi Sunak je julija dejal, da se bodo lokalni uradniki posvetovali o pionirskih reformah, “da bi podprli varno sprejemanje kripto sredstev in stabilnih kovancev” in raziskali primer CBDC v državi.

Povezano: Fundacija Digital Pound je začela spodbujati razvoj CBDC v Združenem kraljestvu

Medtem ko številne države z največjimi svetovnimi gospodarstvi še niso uvedle CBDC, so nekatere začele s pilotnimi programi. Uvedba kitajskega digitalnega juana se nadaljuje s poskusi v več regijah, pri čemer centralna banka države poroča, da jih je bilo več kot 19 milijon osebnih računov z digitalno valuto od oktobra.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments