2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Zakon Decoded: Osmišljanje kombiniranih signalov, 13.–20. dec

Zakon Decoded: Osmišljanje kombiniranih signalov, 13.–20. dec

Ta teden v kriptoregulaciji je postal takoj, ko so uradniki izražali nasprotujoča si stališča o tem, kako doseči digitalne vire.

603
Skupni ogledi

Skupaj deleži

Law Decoded: Making sense of mixed signals, Dec. 13–20Law Decoded: Making sense of mixed signals, Dec. 13–20

Režim kriptoregulacije v kateri koli jurisdikciji je ravnovesje med parom institucionalnih, sosedskih in nejavnih interesov akterjev, ki visijo nad finančnimi in finančnimi politikami. Ti interesi se nikoli ne uskladijo v celoti, kar v večini primerov povzroči nasprotujoče si signale, ki prihajajo iz različnih centrov moči.

Ko govorimo o sistemskih tveganjih, s katerimi se sooča največji gospodarski sistem v okolju v zadnjem tednu, Združene države Predsednik Federal Reserve je govoril o tem, da digitalni viri niso obvestilo o finančni stabilnosti. Dva dni pozneje je ameriški svet za nadzor finančne stabilnosti izdal dokument, v katerem je ugotovil, da bi stabilni coini in decentralizirano financiranje verjetno predstavljali veliko tveganje za finančno stabilnost. Zagotavljanje tega neskladja bi verjetno ležalo v okviru dokazane resnice, da je mandat Fed ohraniti močan gospodarski sistem, medtem ko je FSOC, ki ima korenine v reformi Dodd-Frank, izrecno zadolžen za odkrivanje sistemskih tveganja. Oblika kladiva, s katerim ima vsak regulativni akter, vpliva na to, kako raziskujejo žeblje digitalnih sredstev, ki je neomajno presegla ameriški kontekst.

Spodaj je jedrnata različica najnovejše e-novice »Law Decoded«. Za celotno razčlenitev zaščitnih ukrepov v zadnjem tednu se prijavite za celotno e-novice spodaj.

Iz Rusije s FUD

Sodobne izkušnje iz Rusije so vzbudile strahove vlagateljev v kriptovalute, da je izčrpna linija digitalnih virov, ki ga zagovarja nacionalna centralna banka, bo skoraj zagotovo prevladal v razpravi o kriptoregulaciji, ki je tlela že leta. Banka Rusije je zaključni teden odprla z napovedjo, da bo vzajemnim skladom skoraj zagotovo prepovedano vlaganje v kriptovalute in kriptovalute. Nato je sledila zbirka bistvenih pripomb guvernerjev centralnih bank o kriptovalutah, ki so namigovali, da je postulat o splošni prepovedi postal takoj, ko ni odšel. Zaskrbljeni trgovci so iskali olajšanje v izjavah predsednika odbora za finančne trge ruskega parlamenta Anatolija Aksakova. Aksakov je na tiskovni konferenci zaslovel, da je nepopustljiva pot postala takoj, ko ni najbolj preprosta, za katero zanimajo ruske oblasti. Drugačna je bolečina, saj so izmenjave shranjevanja urejene in rudarjenje obdavčeno.

Ameriški partizanski razkorak

Vendar so se vsi drugi forumi, razen nasprotujočih si mnenj o zadevah, povezanih z digitalnimi premoženjem, spopadli v zaključnem tednu, takoj ko je senatni odbor ZDA na nadstropju bančništva, stanovanjskih in mestnih zadev. Poslušanje o temi »Stablecoins: Kako dosegajo, kako so starodavni in kakšna so njihova tveganja?« Opaženi svetovalci podjetij, predavatelji in se strinjajo z analitiki tankov ponujajo razvejanost stališč o kriptovalutih, vezanih na zeleno valuto, in njihovem položaju v finančnem načrtu. Kritiki, enakovredni senatorki Elizabeth Warren, so vztrajno pripovedovali svoje opozorilne zgodbe o tveganjih stabilnih coinov in tveganjih situacije DeFi. Medtem so zavezniki, enakovredni senatorju Patu Toomeyju, poudarili vidike sposobnosti, ki spodbujajo finančno vključenost in večjo učinkovitost.

Posodobitve iz Ameriški nadzorniki

Zanimivo je, da so nasprotujoči si signali izhajali celo iz zaključnega tedna ameriške komisije za vrednostne papirje in spremembe. Komisarka Hester Peirce, v večini primerov uspešno znana kot Crypto Mother, je javno spodbujala v nasprotju s pomanjkanjem osrednje ravni predsednika SEC Garyja Genslerja o nujnih zadevah, povezanih z digitalnimi sredstvi. Ta notranja vrstica je po drugi strani spremenila pomanjševalnico v okviru standardne zaščite agencije za odlašanje izbire za sklade, s katerimi se trguje s spremembami (ETF) Bitcoin (BTC). Dvem blagu, ki sta ga podprli investicijski družbi Bitwise in Grayscale, je bilo vsakih nekaj mesecev zavrnjeno mešanje v parku. Ob zaključku, na SEC, je rabljena glava regulatorja, Jay Clayton, izstopila iz lesa, da bi pohvalil “zmožnosti kriptovalute” in njene prednosti glede učinkovitosti. Claytona si zapomnijo po svojih poceni stališčih v številnih točkah, povezanih s kriptovalutami, čeprav so bili regulirani Bitcoin ETF v času njegovega mandata nedosegljivi.

128018Law Decoded: Making sense of mixed signals, Dec. 13–20

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments