2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Zakon dešifriran: skiciranje meja regulativnih mandatov, 25. oktober – 1. nov.

Zakon dešifriran: skiciranje meja regulativnih mandatov, 25. oktober – 1. nov.

Ameriški finančni regulatorji so blizu določitvi omejitev svojih pristojnosti za vsaj en razred digitalnih sredstev.

480

Skupni ogledi

14

Skupaj deleži

Law Decoded: Sketching the boundaries of regulatory mandates, Oct. 25 – Nov. 1Law Decoded: Sketching the boundaries of regulatory mandates, Oct. 25 – Nov. 1Law Decoded: Sketching the boundaries of regulatory mandates, Oct. 25 – Nov. 1Law Decoded: Sketching the boundaries of regulatory mandates, Oct. 25 – Nov. 1

Komisija za vrednostne papirje in borze bi lahko postala zmagovalna v tekmi za zagotovitev vodilne vloge pri regulaciji stabilnih kovancev. Dodatna jasnost glede razmejitve regulativnih pooblastil med SEC, komisijo za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago in ministrstvom za finance bi lahko izhajala iz poročila predsednikove delovne skupine za finančne trge (PWG), ki je bilo pričakovano do konca oktobra, vendar ni prispelo pred koncem. prejšnjega tedna. Mandat za regulacijo kriptovalute v Združenih državah je še vedno razpršen med množico akterjev in eno samo poročilo PWG tega ne bo odpravilo enkrat za vselej. Vseeno bi bilo dragoceno, če bi glavni vladni akterji potegnili meje med seboj.

Spodaj je jedrnata različica najnovejšega glasila »Law Decoded«. Za popolno razčlenitev razvoja politike v zadnjem tednu se prijavite za celotno glasilo spodaj.

Kovci stabilne vrednosti ?

Vizija Garyja Genslerja o obravnavanju stabilnih kovancev kot vrednostnih papirjev – kot v slavnem preoblikovanju stabilnih kovancev predsednika SEC v kovance stabilne vrednosti – bi se lahko uresničila, če bodo razkrita poročila o prevzemu domene s strani agencije podprta z besedilom težko pričakovanega poročila zakladništva. Kongres lahko traja dolgo časa, da stopi v praznino in določi meje pristojnosti vsakega regulatorja nad različnimi razredi digitalnih sredstev, zato lahko okviri, ki jih pripravijo izvršilni organi sami, nekaj časa ostanejo.

Negotove smernice FATF

Projektna skupina za finančno ukrepanje (FATF), medvladna organizacija, zasnovana za pomoč pri standardizaciji pravil držav članic o preprečevanju pranja denarja, je izdala enkrat preloženo posodobitev svojega 1434 »Smernice za pristop, ki temelji na tveganju, do virtualnih sredstev in ponudnikov storitev navideznega premoženja«. Dokument pojasnjuje nekatere osrednje opredelitve in podrobno opisuje, kako se pravila nadzora FATF uporabljajo za domene, kot so stabilni coini, medsebojne transakcije, nezamenljivi žetoni (NFT) in decentralizirane finance (DeFi).

Nekatere najbolj sporne točke prejšnje ponovitve okvira, izdanega aprila, so vključevale širino definicije ponudnikov storitev virtualnega premoženja (VASP) in obseg finančnega nadzora v skladu s tako imenovanim pravilom o potovanju. Ocena kriptoskupnosti glede stopnje, do katere so bili v posodobitvi obravnavani ugovori udeležencev industrije, se giblje od “zelo slabo” do “nekoliko boljše.”

Law Decoded: Sketching the boundaries of regulatory mandates, Oct. 25 – Nov. 1 BTC revolucija je tukaj

Volt Equity “Bitcoin Revolution”, s katero se trguje na borzi sklad ali ETF dodaja k verigi nedavnih lansiranj reguliranih instrumentov za sledenje Bitcoin (BTC) na večjih ameriških borzah. Ta nova ponudba predstavlja vse bolj priljubljeno obliko izdelkov, povezanih z Bitcoini, ki ne obravnavajo niti “fizičnih” Bitcoin niti BTC terminskih pogodb, namesto tega sledijo indeksu podjetij, katerih vrednotenje je neposredno vezano na bogastvo kripto trga. Medtem ko so nekateri opazovalci skeptični glede možnosti takšnega modela zdaj, ko so dostopni ETF-ji prihodnjih BTC, bo zanimivo spremljati, kako se bosta uspešnost obeh modelov zlagala v naslednjih mesecih.

128018

128018

Prejšnji članekNovi podatki kažejo, da je inflacija v ZDA najvišja v zadnjih 30 letih – analitik pravi, da bi naraščajoča inflacija lahko dosegla “prelomno točko”
Naslednji članekVitalik Buterin deli pozitiven pogled na vzpostavitev kripto mest

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments