-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Zakon dešifriran: ustave prihodnosti bodo ratificirali DAO, 15.–22. nov.

Zakon dešifriran: ustave prihodnosti bodo ratificirali DAO, 15.–22. nov.

Spletna pobuda za zagotovitev redke kopije ustave ZDA kaže na moč skupnega delovanja spleta 3.0.

480

Skupni ogledi

28

Skupaj deleži

Law Decoded: Constitutions of the future will be ratified by DAOs, Nov. 15–22Law Decoded: Constitutions of the future will be ratified by DAOs, Nov. 15–22Law Decoded: Constitutions of the future will be ratified by DAOs, Nov. 15–22Law Decoded: Constitutions of the future will be ratified by DAOs, Nov. 15–22

Naključno zbrana spletna skupina strastnih ljudi, ki je ustanovila decentralizirano avtonomno organizacijo ali DAO in združila spektakularno količino etra (ETH) za plemenit namen, se je približala neverjetnemu podvigu kolektivnega delovanja.

Čeprav niso dosegli svojega glavnega cilja – zagotovitve zadnjega tiskanega izvoda prve izdaje ustave Združenih držav v zasebni lasti, da bi jo dali na voljo javnosti – hitrost, obseg in učinkovitost decentralizirana prizadevanja so bila zelo impresivna. Dejstvo, da je bil cilj skupine ohraniti artefakt, ki uteleša najuspešnejši poskus doslej, da bi zamislili racionalno strukturiran družbeni red, ki temelji na pravilih, je prav tako polno simbolike.

Spodaj je jedrnata različica najnovejšega glasila »Law Decoded«. Za popolno razčlenitev razvoja politike v zadnjem tednu se prijavite za celotno glasilo spodaj.

Chaving the Constitution

Zadnji od 13 preživele kopije izvirnega natisa ustave ZDA, ki so ostale v zasebnih rokah, so šle na dražbo pri umetniškem posredniku Sotheby’s last teden. Le nekaj dni pred predvidenim začetkom licitiranja se je začela širiti spletna pobuda za nakup dokumenta iz množičnega sklada, ki bi ga dal na prosto dostopnost javnosti, imenovana ConstitutionDAO.

V manj kot teden dni navzgor 20, 00 ljudje so se pridružili skupini Discord strežnik in znesek ETH v dolarjih, zbranih prek Juicebox, platforme za DAO, ki temeljijo na Ethereumu, je presegel $10 milijonov. Ko se je licitacija odvijala, se je skupina približala zagotovitvi dokumenta, a na koncu ni uspela – menda zaradi tega, ker ni zbrala dovolj denarja za ustanovitev rezervnega sklada, potrebnega za njegovo ohranitev.

Infrastrukturni boj se nadaljuje

Zloglasna infrastruktura Predlog zakona, ki je vseboval več določb, ki naj bi bile škodljive za uporabnike kriptovalut in podjetja v ZDA, je postal zakon med pompozno slovesnostjo podpisa prejšnji teden. Posebej zaskrbljujoča je zahteva, da so transakcije digitalnih sredstev vredne več kot $,00 prijaviti davčni službi.

Kot je bilo pričakovano, je sprejetje zakona le spodbudilo odboj kripto-prijaznih zakonodajalcev. Nekaj ​​dni po tem, ko je predsednik Joe Biden podpisal zakon o infrastrukturi, je dvostrankarska skupina ameriških kongresnikov na čelu s predstavnikoma Patrickom McHenryjem in Timom Ryanom uvedla Zakon o ohranjanju inovacij v Ameriki, ki bi spremenil preveč široko definicijo posrednika in odrinil uveljavitev zahtev za poročanje od 1200 do 2024.

Rudarske težave

Prejšnji tedenski cikel novic je prinesel več nepovezanih zgodb o neprijaznih dejanjih regulatorjev proti rudarjem kriptovalut iz zelo različnih jurisdikcij, ki, upajmo, , ne odražajo naraščajočega svetovnega trenda. Kitajska je še naprej zatirala ostanke nekdaj uspešnega nacionalnega sektorja rudarjenja kriptovalut s pritiskom na državne organizacije in podjetja, naj enkrat za vselej prenehajo z rudarjenjem Bitcoin (BTC). Medtem se je v ZDA rudarsko podjetje znašlo v preiskavi Komisije za vrednostne papirje in borze, zaradi česar so se cene delnic celotnega sektorja znižale. Predsednik Kazahstana – države, ki se je po zaslugi izstopa Kitajske povzpel na 2. mesto v svetovni tekmi za delež razpršenih stopenj – je obžaloval, da državna blagajna prejema zelo majhen delež prihodkov od rudarjenja, kar bi lahko pomenilo uvod v okrepitev regulativnih pregled cvetoče industrije.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments