22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Zakon o bitcoinu El Salvadorja, ki ureja zakonito ponudbo BTC, prehaja z...

Zakon o bitcoinu El Salvadorja, ki ureja zakonito ponudbo BTC, prehaja z izjemno večino

El Salvador 'Bitcoin Law' Making BTC Legal Tender Has Passed With Supermajority

Račun za zakonitost bitcoinov razpis v Salvadorju je odobrila večina v salvadorskem kongresu. “Namen tega zakona je urediti bitcoin kot neomejeno zakonito plačilno sredstvo z osvobajajočo močjo, neomejeno v nobeni transakciji in za kateri koli naslov, ki ga morajo izvajati javne ali zasebne fizične ali pravne osebe,” opisuje zakon.

Račun za zakonito plačilno sredstvo Bitcoin odobril kongres v Salvadorju

Račun za zakonito plačilno sredstvo Bitcoin je sprejel kongres v Salvadorju. Predsednik Nayib Bukele je prek Twitterja v sredo zgodaj zgodaj zjutraj sporočil: »Zakon o bitkoinih je v salvadorskem kongresu odobrila nadvladina. 62 iz 84 glasov. Zgodovina. “

El Salvador's 'Bitcoin Law' to Make BTC Legal Tender Has Passed With Supermajority

The zakon je bil poslan v kongres pozno zvečer v torek; vsebuje 12 članke. Člen 1 določa:

Namen tega zakona je urediti bitcoin kot neomejeno zakonito plačilno sredstvo z osvobajajočo močjo, neomejeno v katero koli transakcijo in kateri koli naslov, ki ga zahtevajo javne ali zasebne fizične ali pravne osebe.

Podrobnosti o računu da bo menjalni tečaj med bitcoini in ameriškim dolarjem „trg določil prosto“ in „cene se lahko izrazijo v bitcoinih.“

Poleg tega „davčne prispevke lahko plačan v bitcoinih, «dodaja račun in ugotavlja:» Izmenjave bitcoinov ne bodo obdavčene z davkom na kapitalski dobiček, tako kot vsako zakonito plačilno sredstvo. « Poleg tega morajo bitcoin kot plačilo sprejeti vsi, ki ponujajo blago in storitve.

Članek

ugotavlja, da so tisti, ki “nimajo dostopa do tehnologij, ki omogočajo izvajanje transakcij z bitcoini, izključeni iz obveznosti” da sprejmem bitcoin kot plačilo. “Država bo spodbujala potrebno usposabljanje in mehanizme, da bo prebivalstvo lahko dostopalo do transakcij z bitcoini.”

Članek 14 pojasnjuje:

Pred začetkom veljavnosti tega zakona bo država z ustanovitvijo zaupanja v Banco de Desarrollo de EI Salvador zagotovila (BANDESAL), samodejna in trenutna konvertibilnost bitcoinov v ameriške dolarje, ki so potrebne za alternative, ki jih ponuja država.

Po predlogu zakona: “Ta odlok bo začel veljati devetdeset dni po objavi v Uradnem listu.” Celoten račun najdete tukaj.

Kaj razmišljate o tem, da bi Salvador naredil bitcoin zakonito plačilno sredstvo? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Donald Trump Detests Bitcoin, Calls BTC a Scam, Wants Heavy Crypto Regulation

US Senators Call for Increased Measures to Regulate and Trace Cryptocurrencies

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments