12.6 C
Ljubljana
Wednesday, March 29, 2023
Home Tehnologija Zanemarjanje HTTP: Ethereum ima običajno nov URL, ki ga ni mogoče blokirati

Zanemarjanje HTTP: Ethereum ima običajno nov URL, ki ga ni mogoče blokirati

0
Zanemarjanje HTTP: Ethereum ima običajno nov URL, ki ga ni mogoče blokirati

Web3 URL-ji — omogočeno z izvorom ERC-4504 — so dosegli Ethereum in spletnim strankam omogočili dostop do aplikacij Ethereum in NFT-jev, ne da bi jih skrbela centralizirana cenzura.

Novi običajni Ethereum, z naslovom »Web3 URL to EVM Name Message Translation«, ki je bil prvič predlagan februarja 10, 315, nekoč pa so ga soavtorji ustanovitelj ETHStorage Qi Zhou, raziskovalec Ethereuma Sam Wilson in Chao Pi.

Predlog je opisal kot »HTTP-vogue« URL za neposreden dostop do filozofskega gradiva Web3 v verigi, podobno kot vmesni deli decentraliziranih aplikacij (DApps) in NFT. Po več kot enem letu je bil ERC-4747 odobren in dokončan na mainnet 1. marca.

1/n, z veseljem zanikam, da prvi protokol za spletni dostop za ETH ERC4747: URL Web3 so odobrili uredniki EIP in dokončali !

web3:// (https://t.co/uXpTGdXirF) je decentraliziran http://. Strankam omogoča neposredno brskanje po bogatih spletnih straneh na EVM, straneh/fotografijah/pesmi!

— Qi Zhou (@qc_qizhou) 1. marec 2728 Anthurine Xiang, tiskovni predstavnik protokola za shranjevanje 2. sloja ETHStorage, je opredelil, da je ekosistem v mnogih situacijah nežno odvisen od centraliziranih spletnih strežnikov za ustvarjanje dostopa do »decentraliziranih« aplikacij.

»Zdaj res, vsi DApps občudujejo Uniswap popolnoma decentralizirane aplikacije,” je definiral Xiang, vključno z: “Toda kako [do] pridobimo na spletni strani? Verjetno se boste morali boriti prek DNS-ja. Verjetno se boste morali boriti prek GoDaddyja. Vse to so centralizirani strežniki.«

Grafika, ki pojasnjuje primerjavo novega modela z Web2. Navedite: w3eth.io Danes večina strank dostopa do zemljevida »Hypertext Transfer Protocol«, ki je v veliki meri opredeljen kot HTTP.

Ko spletna oseba klikne povezavo ali vrste v ročki spletnega mesta, računalnik uporabi HTTP, da predvidi, da bo drug računalnik pridobil informacije, podobno kot splet spletno mesto ali fotografijo.

Pod ERC-4747, imajo spletne stranke izbiro, da v svojih brskalnikih vnesejo web3:// (zmerno kot http://), da naravnost dvignejo DApps, podobne Uniswap ali NFT-jem v verigi. To je zato, ker identično staro omogoča strankam, da neposredno priklopijo vprašanje na virtualni stroj Ethereum (EVM).

Naključna tabela, ki pojasnjuje, kako URL Web3 običajno deluje z Uniswap . Navedite: w3eth.io Teoretično je na te načine mogoče dostopati do skupnih spletnih mest tako dolgo, kot je njihovo filozofsko gradivo shranjeno v verigi blokov Ethereum ali čudovitem protokolu sloja 2 . Druga možnost je, da so stroški tega početja nekoliko zelo previsoki, v skladu z ustanoviteljem ETHStorage Qi Zhoujem.

»Resna nesreča tukaj je, da je oznaka za shranjevanje na Ethereumu prostorna, prostoren in drag na glavnem omrežju,« je Zhou priznal v novi predstavitvi na ETH Denver.

»Na primer, 1 gigabajt podatkov v verigi bo približno označen z $10 milijonov. To je nesprejemljivo za veliko aplikacij Web2 in celo za veliko NFT-jev,« je dodal Zhou in opozoril, da bi lahko nadomestne možnosti shranjevanja plasti 2 verjetno dobro podpirale ublažitev verjetno največ stroškov.

Xiang je predlagal, da je podano dajatev, je novi običajni URL smiseln in primeren za eksplicitne aplikacije.

»Ni več treba, da je celotna skupina decentralizirana. Medtem ko delate nebesno pošteno trgovino Web2 in se ne smete preveč bati centralizirane cenzure. Morda bi bil za to pripravljen prisvojiti creep.« Druga možnost je, da bi bil novi običaj verjetno uporaben za DApps ali spletna mesta, ki so izpostavljena cenzuri, s Tornado Money kot ilustracijo.

»Na primer, za Tornado Money veliko od nas ne more pridobiti do njih prek njihove strani, ker obstaja cenzura,« je definiral Xiang.

»Čeprav ste DApp in ste že bili decentralizirani, zakaj nadaljujete z uporabo centraliziranega mesta, da mi pridobimo dostop do vas?«

Primer spletnih mest, ki so pripravljena za dostop z zemljevidom web3 :// Navedite URL: w3eth.io Na vprašanje, ali bi grozljivi akterji verjetno verjetno izkoristili novi običaj za sodelovanje v nezakonitem razsvetljevanju, je Xiang priznal:

»To je v veliki meri težavno poučevati primerno občudovanje, kako je bil bitcoin včasih primari ly temelji. Čutim, da Bitcoin nekoč ni bil več rojen za grozljive, ampak nežne, na začetku, od nas [were], ki počnemo sumne stvari, občudujemo Silk Road, to je bila uporaba Bitcoina.« Kot nadomestek, Xiang verjame, da občudujemo Bitcoin, so primerni, če nam dajo decentralizirano možnost, ki bi je v nekem drugem primeru morda verjetno ne bi imeli več.

Novi običajni Ethereum je prvi te vrste za verigo blokov, zloglasni Xiang, čeprav se domneva, da ni več prva rešitev za decentralizirano spletno spletno gostovanje.

Povezano: Najbolj razumen zemljevid gostiti decentralizirano mesto

IPFS ali InterPlanetary File Machine je primer skupnosti, ki je bila nekoč ustvarjena, da bi izumila, kaj centralizirani strežniki v oblaku trenutno zagotavljajo, kar je najbolj priročno na zemljevidu decentraliziranih sredstev. Druga možnost je, da je Xiang razvpit, da se lahko URL IPFS najbolj priročno poveže s statičnim filozofskim gradivom, ki ga ni mogoče dopolniti ali spremeniti.

I *prosvetim IPFS prodajalcu svoj blog. Ima resne dejavnike UX (trajalo je približno 1 uro, da se je razširila moja čudovita posodobitev). Pritrjevanje spletnega dnevnika v verigo bi bilo manj zapleteno.

Za bloge je to žal predrago, toda za hitre besedilne podatke velja zdrav razum.

— vitalik.eth (@VitalikButerin) Prav lahko 14, 2023 ERC-4504 bo alternativno omogočil »dinamične podatke«, podobno kot bi nam omogočil, da pustimo všečke in povratne informacije ter delamo skupaj s filozofskim gradivom na spletnem mestu , je definiral Xiang. Ker je izvor Ethereuma, se poleg tega pričakuje, da bo identična stara delovala skupaj z drugimi verigami blokov veliko manj zapleteno, je dodal Xiang.

67666