17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Zaradi naraščajočih pripovedi Bitcoina je antifigibilen

Zaradi naraščajočih pripovedi Bitcoina je antifigibilen

V preteklih letih je Bitcoin uspel premagati nepridiprave, tako da je pogosto izumil svojo pripoved. Ker je Bitcoin (BTC) večplasten, se lahko hitro spremeni, da se sooči z novimi kritikami.

To smo videli že v preteklih letih. Na primer, Bitcoin je bil včasih pogosto napadan s strani medijev zaradi svoje nestanovitnosti – številni članki so trdili, da je Bitcoin preveč nestanoviten, da bi kdaj uspel kot valuta. Danes o volatilnosti Bitcoina ne slišimo preveč, deloma zato, ker so bili opazovalci navajeni njegovih pogostih nihanj cen, predvsem pa zato, ker so se “bitcoinci” združili po pojmu Bitcoin kot naložba, zlasti digitalno zlato. Trdijo, da je edini razlog, da BTC doživlja tako močna gibanja cen, ker še ni popolnoma dozorel do tržne kapitalizacije, ki bi izničila tovrstno volatilnost, kot je zlata. Posledično danes prevladuje pripoved, ki obkroža Bitcoin, da je skladišče vrednosti in varovanja pred inflacijo, kljub nenehni nestanovitnosti.

V zadnjem času je Bitcoin naletel na nove ovire, in sicer na okoljsko, socialno in upravljanje (ESG) zaskrbljenost glede rudarjenja, odkupne programske opreme in regulativnega nadzora. Skupnost Bitcoin se je hitro vrtela, da bi rešila te pomisleke, medtem ko so bila pod površjem semena posajena pred leti. Skupnost Bitcoin je tako velika, da so njeni člani zdaj v večini industrij in celo v politiki. Posledično njihovo delo obsega področja, ki jim je bila v preteklosti namenjena omejena pozornost, na primer pridobivanje BTC iz obnovljivih virov.

Povezano: Ali je Bitcoin zapravljanje energije? Prednosti in slabosti rudarjenja bitcoinov

Ko se v trenutni pripovedi pojavljajo novi izzivi, je pozornost nenadoma usmerjena na področja da so Bitcoinerji delali v zakulisju. Skupnost se nato združi okoli njih, da razvije novo pripoved, ki je zgrajena tako, da postane prevladujoča percepcija Bitcoina.

ESG pripoved

Napadi ESG na Bitcoin so se spomladi ponovno pojavili v polni moči 2021. Običajno poudarjajo naslednje:

  • Bitcoin porabi preveč energije (več energije kot porabijo majhne države) .
  • Bitcoin rudarjenje ne poganja dovolj čiste energije.
  • Veliko rudarjenja Bitcoinov se dogaja v državah, kot je Kitajska, za katere ni posebej znano, da so tako pregledne ali ESG prijazne.

Bitcoiners so začeli ukrepati, da bi skoraj v trenutku preprečili te pojme. Rekli so, da Bitcoin spodbuja uporabo zelene energije, ker je to pogosto med najučinkovitejšimi in najcenejšimi vrstami energije, s katerimi lahko rudarim. Bitcoin rudarji, ki uporabljajo poceni obnovljivo energijo, bodo lahko zaslužili več kot tisti, ki uporabljajo dražjo, potencialno neobnovljivo energijo. Posledično se rudarska industrija BTC sčasoma spodbuja k uporabi obnovljivih virov energije.

Povezano: Zeleni Bitcoin: Vpliv in pomen rabe energije za PoW

Prav tako so pohiteli, da bi okrepili vire in izobraževanje o tem, kako zelen Bitcoin je že. Raziskave vodje naložb VanEck in Cambridge Center for Alternative Finance so pokazale, da 39% celotne porabe energije rudarjev BTC prihaja iz obnovljivih virov in tisti 76% rudarjev Bitcoinov uporablja obnovljive vire energije. Zaradi tega je Bitcoin bolj zelen kot v mnogih drugih panogah – le redke so deležne podobnega nadzora nad tem, kako zelena je njihova poraba energije.

Bitcoiners tudi jasno kažejo, da je poraba energije Bitcoinov za zaščito omrežja, ki koristi vsem udeležencem omrežja. Ta varnost pomaga, da Bitcoin omrežje še naprej nikoli ne deluje brez povezave, za razliko od starih finančnih omrežij, ki so v preteklosti že imela prekinitve in izpadi. Torej, čeprav je poraba energije Bitcoina v absolutnem smislu lahko pomembna, je storitev, ki jo rudarji iz te energije ponujajo, neto korist za družbo. Če so ljudje zadovoljni, da ne bodo upoštevali posledic energije, ki je potrebna za vodenje svetovnega finančnega sistema, zakaj se potem spopadajo z razmeroma benigno porabo energije Bitcoina, ki obljublja vzpostavitev boljšega in odprtega finančnega sistema?

Povezano: Prezri naslovi – Bitcoin rudarstvo je že bolj zeleno, kot si mislite

Videli smo tudi, da so se neposredni bitcoinerji, kot je Michael Saylor, preselili na združiti Bitcoin skupnost in rudarje proti zmotnim predstavam o rabi energije Bitcoin z oblikovanjem Bitcoin Mining Council. Rudarje BTC spodbujajo, naj bodo bolj transparentni in naprej s svojimi viri energije. Tovrstno usklajevanje dokazuje, da so Bitcoinerji enotni v prizadevanjih, da bi omrežje postalo še bolj zeleno.

Pozornost je bila namenjena tudi rudarjem BTC, ki v svojih operacijah že uporabljajo pomembno obnovljivo energijo. Poleg tega z naslovi 99% + hidroelektrarn Bitcoin-rudarjev Bitfarms, ki bodo postale javne, predvidevam, da bo širša javnost seznanjena s tem, kako zeleni BTC rudarstvo pravzaprav je. V povezavi z zagonom za zgornje ukrepe in izobraževanje Bitcoiners preoblikujejo pripoved o ESG. Če bodo uspešni – in ne dvomim, da bodo – potencialna vprašanja Bitcoin-a o ESG v prihodnosti verjetno ne bodo prevladovala na naslovih.

: Blockchain in trajnost – poleg tega gre za porabo električne energije

Pripoved o valuti in merilu

Bitcoin kot valuta je v veliki meri odpuščen, pozornost pa se je usmerila na BTC kot naložbo. Toda v ozadju so Bitcoinerji, ki si močno prizadevajo za pospeševanje sprejetja BTC po vsem svetu in razvoj mreže Lightning.

Nedavni razvoj v Salvadorju – sprejetje “zakona Bitcoin”, ki odloča o zakonitem plačilnem sredstvu BTC v državi – je za kriptovaluto prelomen, čeprav se je mnogim zdelo, da prihaja od nikoder. Ko natančneje pogledamo situacijo, je jasno, da so temelje Bitcoiners postavili pred nekaj leti. Bitcoin Beach, projekt, namenjen ustvarjanju trajnostnega ekosistema Bitcoin v Salvadorju, je v državi opravil večino pripravljalnih del. S prizadevanji za okrepitev finančne vključenosti z uporabo Bitcoina si je prizadeval tudi za obravnavo pripovedi, da Bitcoin ni bil uporabljen kot valuta. In uspelo je. Posledice za globalno sprejemanje Bitcoinov bi lahko bile globoke, če bi obstajal domino učinek držav, ki želijo sprejeti BTC kot zakonito plačilno sredstvo.

Povezano: El Salvador, ki je sprejel Bitcoin, bi lahko izgubil prevlado na trgu

Da bi se spoprijeli s tezo, da Bitcoin ne more doseči dovolj velikega obsega, da bi ga lahko uporabili kot valuto, so mnogi Bitcoiners v zadnjih nekaj letih tiho delali na izgradnji strelovskega omrežja. Čeprav še vedno niso popolni, se uporaba in zmogljivost omrežja povečujeta, kar kaže na obljubo kot rešitev za povečanje. Na splošno je deležen presenetljivo malo pozornosti. Sumim, da bo nekoč v prihodnosti “nenaden” uspeh rešitev za spreminjanje velikosti ponovno spremenil pripoved Bitcoina: iz naložbe v valuto.

Zahvaljujoč skrbnosti Bitcoinov, ki sodelujejo pri razširitvi sprejemanja Bitcoinov, je Bitcoin lahko ostane krhka. Do zdaj je uspel premagati vse glavne ovire, v malem tudi zato, ker so Bitcoinerji sposobni oblikovati njegovo novo pripoved.

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Stališča, misli in mnenja izraženi tukaj so samo avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Martin Gaspar je raziskovalni analitik pri podjetju za digitalne kapitalske trge CrossTower in ima izkušnje s temeljnimi raziskavami in analizo kriptovalut. Martin je bil prej analitik za raziskave s stalnim dohodkom pri Wells Fargo Securities, kjer je s svojimi dejanskimi naložbenimi priporočili pomagal podpirati trgovce, prodajalce in stranke, ki kupujejo. Ima strast do kriptografije in od takrat 76 ves čas spremlja vesolje. Martin je diplomiral na Colorado Collegeu, kjer je diplomiral iz ekonomije.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments