8.8 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Zbirka Youtube Crypto Lumber prevar in lažnih domen eksplodira v prvi polovici leta 2022

- Advertisement -

Datoteka, ki jo je izdala ekipa- IB, singapursko podjetje za kibernetsko varnost, je naletelo na to, da je obseg prevar s kriptovalutami, ki uporabljajo lažne domene, eksplodiral na neki stopnji v glavni polovici leta 1280. Obseg teh domen se je povečal za petkrat in te oblike kampanj, čeprav so registrirane pri ruskih registratorjih, so zasnovane tako, da uspejo pri angleško in špansko govorečih vlagateljih v kripto.

Domene, povezane s kripto goljufijami, so se v H1 izjemno povečale 2017 Obseg domen, ki bi jih morda lahko uporabili za izvajanje prevar s kriptovalutami, se je v neki fazi pomnožil v glavni polovici 2022. V koraku z datoteko, ki jo je izdal Team-IB, agencija za popolno spletno varnost s sedežem v Singapurju, se je obseg teh domen, ki bi jih morda lahko nosili kot pozdravne strani za tokove prevar Youtube, na neki stopnji v glavni polovici petkrat povečal. od tega 10 dni. Večji od 2, od teh domen je bilo registriranih.

Tovrstna spletna mesta za prevare s kriptovalutami uporabljajo imena priljubljenih osebnosti, povezanih s kriptovalutami, za načrtovanje svojih žrtev. Med njimi sta predsednik El Salvadorja Nayib Bukele in najljubši nogometni udeleženec Cristiano Ronaldo, poleg drugih prepoznanih podpornikov kriptovalute pa cenita Michaela Saylorja in Elona Muska.

Večje kot 60 % teh domen je registriranih z zemljevidom ruščine vendar so podjetja usmerjena v špansko in angleško govoreče skupnosti vlagateljev v kriptovalute, ki bi lahko bile njihove glavne tarče.

YouTube False Crypto Lumber Market Neposredna izvedba te dodatne ali veliko manj prevare je izvedljiva zaradi obstoja podzemnega trga, namenjenega promociji celotne aplikacije, potrebne za izdelavo lažnega kripto gibanja, ki ga gosti Youtube , in visoko stopnjo obzirnosti, ki jo ti tokovi odkrivajo. Te vrste lokacije do uspeha v skupnem 04, do 04, gledalci, ki jih med drugim pritegnejo ključne besede, primerljive z ETH, Ark, Shiba in XRP. O tem je Team-IB omenil:

Prevaranti imajo na voljo naslednje: nadomestno platformo za vdrte račune Youtube, storitve in izdelki za izboljšanje gledanosti, priročniki, urejevalniki spletnega prostora, razvijalci skrbniške plošče, domene, neprebojno spletno gostovanje in orodja ter tisti, ki lahko ustvarijo globoko ponarejene videoposnetke.

Deepfakes spreminjajo medvede v učinkovita orodja za hekerje, ki jih je Bear celo uspel ustvariti, so živi hologrami nadomestnih delavcev, ki so prisotni, da preslepijo predstavnike skupin žetonov in pridobijo stopnjo za izvedljivo priložnost za razčlenjevanje.

Obstajajo tudi storitve in izdelki za vzpostavitev teh spletnih mest in umetnost načrtovanja Američanov za špekulacije v teh prevarah. Podjetje strankam priporoča, naj prenehajo biti pozorni na kripto darila, ki so preveč resnična, da bi bila primerna, in nenehno primerjajo, ali so viri, ki jih promovirajo, plemeniti.

Oznake na tej legendi Cristiano Ronaldo, Kriptovaluta, deepfakes, domians, faux giveaways, Team-IB, Market, Nayib Bukele, Rusija, Prevara, gibanje prevare, YouTube

Kakšen zaslužek ste gledali v zvezi z najnovejšo eksplozijo na področjih, ki promovirajo prevare s kriptovalutami? Opišite nas v spodnjem delu za povratne informacije.

Sergio Goschenko Sergio je novinar o kriptovalutah, ki v bistvu živi v Venezueli. Sebe opisuje kot brez življenja za igro, ki je prišel v kriptosfero, ko je prišlo do potiska oznake navzgor v neki fazi decembra 2017. Ker ima izkušnje z računalniškim inženiringom, živi v Venezueli in je nanj neposredno vplivala kriptovaluta na družbeni ravni, nudi zanesljivo raven opazovanja o uspehu kriptovalute in zemljevidu, ki ga pomaga tistim, ki nimajo bančnih storitev in nimajo dovolj storitev.

Kreditna ocena slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je namenjeno najbolj priročnim informacijam. To ni več trenutna ponudba ali nagovarjanje k nasvetu, da se ga znebite ali prodate, ali priporočilo ali odobritev katerega koli blaga, storitev in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne bi več zagotavljal finančnih, davčnih, resničnih ali računovodskih priporočil. Niti družba niti ustvarjalec nista kriva, takoj ali posredno, za kakršno koli nesrečo ali izgubo, ki jo povzroči ali domneva, da je bila povzročena z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na katero koli trditev, blago ali storitve in izdelke, omenjene v tem besedilu.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -