0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice ZDA in Združeno kraljestvo se dogovorita, da bosta "povečali poudarek na nezakoniti...

ZDA in Združeno kraljestvo se dogovorita, da bosta “povečali poudarek na nezakoniti uporabi kriptovalute”

US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'

Vladi ZDA in Združenega kraljestva sta “zavezali in soglašali, da bodo povečali poudarek na nezakoniti uporabi kriptovalut in odkupovalne programske opreme,” je objavilo ameriško pravosodno ministrstvo. Po mnenju FBI-ja so visoke cene kriptovalut delno naredile izsiljevalsko programsko opremo “neverjetno donosno za kriminalce.”

Vlade Sodelujte pri osredotočanju na nezakonito uporabo kriptovalute

Ministrstvo za pravosodje ZDA (DOJ) je v petek objavilo, da so namestnica generalnega državnega tožilca Lisa Monaco in uradniki njenega oddelka za nacionalno varnost in kriminalistično Oddelek se je v četrtek v Washingtonu v Washingtonu srečal z ministrico za notranje zadeve Združenega kraljestva Priti Patel.

»Na srečanju sta obe vladi razpravljali o tesnem sodelovanju proti številnim grožnjam kolektivni varnosti svojih držav, vključno z bojem proti terorizmu, kibernetski kriminaliteti in nezakonitim financam,« je podrobno pojasnilo ministrstvo za pravosodje in dodalo:

Oba namestnika pravobranilca general in notranji minister sta se zavezala in dogovorila, da bosta okrepila poudarek na nezakoniti uporabi kriptovalut in odkupovalne programske opreme ter nadaljevala dialog o nastajajočih grožnjah nacionalni varnosti.

ZDA vlada se poskuša boriti proti napadom izsiljevalne programske opreme. Oktobra je Monako napovedal začetek nacionalne ekipe za uveljavljanje kriptovalut, pobude ministrstva za pravosodje za reševanje in pregon “kriminalnih zlorab kriptovalut, zlasti kaznivih dejanj, ki jih zagrešijo izmenjave virtualnih valut, storitve mešanja in premetavanja ter pranje denarja.”US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'

Isti mesec je predsednik Joe Biden dejal, da bodo ZDA združile 30 države, da ustavijo “nedovoljeno uporabo kriptovalute.”

FBI pravi, da je Ransomware donosna zaradi “vrednotenja virtualne valute”

Na zaslišanju pred odborom predstavniškega doma za nadzor in reformo prejšnji teden je Bryan Vorndran, pomočnik direktorja kibernetskega oddelka FBI-ja, ugotovil, da visoke cene kriptovalut spodbujajo kriminalne mreže in akterji izsiljevalske programske opreme.

Zaslišanje je bilo del kongresne preiskave o večmilijonskih napadih z izsiljevalsko programsko opremo letos na večja ameriška podjetja, vključno z Colonial Pipeline Co. in ameriškim oddelkom JBS Foods .

»V zadnjih šestih mesecih nismo opazili zmanjšanja pogostosti poročanja o napadih izsiljevalske programske opreme,« je dejal Vorndran in dodal:

To pripisujemo preprostemu dejstvu, da je za kriminalce neverjetno donosen. To je deloma posledica vrednotenja virtualne valute, delno pa ranljivosti naših sistemov in naše infrastrukture.

Globalna prizadevanja vodijo do aretacij in zasegov

Vlada ZDA je nedavno sprejela ukrepanje proti nekaterim akterjem izsiljevalske programske opreme. Septembra je ameriško ministrstvo za finance prvič sankcioniralo menjavo kriptovalut kot del prizadevanj celotne vlade za boj proti odkupni programski opremi. Suex naj bi bil “odgovoren za pranje odkupnin.”

V začetku tega meseca je bila sankcionirana še ena menjava kriptovalut. Chatex naj bi olajšal “finančne transakcije za akterje izsiljevalske programske opreme”. Poleg tega sta bila dva domnevna operaterja izsiljevalske programske opreme – Ukrajinec Yaroslav Vasinskyi in Rus Jevgenij Poljanin – sankcionirana »zaradi svoje vloge pri ohranjanju incidentov z izsiljevalsko programsko opremo Sodinokibi/Revil proti Združenim državam«. Ministrstvo za pravosodje je Polyaninu zaseglo tudi 6,1 milijona dolarjev.

Nacionalni direktor za kibernetsko tehnologijo Inglis je prejšnji teden dejal, da je aretacija Polyanina posledica sodelovanja med državami, saj je do aretacije prišlo, ko je prestopil mejo s Poljsko. “Kibernetski prostor je teren brez meja in zato, kolikor lahko dosežejo nas, lahko dosežemo njih,” je menil in pojasnil:

Če pritegnemo zaveznike, lahko uporabimo jurisdikcijo na mestih, kot sta Poljska in Romunija, da te zločince prijemo in jih privedemo pred sodišče s pomočjo sodišč, ki obstajajo na Zahodu.

Oktobra je usklajena stavka, v kateri so sodelovali Europol, Interpol in FBI, privedla do aretacije dveh “plodnih” operaterjev odkupne programske opreme, domnevno odgovornih za zahteve po odkupnini. na 619 milijonov evrov. Zasežene so bile kriptovalute v vrednosti 1,3 milijona dolarjev.

Kaj menite o sodelovanju ZDA z drugimi državami v boju proti nezakoniti uporabi kriptovalute? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year

IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year

US Sentences Man to 3 Years in Prison for Operating Unlicensed Bitcoin Exchange Business IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year

IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year

IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year IRS Expects to Seize Billions of Dollars in Cryptocurrency Next Year — More Than $3.5 Billion in Crypto Seized This Year

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments