13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain ZDA morajo zmagati v dirki CBDC, da bi ohranile status svetovne rezervne...

ZDA morajo zmagati v dirki CBDC, da bi ohranile status svetovne rezervne valute dolarja: guverner Zvezne rezerve

Guverner Zvezne rezerve je pozval ZDA, naj bodo v ospredju razvoja CBDC, da bi ohranile vlogo ameriškega dolarja kot globalne rezervne valute.

19724 Skupno število ogledov

2 Skupaj delnice

Guverner Fed je trdil, da morajo biti ZDA v ospredju razvoja centralne banke, izdane digitalna valuta ali CBDC, da bi okrepila vlogo ameriškega dolarja kot globalne rezervne valute.

maja 24 Guverner Zvezne rezerve Lael Brainard je zatrdil, da bi lahko vodilni projekti CBDC imeli “pomemben učinek” na svetovni finančni sistem, in pozval ZDA, naj zagotovijo, da bodo igrale vodilno vlogo v rastočem ekosistemu CBDC:

“Glede na možnost, da CBDC pridobijo pomembnost pri čezmejnih plačilih in vlogi dolarja v rezervni valuti, za ZDA je bistvenega pomena, da sodelujejo pri razvoju čezmejnega standarda. “

V sporočilu je zapisano, da Fed “poudarja svojo pozornost” na štirih ključnih področjih razvoja CBDC – “naraščajoča vloga digitalnega zasebnega denarja, prehod na digitalna plačila, načrti za uporabo tujih CBDC pri čezmejnih plačilih in pomisleki glede finančne izključenosti. “

Guverner je ponudil nekaj potencialnih koristi sprejetju uvedbe CBDC in trdil, da je covid –

je pandemija med ameriškimi gospodinjstvi “pospešila prehod na digitalna plačila” in ugotovila, da so bili potrebni “tedni”, da so bile predplačniške debetne kartice razdeljene kot pomoč gospodinjstvom, ki niso imeti najnovejše bančne podatke, vložene pri davčni upravi.

“Raziskati moramo in poskusiti predvideti, v kolikšni meri se lahko potrebe in želje gospodinjstev in podjetij sčasoma preselijo k digitalnim plačilom,” je dodala. .

Brainard je poudaril tudi potencialna tveganja, povezana s širokim sprejemanjem zasebnih stabilcoinov, kar kaže na to, da bi CBDC lahko zagotovil pripomočke in koristi, povezane z obstoječimi stabilnimi žetoni v USD, ne da bi spodkopal vladni nadzor nad denarno politiko.

“Stabilni kovanci za razliko od fiatnih valut centralne banke nimajo statusa zakonitega plačilnega sredstva obstaja tveganje, da bi široka uporaba zasebnih denarnih sredstev za potrošniška plačila lahko razdrobila dele ameriškega plačilnega sistema na načine, ki bi obremenili gospodinjstva in podjetja, “je dejala.

„Pri vsaki oceni CBDC je pomembno, da je jasno, kakšne koristi bi CBDC ponudil poleg trenutnih in nastajajočih možnosti plačil, kakšne stroške in tveganja lahko CBDC povzroči in kako lahko vpliva na širše cilji politike. “

maja 20, predsednik Zvezne rezerve Jerome Powell, je napovedal, da bo Fed pripravil članek o koristih in tveganjih CBDC, v katerem je zapisal: “Ker se povečuje uporaba stabilnih kovancev, moramo tudi pozornost posvetiti ustreznim regulativnim in nadzorni okvir. ”

Prejšnji članekKripto izpostavljene delnice zdrsnejo, ko zakladnice, okrepljene z BTC, izgubijo vrednost
Naslednji članekTether kova več kovancev, da bi prebil 60 milijard dolarjev tržne kapitalizacije

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments