15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

ZDA Rusijo v shemi izsiljevalske programske opreme zaračunajo plačilo do 200 milijonov dolarjev

- Advertisement -

Slikovna ponudba: Pixabay Ministrstvo za pravosodje ZDA (DOJ) je obtožilo Rusa zaradi njegovega domnevnega sodelovanja v različnih shemah izsiljevalske programske opreme.

Glede na izjavo z Ministrstva za pravosodje je dejanska oseba, identificirana kot ruski državljan Mihail Pavlovič Matvejev, izvedla kibernetske napade na žrtve po vsem svetu v ZDA, vključno s podjetji kazenskega pregona in podjetji v različnih ključnih sektorjih.

Matveev, ki ga je mogoče prepoznati pod vzdevki Wazawaka, m1x, Boriselcin in Uhodiransomwar, je sodeloval pri zarotah za uvedbo treh različic izsiljevalske programske opreme: LockBit, Babuk in Hive, Ministrstvo za pravosodje je govorilo o tem.

Skupna odkupnina, pridobljena od žrtev v napadih, je ocenjena na $200 milijonov ali približno polovica ocenjenih 400 milijonov dolarjev ob rojstvu, ki jih je zahteval Matveev.

Oprostitev klika zdaj ni opazila, katere kriptovalute so bile zahtevane kot odkupnina v napadih.

Pomočnik pooblaščenega strokovnjaka Fashioned Kenneth A. Polite, mlajši iz oddelka za zapore ministrstva za pravosodje, je govoril o tem, da je Matveev iz svojega obžalovanja vrednega bivališča v Rusiji domnevno pustil več različic izsiljevalske programske opreme za napad na prekomerno infrastrukturo po terenu, vključno z bolnišnicami, vladnimi podjetji in žrtvami v različnih sektorjih.«

Dodatno je poudaril potrebo po usklajenem odzivu za boj proti takim kibernetskim kriminalom.

Obtožnice so opisale več eksplicitnih incidentov, vključno z napadi na družbo kazenskega pregona v Modern Jerseyju, neprofitno zdravstveno skupino in metropolitansko policijsko upravo v Washington, DC

V vsakem primeru se je izsiljevalska programska oprema enkrat namestila za šifriranje podatkov o žrtvi in ​​podane so bile zahteve po odkupnini. Neupoštevanje je pogosto povzročilo javno razkritje mehkih informacij na spletnih mestih za uhajanje informacij.

Matveev se sooča s ceno zarote za posredovanje zahtev po odkupnini, zarote poškodovati zanesljive računalniške sisteme in namerno uničiti zaupanja vredne računalniške sisteme.

Preiskava Matvejevih dejavnosti zahteva sodelovanje različnih podjetij, tako doma kot po svetu. , vključno s FBI, lokalnimi organi kazenskega pregona in napravami za kibernetski kriminal iz več držav.

Če bo obsojen, se lahko sooči z 400 let napredovale kazni.

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne e-novice iz dneva v dan

Priročen vodnik, grob 3-minutni pregled današnjih novic o kripto!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -