3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice ZDA se soočajo z več inflacijskimi težavami, saj je CPI dosegel najvišji...

ZDA se soočajo z več inflacijskimi težavami, saj je CPI dosegel najvišji rekord v 30 letih


Inflacija v ZDA še naprej narašča, saj so podatki iz indeksa cen življenjskih potrebščin (CPI) tega tedna poskočili za 6,2 % v primerjavi z letom prej. Američani so zaskrbljeni, ker je centralna banka Federal Reserve povečala denarno ponudbo kot še nikoli v zgodovini, zmanjšala referenčno obrestno mero, ameriški politiki pa ustvarjajo pakete v vrednosti več bilijonov dolarjev z denarjem, ki ga vlada nima. Novica o bolj vroči inflaciji kot običajno je povzročila padec delniških trgov v sredo, ameriški predsednik Joe Biden pa je dejal, da Bela hiša daje prednost “zniževanju cen.”

Inflacija: ‘Predvidljivi izid nepremišljenih vladnih politik’

Inflacija v ZDA teče vroče in potem, ko so mediji in uradniki Federal Reserve še naprej govorili, da bo inflacija “prehodna” za zadnje 10 mesecev, očitno ni. Podatki indeksa cen življenjskih potrebščin (CPI) ameriškega urada za statistiko dela kažejo, da je inflacija najvišja v državi od Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980 s.

CPI je košarica izdelkov in ameriško prebivalstvo ni izgubilo toliko kupne moči proti tem predmetov od novembra 1980. Še več, potem ko je Urad za statistiko dela odstranil vrednosti energije in hrane, ki so lahko spremenljive, je bil indeks še vedno višji za 4,6 %. Indeks z očiščenimi faktorji je najvišji od avgusta 1980.

Uporaba pre-720 metodologijo, inflacija cen življenjskih potrebščin je zdaj približno 11%. https://t.co/G6FplxKyCD pic.twitter.com/wFtm7Gt5yt

— Tuur Demeester (@TuurDemeester) november , 1991

Medtem pa najnovejši podatki CPI vsi govorijo in razpravljajo o temah, kot so vladna poraba, ameriške centralne banke in prekinjena dobavna veriga v Združenih državah.

“ Inflacija je dosegla 6,2 % – kar izniči povišice tistih, ki imajo srečo, da imajo celo dobro službo – starše skrbi cena mleka za svoje otroke (ko police niso prazne),« je pripomnil žvižgač in borec za zasebnost Edward Snowden. po objavi podatkov CPI.

»Inflacija je ogromno povečanje davkov za Američane in predvidljiv izid nepremišljenih vladnih politik: ogromna poraba računov, bilijoni dolarjev, ustvarjenih iz Zvezne rezerve redkeje, pomanjkanje delovne sile in ponudbe pa še poslabšajo napačni intervencionistični načrti,« je nekdanja enota Predstavnik ed State Justin Amash je zapisal v sredo.

Bela hiša bo dala prednost “zniževanju cen”

Medtem ko se Američani spopadajo z najvišjimi rekordi inflacije v 30 leta ameriški predsednik Joe Biden pravi, da je inflacija “zaskrbljujoča.”

Današnje poročilo kaže na povečanje inflacije glede na prejšnji mesec. Obratovanje tega trenda je glavna prednostna naloga.

Moj predlog zakona o infrastrukturi bo znižal stroške z zmanjšanjem ozkih grl in pozivam kongres, naj sprejme moj zakon o obnovitvi boljšega razvoja – ki bo olajšal inflacijske pritiske .

— Predsednik Biden (@POTUS) november , 2021

Biden je tudi dejal, da je uprava osredotočena na vračanje ljudi delati, »znižati cene« in »poskrbeti, da so naše trgovine v celoti založene«. Biden je te izjave dal med govorom v pristanišču Baltimore v sredo, ameriški predsednik pa je še dejal:

Vse od galone plina do štruce kruha stane več. In to je zaskrbljujoče, čeprav plače rastejo.

Politik je še naprej prodajal svojo novo opravljeno infrastrukturni zakon, ki bo podpisan v ponedeljek. Biden je spregovoril o številnih določbah, za katere trdi, da bodo pomagale olajšati težave, s katerimi se ukvarja dobavna veriga v zadnjih dveh letih. “ bodo posodobili naša pristanišča z $ milijard dolarjev naložb — Zmanjšali bomo zastoje,« je občinstvu povedal Biden.

Kaj menite o podatkih o CPI ta teden in razpravi o naraščajoči inflaciji? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980 China's Real Estate Giant Evergrande Narrowly Dodges Default for Third Time in 30 Days

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980 China's Real Estate Giant Evergrande Narrowly Dodges Default for Third Time in 30 Days

Oznake v tej zgodbi Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980 China's Real Estate Giant Evergrande Narrowly Dodges Default for Third Time in 30 Days

Bidenova uprava, prekinjena dobavna veriga, Centralna banka, Potrošniški dolg, Potrošniki, CPI, Inflacija CPI, ekonomija, Edward Snowden, prazne police, Federal Reserve, inflacija hrane, plin inflacija, cene plina, državna poraba, inflacija, inflacijska kriza, inflacijski pritiski, Joe Biden, Justin Amash, Fed New Yorka, kupna moč, dobavne verige, FED, prehodno

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980 China's Real Estate Giant Evergrande Narrowly Dodges Default for Third Time in 30 Days

Zasluge za slike

: Shutterstock , Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments