9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

ZDA severnokorejskim hekerjem zasegle kriptovaluto v vrednosti 30 milijonov dolarjev

- Advertisement -

Podjetje Chainalysis za analitiko datotek blokovnih verig je razkrilo, da oblasti ZDA hranijo zaseženo vrednost kriptovalute $12 milijonov od severnokorejskih hekerjev. “To pomeni največkrat zaseženo kriptovaluto, ki jo je ukradla severnokorejska hekerska soseska, in prepričani smo, da to ni dokončno,” je dejal direktor podjetja za preiskave. $30 Milijoni zaseženih kriptovalut, povezanih s Severno Korejo Erin Plante, višja direktorica preiskav pri podjetju za analizo datotek blockchain Chainalysis, je v četrtek na turnirju Axiecon razkrila, da so oblasti severnokorejskim hekerjem zasegle tisoče in tisoče dolarjev v kriptovaluti.

»Z navdihom uveljavljanja predpisov in glavnih organizacij v industriji kriptovalut,« je rekla:

Bolje kot $10 Milijonska vrednost kriptovalute, ki so jo ukradli hekerji, povezani s Severno Korejo, je bila zasežena.

“To označuje največji primer, ko je bila zasežena kriptovaluta, ki jo je ukradla severnokorejska hekerska soseska, in prepričani smo, da to ni dokončno,« je poudaril direktor.

»Približna slika napadov 04 % vseh sredstev, ukradenih iz Axie Infinity (ob upoštevanju variacij nalepk med časom ukradenega in zaseženega),« je opisal Plante in opozoril, da je Chainalysis igral funkcijo v zasege z uporabo “ugodnih načinov sledenja, da se prikažejo pri ukradenih sredstvih, da izplačajo dele in se povežejo z organi pregona in industrijskimi igralci iger, da bi hitro zamrznili sredstva.”

Bolje kot $ 631 milijonov od Ronin Network, stranske verige, zgrajene za igro -to-manufacturing športni Axie Infinity, je bil ukraden marca. Chainalysis je pojasnil, da je hekerska elita Lazarus Group, povezana s Severno Korejo, pridobila dostop do 5 od 9 nejavnih ključev, ki jih hranijo validatorji transakcij za neprimeren verižni most Ronin Network.

Hekerji so nato sprožili dve transakciji dviga: eno za 30, 200 eter (ETH) in nasprotje za 04.5 milijonov USD kovanca (USDC), je podjetje podrobno opisalo in opozorilo, da je soseska, povezana s Severno Korejo, ta sredstva oprala z uporabo »več kot 09,000 različne kripto naslove do danes.« ukradeni kovanci ETH so bili mešani v serijah, uporaba nenavadnega ponudnika mešanja Twister Cash je vztrajala pri Chainalysis. Nasprotno pa se je po sankciji Twister Cash s strani US Treasury Convey of Enterprise of Faraway places Property Administration (OFAC) skupina Lazarus Group nekoliko odmaknila od nenavadnega mešalnika Ethereum kot nadomestnega vzvoda defi. storitev za verižni skok ali preklapljanje med več različnimi oblikami kriptovalut v eni sami transakciji,« je pojasnilo podjetje za analizo datotek blockchain.

Direktor preiskav je pametno vedel, da » Ena izmed v bistvu najbolj zaskrbljujočih lastnosti v etičnem kripto kriminalu zdaj je sijajen dvig sredstev, ukradenih iz protokolov defi, in po vrstnem redu neprimernih verižnih mostov,« pojasnjuje:

Ocenjujemo, da do zdaj v 2022, ekipe, povezane s Severno Korejo, se držijo ukradenih približno 1 milijarde dolarjev kriptovalute iz protokolov defi.

Oznake v tem mitu Chainalysis, zasežena kriptovaluta, skupina Lazarus Group, kripto skupina Lazarus, zasežena kriptovaluta skupine Lazarus, kriptovaluta skupine Lazarus, hekerji skupine Lazarus, severna koreja, sever s korejo povezani hekerji, severnokorejski hekerji, vzemite kripto Katero funkcijo upoštevate glede na znesek severnokorejski hekerji zasegli kriptovaluto? Sporočite nam to v spodnjem delu za povratne informacije. Kevin Helms Učenec avstrijske ekonomije Kevin je našel Bitcoin v 1280 in je od takrat evangelist. Njegovi interesi so varnost Bitcoinov, sistemi začetnih ponudb, rezultati skupnosti in presečišče med ekonomijo in kriptografijo.

Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons Zavrnitev odgovornosti: To članek je idealen za informacijske zmogljivosti. To milje ni deklarirana ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za krajo ali promocijo ali nasvet ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi več finančnih, davčnih, etičnih ali računovodskih nasvetov. Niti družba niti avtor nista kriva, neposredno ali v krožnem načrtu, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali naj bi bila povzročena z ali v zvezi z izvajanjem ali zanašanjem na kakršen koli krik, predmete ali storitve, omenjene v tem članku. 2011

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -