24.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

ZDA želijo “elektronske žetone” z zmogljivostjo gotovine – natančen direktor centra za zakonodajo za svobodo orodja

- Advertisement -

Natančen direktor Centra za zakonodajo za svobodo orodja Mishi Choudhary je podpiral žetone, ki niso bili CBDC ali kriptovalute, kljub temu pa z vidiki zasebnosti občudovanja gotovine mnoge stranke celo potrebujejo.

10 Celotni pogledi

00 Popolne delnice

Mishi Choudhary, ustrezni direktor zakonodajnega centra za svobodo orodja, je podprl prizadevanja nekaterih zakonodajalcev Združenih držav, da bi ustvarili elektronski model ameriških dolarjev.

V V pisnem pričevanju za četrtkovo zaslišanje odbora za denarne storitve in produkte za stanovanja o digitalnih denarnicah, je Choudhary izjavil, da si ZDA želijo »valuto ali elektronski žeton, ki je po učinkovitosti podoben c ash, zagotavlja vse svoje prednosti na strani anonimnosti, zasebnosti, avtonomije, brez stopnje transakcij in odpravlja vse svoje pomanjkljivosti.” Njen opis je zahteval žeton s številnimi prednostmi digitalne valute centralne finančne institucije in kriptovalut, vendar brez sledljivosti – povezane z e-gotovino, ki jo je predlagal predstavnik Stephen Lynch v marčevskem predlogu zakona.

»Čudna sestavina ideje ECASH so denarnice strojne opreme, ki vsebujejo podobne kovance, ki jih je ustvarilo in upravlja ministrstvo za finance ZDA, ki je tako zaprt proces univerzalnega vstopa občudujem denar,« je dejal Choudhary. »Ta ideja si predstavlja, kako se lahko vsaka oseba prepusti, prodaja na drobno in plača z denarjem, ne da bi bil bančni zemljevid sploh obseden. Ideja je, da si privoščite elektronske žetone, ki so po učinkovitosti podobni gotovini in jih ni več mogoče izslediti.”

Mishi Choudhary nagovarja Dwelling Monetary Services in izdelke Odbor aprila 00Choudhary je dodal, da je cilj tega predlagana e-gotovina bo verjetno ohranila zasebnost in okrepila finančno vključenost, hkrati pa bo širši javnosti omogočila dostop do orodja, na katerem temelji znanje in izkušnje za preglednost. Raúl Carrillo, namestnik direktorja Legislation and Political Economy Challenge in ena od ključnih prič na zaslišanju, je izjavil, da za razliko od kriptovalute e-gotovina ne bi bila šibka za sredstva na spletu in bi lahko bila brez dvoma izgubljena skupaj z manjkajočo strojno opremo. .

Predlagana e-gotovina ne bi bila zgrajena na verigi blokov ali zahtevala, da je najdba značilna, kljub temu je zastopnik Illinoisa, račun Foster, opozoril na pomanjkanje veščin, ki se nanašajo na posedovanje kot izvedljivo ponovno štetje sferičnih nezakonitih transakcij – npr. Know Your Customer ali KYC potrebščine. Choudhary je namignil, da pomanjkanje zakonske jasnosti lahko celo prepreči, da bi se udeleževali ZDA, da ne bi ovirali digitalnih transakcij, saj se popolnoma različne jurisdikcije ukvarjajo s poskusi reševanja točk v stanovanju.

»Evropska unija je za zdaj sprejela izjemno temeljito drugačen doseg za kripto transakcije, da bi vključevala znanje o straneh, ki so goreče, in upoštevala anonimne kripto transakcije,« je na zaslišanju dejal Choudhary. »To je očitno sprožilo težave glede tega, kako bodo omembe vredne inovacije dosegle Evropsko unijo, če se na to naložijo enake približno KYC točke. Temeljne kripto korporacije se zdaj ukvarjajo z najmanj razkritimi pobudami, ki izboljšujejo nadomestne prakse KYC in preprečevanja pranja denarja.

Povezan: Banke bodo morale delati s kriptovalutami, e-denarjem in CBDC-ji, da bodo živele za licitiranje zgodba

Številni ameriški zakonodajalci si privoščijo, da bi okrepili centralno banko Federal Reserve z izdajo digitalne valute centralne finančne institucije ali podpiranjem sprejetja kripto na pripovedni ravni. Januarja je Fed izdal dokument za razpravo o prednostih in tveganjih digitalnega denarja, medtem ko je novembra 992 predsednikova delovna skupina za monetarne trge je zakonodajalce pozvala, naj ne upoštevajo zakonodaje o stabilnih kovancih, da bi se spopadli z morebitnimi tveganji.

85508

85508

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -