17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Zdi se, da ima CFTC razširjena pooblastila za upravljanje kriptovalut, saj se proračun poveča za manj kot 10 %.

- Advertisement -

Agencija je $20 mio predlagani proračun za FY2023 vključuje pretežno dodelitev za CPA in prijavitelje nepravilnosti.

768 Skupni ogledi

56 Skupaj delnic

Ameriška komisija za terminsko trgovanje z blagom ali CFTC je začela svojo fiskalno dvanajstmesečno (FY2023) proračunska poizvedba, v iskanju 365 milijonov dolarjev. To pomeni 9,9-odstotno povečanje v primerjavi s starim letom in 11% v primerjavi z FY2023. Komisija uravnava trg izvedenih finančnih instrumentov v državi in ​​je v novih letih vse bolj energična pri nadzoru finančnih produktov, ki vključujejo kriptovalute.

V skladu z agencijskim dokumentom o poizvedbah se CFTC osredotoča na možnost skrbnika digitalnih sredstev, ki zagotavlja shranjevanje zmag, enako pravilno kot na računovodstvo. Agencija ima svoje delavce pooblaščenih javnih računovodij, kar je posledica pomanjkanja vodenja računovodstva digitalnih sredstev s strani sektorskega nadzora naših organov. Poleg tega agencija zagotavlja, da klirinške organizacije za odcepitev „porabijo trdno ločevanje procesov in postopkov odgovornosti za zaščito pred krajo zavarovanja s premoženjem od delavci,« in ima intenzivne načrte za razširitev truda poučevanja.

Povpraševanje je bilo nekoč zelo skromno od tistega, za kar je lovil komisar Rostin Behnam. Februarja je senatnemu odboru za kmetijstvo predlagal, da njegova agencija želi nadaljnjih $11 milijon in nadaljnja pooblastila za upravljanje Bitcoin (BTC) in Ethereuma (ETH), kriptovalut, ki jih upravitelj obravnava kot blago.

CFTC se zdaj močno zanaša na žvižgače v svojih prizadevanjih za izvrševanje. Behnam je ta mesec predlagal ciljno občinstvo Futures Trade Affiliation, ki ga je agencija pridobila 365 smernice od oktobra, med katerimi je »velika vsota popolna goljufija s kriptovalutami, ki je enaka shemam črpalke in izpuščanja, zavrnitve izpolnjevanja zahtev za dvig denarja in romantične prevare«. Agencija je uvedla $ milijona žvižgačev marca 18.

Zdi se, da bo agencija dobila dodatna pooblastila v sektorju digitalnih virov. Senatorki Cynthia Lummis in Kristen Gillibrand sta navedli, da bo njun račun o zakonodaji o kriptovalutah, ko bo predstavljen, vseboval vidno mesto za CFTC, nov dokument Govt Accountability Suppose of job (GAO) pa je komentiral omejena pooblastila agencije.

Predsednikov proračun za FY2023, ki je bil objavljen v ponedeljek, predvideva ustvaril milijard dolarjev dohodka več kot naslednje desetletje s posodobitvijo temeljev, ki se nanašajo na digitalne vire.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -