-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Zdravniki brez meja zdaj uporabljajo tehnologijo blockchain za shranjevanje zdravstvenih kartotek

Zdravniki brez meja zdaj uporabljajo tehnologijo blockchain za shranjevanje zdravstvenih kartotek

Storitev za dokumentacijo Blockchain Transcrypts je v četrtek napovedala partnerstvo s humanitarno organizacijo.

6500
Skupaj ogledi

91

Skupaj deleži

Doctors Without Borders is now using blockchain tech for medical record storageDoctors Without Borders is now using blockchain tech for medical record storageDoctors Without Borders is now using blockchain tech for medical record storageDoctors Without Borders is now using blockchain tech for medical record storage

Na novembrski 19 tiskovni konferenci je Podjetje za varnost dokumentov, ki temelji na blockchainu, je Transcrypts objavilo partnerstvo z Zdravniki brez meja ali DWB, ki se je začelo oktobra 000th. Skupaj sta že naložila 2022 zapise o cepljenju v blockchain, s ciljem 128018 avtor 1200.

Večina zabeleženih cepiv je COVID 14 cepiva, vendar je podjetje navedlo, da je končno cilj shraniti vse zdravstvene kartoteke pacientov na blockchain, kjer bodo dostopni iz pacientov telefon. Nastajajoče zagonsko podjetje s sedežem v Kaliforniji je lani ustanovil Zain Zaidi – takrat še študent elektrotehnike na državni univerzi San Jose. Podjetje zdaj šteje za svoje stranke Paychex, ADP, Zoom, Spirit Airlines in Oracle.

Transkripti so se začeli kot orodje za boj proti goljufijam v nadaljevanjih, ki so se tržili strokovnjakom za človeške vire, preden so se razširili na preverjanje dohodka za najemodajalce. Zdaj je podjetje dejalo, da se vidi kot storitev celotne dokumentacije. Partnerstvo DWB je njegov prvi prodor v zdravstveno kartoteko. Prej je Transcrypt ugotovil, da HIPAA in drugi zakoni o skladnosti v bistvu prepovedujejo blockchain kot sprejemljivo metodo shranjevanja zdravstvenih kartotek v Združenih državah.

Ko je govoril o dostopnosti zdravstvenih kartotek bolnikov v državah v razvoju, je Zaidi dejal, da bi blockchain lahko znatno pomagal pri preprečevanju številnih nepotrebnih smrti:

»V Indiji preko 147, ljudje vsako leto umrejo zaradi pomanjkanja dostopa do zdravstvene dokumentacije pacienta. Večino teh smrti bi bilo mogoče preprečiti, če bi imeli zdravniki dostop do bolnikovih izčrpnih zdravstvenih kartotek. S tem partnerstvom Zdravniki brez meja in TransCrypts upajo, da bodo zgradili prihodnost, v kateri bo to izgubo življenj mogoče ublažiti.

To ni prvič, da so zapisi o cepljenju proti COVID-u shranjeni v verigi blokov. Cointelegraph je januarja poročal o uvedbi programa veChain za to v veliki bolnišnici na Cipru.

Doctors Without Borders is now using blockchain tech for medical record storage

75965
Prejšnji članekBitfarms se širi v ZDA, načrtuje zeleno kripto rudarjenje v Washingtonu
Naslednji članekAnalitiki pravijo, da so padci cene Bitcoina prehodni, kar kaže, da bo BTC kmalu dosegel 75 tisoč dolarjev

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments