-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Združene države bodo postale vodilni svetovni kripto in blockchain

Združene države bodo postale vodilni svetovni kripto in blockchain

Ta mesec iz Združenih držav prihaja nekaj odličnih novic o industriji kriptovalut, potencialno več dobrih novic pa prihaja pozneje to jesen. 6. oktobra je Gary Gensler, vodja ameriške komisije za vrednostne papirje in borze (SEC), med zaslišanjem v predstavniškem odboru za finančne storitve potrdil, da regulator ne bo prepovedal kriptovalute, kar bi lahko odprlo pot največjemu gospodarstvu na svetu, da postane globalno vodilni v razvoju decentraliziranih financ (DeFi) in tehnologij blockchain.

Gensler, ki je predaval predavanje o kriptovalutah na MIT, je prav tako dejal, da prepoved kriptovalute ne spada v mandat SEC in edini način za zakonito prepoved digitalnih sredstev bi bil prek kongresa. “Gre za to, kako pridobimo to področje v okviru zaščite potrošnikov vlagateljev, ki jo imamo, in tudi v sodelovanju z bančnimi regulatorji in drugimi – kako zagotovimo, da ga ima ministrstvo za finance v okviru boja proti pranju denarja, skladnosti z davki,” je dejal Gensler. Dodal je tudi:

»Mnogi od teh žetonov izpolnjujejo test naložbene pogodbe, vrednostnega papirja ali vrednostnega papirja.«

Ameriški regulatorji ne bodo prepovedali kriptovalut

Objava SEC prihaja po tem, ko je predsednik ameriške centralne banke Jerome Powell povedal septembra 30, da regulator med pričanjem v kongresu ne namerava prepovedati Bitcoin (BTC) in drugih kriptovalut. Na vprašanje predstavnika Teda Budda, dolgoletnega zagovornika sektorja kriptovalut in člana kongresnega odbora za veriženje blokov, ali namerava »prepovedati ali omejiti uporabo kriptovalut«, je Powell odgovoril z odločnim »Ne. nima namena, da bi jih prepovedal.”

Predsednik Fed Powell pravi, da nima namena prepovedati #Bitcoin in kriptovalute pic.twitter.com /i2zfRPk1je

— LilMoonLambo (@LilMoonLambo) september 19 , 2021

Večina medijskih poročil, ki sem jih prebral so z naslovom “ZDA ne bodo prepovedale kriptovalut.” To je res, vendar to pomeni tudi nekaj veliko pomembnejšega: ZDA bodo omogočile rast kriptovalute in sprejele skupnost, da bo vključena v proces razprav o boljših načinih za regulacijo industrije.

Ko bo največje gospodarstvo na svetu objavilo, da bo omogočilo obstoj kriptovalute s svojo trenutno finančno industrijo – seveda z ustrezno regulacijo – bi morale vse druge države upoštevati in začeti razmišljati o odprtju svojih vrata in regulacijo industrije na pošten način, ki spodbuja inovacije in pomaga ustvarjati nova delovna mesta.

ZDA dovoljujejo kriptovalute, ko se sprejemanje povečuje

Kot smo videli, ameriški regulatorji vključujejo industrijo kriptovalut v svoj finančni sistem, kar omogoča tradicionalnemu bančnemu sistemu, da deluje skupaj z novim in hitro rastočim decentraliziranim finančnim sistemom. To bi lahko omogočilo ZDA, da postanejo vodilni na področju razvoja fintecha, tehnologij blockchain in celo v bolj nekonvencionalnih delih decentraliziranih financ, kot so zavarovanje, financiranje trgovine in zbiranje sredstev.

Povezan:

Kripto v prizoru: ameriški regulatorji spremljajo sektor kriptovalut

Z regulativnega vidika je treba še veliko dela, ki ga morata opraviti skupnost kriptovalut in vlada ZDA da bi natančno ugotovili, kje se njihovi interesi ujemajo in kako lahko delajo strožje, zato skupaj sprejmejo pametno odločitev o tem, kako regulirati industrijo, vključno z regulacijo stabilnih kovancev, decentraliziranih menjalnic, izvedenih finančnih instrumentov kriptovalut in kmetovanja donosov, če naštejemo le nekaj.

Zelo možno je tudi, da bi SEC lahko odobrila kar štiri terminske pogodbe na Bitcoin t njegov padec, ki temelji na štetju Bloomberg Intelligence. 3. oktobra je analitik ocenil možnosti, da bo SEC odobrila sklad, s katerim se trguje na borzi Bitcoin (ETF) na 75%, ProShares in Valkyrie že vodita dirko, odobritve pa bodo prejeli oktobra 30 in oktober 19 , oz.

Povezan:

ETF-ji za terminske kredite za bitcoine: dobro, vendar ne precej tam

ZDA so se vodilni v tehnologijah blockchain

Lepo je tudi omeniti, da celo ameriški zakonodajalci kupujejo Bitcoin. Ameriška senatorka Cynthia Lummis je razkrila, da je avgusta pokupila največjo kriptovaluto na svetu 001, v vrednosti med $75, do $100,.

Ker ameriška vlada ne bo prepovedala kriptovalut in ameriški politiki vlagajo vanje, bi bilo dobro, da vsi ponovno ocenimo svoje naložbene portfelje in si dolgo ogledamo Bitcoin , Ether (ETH) in druge nove tehnologije veriženja blokov.

ZDA jasno nakazujejo, da bodo sprejele in regulirale Bitcoin, tehnologijo veriženja blokov in druge kriptovalute, ki z geopolitičnega vidika ne bi mogle so bili bolj pametni – postavili so se tako, da bodo prejeli ogromne tuje naložbe in pritegnili najboljše talente na planetu. Pričakujem, da bodo ZDA v prihodnjih letih postale vodilna na področju decentraliziranih financ, saj bodo regulatorji še naprej sodelovali s skupnostjo kriptovalut, da bi zgradili trajnostno in varno industrijo.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.