14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Združeno kraljestvo prepoveduje Bitcoin oglase v avtobusih in podzemni železnici, ker so...

Združeno kraljestvo prepoveduje Bitcoin oglase v avtobusih in podzemni železnici, ker so zavajajoči

UK Bans 'Time to Buy' Bitcoin Ads on Buses and Underground for Being Misleading

Britanski organ za oglaševalske standarde ( ASA) je prepovedal oglaševalsko akcijo za bitcoin, ki jo je v omrežju London Underground in na londonskih avtobusih pripravila borza kriptovalut Luno. Britanski regulatorni organ za oglaševanje pravi, da so oglasi zavajajoči in neodgovorni.

Oglasi, prepovedani v Združeno kraljestvo

Organizacija za oglaševalske standarde Združenega kraljestva (ASA) je prepovedala oglaševalsko kampanjo za bitcoin, ki jo organizirajo v londonskem podzemnem železnici in na avtobusih. Oglasi so vsebovali podobo bitcoina z besedami “Če vidite bitcoin na avtobusu, je čas za nakup” ali “Če Bitcoin vidite v podzemlju, je čas za nakup.” Predstavili so jih februarja.

ASA je sporočila, da je prejela štiri pritožbe. Trije pritožniki so “verjeli, da oglas ni ponazoril tveganja naložbe”, in “izpodbijali, ali je zavajajoč.” Eden od pritožnikov je “izpodbijal, ali je oglas izkoristil neizkušenost ali lahkovernost potrošnikov,” je podrobno navedel regulator.

“Menili smo, da bi potrošniki razlagali izjavo” Če vidite bitcoin v Undergroundu je čas, da kupite “kot referenco za nakup bitcoinov kot naložbe,” je potrdila ASA in pojasnila:

Oglas se je pojavil v omrežjih London Underground in London avtobusov, ki so bili neciljni mediji, zato so ga verjetno videli potrošniki, ki niso imeli obsežnega finančnega znanja in izkušenj z bitcoini in bi pričakovali, da bi urejeno, z veljavnim pravnim varstvom za naložbene dejavnosti.

UK Authority Bans 'Time to Buy' Bitcoin Ad for Being Misleading and Irresponsible
Lunoov bitcoin oglas v londonskem podzemlju. Vir: ASA

“Razumeli smo, da niti Luno niti trg bitcoinov na splošno ni bil urejen v Združenem kraljestvu, zato potrošniki niso mogli zaprositi za storitve, kot sta shema za odškodnino za finančne storitve ali služba finančnega varuha človekovih pravic, «je dejal ASA in dodal:

Zato smo ugotovili, da je oglas zavajajoč.

Agencija je še povedala: “Mislili smo, da bi potrošniki izjavo” čas je za nakup “razlagali kot poziv k dejanju in da je preprostost izjave dala vtis, da je bila naložba v bitcoin enostavna in dostopna.”

Vendar je oglaševalski regulator izjavil, da je bila „naložba v Bitcoin zapletena, nestanovitna in bi lahko vlagatelje izpostavila izgubam in menil, da je to v nasprotju z vtisom v oglasu, da je naložba preprosta in običajne. ” Nato je agencija podrobno navedla:

Sklenili smo, da je oglas neodgovorno predlagal, da je bilo sodelovanje z naložbami v Bitcoin prek Luna enostavno in enostavno zlasti glede na to, da je bila občinstvo, ki ga je nagovorila, splošna javnost verjetno neizkušena v razumevanju kriptovalut in je zato kršila kodeks.

Luno Money Ltd., ki je pripravilo oglase, je za ASA dejal, da se “oglasi ne bodo več prikazovali v obliki, zaradi katere se pritožujejo”, in dodal, da bodo “njihovi prihodnji oglasi vključevali ustrezno opozorilo o tveganju . “

Kaj menite o Razlogi ASA za prepoved teh bitcoin oglasov? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Federal Reserve Bank President Says Most Cryptocurrencies Are Worthless

Ontario Securities Commission Snuffs out Crypto Exchanges, Poloniex Targeted for Flouting Compliance

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments