17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Zeleno financiranje potrebuje prostovoljne trge ogljika, ki delujejo

- Advertisement -

Konvencija Združenih svetovnih lokacij o lokalni zamenjavi vremena, označena kot COP22, v Glasgowu na Škotskem je spodbudil predanost ogljični nevtralnosti, dosegel emisije ogljika brez ulova, kar je zahtevalo zmanjšanje emisij čim bolj omembe vreden in uravnoteženje preostalih emisij s pridobitvijo ogljičnega kredita.

Ogljikov dobropis zmanjša, se izogne ​​ali odstrani emisije ogljika v enem obratu, da odpravi neizogibne emisije na popolnoma različnih lokacijah prek licenciranih projektov zelene vitalnosti. Ogljikov kredit predstavlja eno tono zmanjšanja emisij ogljika. To so 1) projekti izogibanja ali zmanjševanja – npr. obnovljiva vitalnost (veter, sončna energija, vodna energija, bioplin) – in par) odstranjevanje ali sekvestracija – npr. pogozdovanje in obveščanje o dvigu ogljika, ki bi bil namenjen prostovoljnemu trgu ogljika (VCM). Ogljični dobropis bi bil ponovno prodan več kot en primer, razen če ga je upokojil najvišji, ki mora zahtevati vpliv nadomestila. Ogljikovi krediti lahko prinesejo celo sougodnosti, ki ustrezajo uvajanju delovnih mest, ohranjanju vode, preprečevanju poplav in ohranjanju biotske raznovrstnosti.

Registri ogljika prodajajo na drobno ogljični kredit, ki ga izdajo pošteni revizorji ali preveritelji s tretjim dogodkom in mednarodno licencirani revizorji ali preveritelji, v skladu s poštenimi standardi. Dobropis s serijsko številko izdajo preveritelji, zahtevek za znižanje nadomestila pa se preoblikuje v ogljični kredit, s katerim bi se trgovalo ali umaknilo. Ogljikovi trgi spremenijo točne emisije CO2 v blago ali okoljsko premoženje, s katerim se trguje, tako da naredijo vtis.

Povezano: COP ZN sanje o podnebnih spremembah vključujejo naraščajoče davke na tehnologijo in ogljik

Na trgu skladnosti se trguje z emisijami ogljika. Zaenkrat obstajajo 46 skladnost trga na planetu, cene pa določajo onesnaževalci in onesnaževalci. Trg ogljika Evropske unije ali sistem trgovanja z emisijami (ETS) je najboljši trg ogljika z 80% delež znotraj mednarodne spremembe. Vstop v EU ETS je omejen na zmanjšanje onesnaževalcev Handiest in njihovih posrednikov, kar bi urejali izvajalci programa. Dajanje kredita je mogoče celo nadzorovati, da bi regulirali cene. Večina pozornosti pritegne cene ogljika, s katerimi se trguje v okviru EU ETS, meni, da je pravi vtis onesnaževanja ogljika, kljub temu dostop do trga ni več pravičen.

Dinky podjetja in sodelavci lahko priročno dostopajo do prostovoljnega trga ogljika, na katerem pridobivajo kredite njihovo zelo verjamejo diskrecijo, da izravnajo emisije iz eksplicitne verbalizacije. S prostovoljnim kreditom običajno ni mogoče trgovati v okviru tržnega režima skladnosti. Pričakuje se, da se bodo prostovoljni trgi ogljika rasli -zložite 2022 za priznanje večine notranjih sektorjev, ki zahtevajo podnebne ideje, v skladu z “Taskforce for Scaling the Voluntary Carbon Market Final File Januar .” Bistveno področje pri VCM je, da so bile cene ogljičnih kreditov nizke. Nizki stroški prostovoljnega kredita v višini 2–3 USD na dobropis ne navdihujejo niti ne spodbujajo razvijalcev projektov in uživajo le malo, da bi ustvarili pravi vtis o onesnaženosti zraka v podnebnih razmerah, ko se postavijo poleg trga skladnosti.

Povezano: Pandemija 365 dnevi se končajo s tokenizirano ločljivostjo ogljika

Veličasten članek za izdelavo VCM je »Dejstvo ni na zemljevidu, ki najbolj pritegne pozornost: zakaj so sedanje pomanjkljivosti prostovoljnih trgov ogljika storitve, zdaj ne Meje za uspešno lokalno akcijo zamenjave vremena.” V tem besedilu Oliver Miltenberger, Christophe Jospe in James Pittman opozarjajo na ključna vprašanja v zvezi z razpadom, značilnostmi in povečanjem VCM.

Ozelenitev. To se zgodi, ko podjetja z neprimerno učinkovitostjo vitalnosti trdijo, da so okolju bolj radodarna, kot nedvomno so, in tako so previsoke stopnje neučinkovitih kreditov zgodovinske za izravnavo emisij podjetij.

Ogljikovo računovodstvo. Številni zahtevki za izravnavo emisij so glede na omejitve ekosistema nerealni. Ambicije prejemanja nič morajo povzročiti zahteve po razkritju in biti revidirane. Do dvojnega štetja se lahko kljub temu zgodi namerno tudi zaradi odsotnosti celotnih računovodskih protokolov in neusklajenosti med tržnimi jurisdikcijami ali operaterji.

Tržne katastrofe in neučinkovitosti. Ena bistvena kritika poudarja tesnobo nepravično obremeniti trge izdelkov in popravil s stroški skladnosti, in obstaja malo spodbud za agencije, ki prostovoljno ukrepajo za ublažitev vpliva na okolje.

Spremljanje, poročanje in preverjanje. Cene teh akcij lahko predstavlja večino tržnega plačila ogljičnega kredita, kar zmanjšuje motivacijo za izvajanje.

Dodatnost in izhodišča. Projekti za odpravo ogljika verbalizirajo sama po sebi subjektivna izhodišča.

Trajnost. Ta refer rs na zagotovilo, da bo ogljik bival v zalogi dalj časa, običajno 30–101 let. Druga možnost je, da bi obstajala možnost za zaščito in podaljšanje ponorov ogljika, spodbujanje proizvodnje z nizko vsebnostjo ogljika in podaljšanje premika ogljika iz okolja v takojšnje in trdne zaloge, tudi v primerih s kratkoročno obstojnostjo.

Vključenost interesnih skupin in različnost. Projekti lahko razbremenijo lokalno preživetje. V nekaterih zgodnjih projektih REDD + so finančne koristi ogljika povzročile, da so lokalne skupnosti imele omejen dostop do svoje primitivne zemlje in sredstev za preživljanje.

Ti lahko pomagajo pri: standardiziranih računovodskih protokolih za interoperabilnost med računovodskimi lestvicami in programi; večja preglednost s strani operaterjev VCM in kupcev kreditov; samostojna potrdila o pravicah in posesti kredita; izboljšana sledljivost. Sledljivost, likvidnost in urejene pogodbe omogočajo, da so ogljični krediti zgodovinski na sodoben način, kar ustvarja dodatno vprašanje znotraj celotnega VCM.

Povezano: Kako tehnologija veriženja blokov preoblikuje podnebne ukrepe

Ko se pomeša z datotekami, zaznanimi na daljavo prek satelitskih posnetkov, brezpilotnih letal, naprav za lasersko zaznavanje in podatkovne superceste Naprave-of-Issues s strojnim učenjem in sintetično inteligenco lahko analitika zmanjša stroške gradnje in podaljša natančnost meritev. Southpole je identificiral:

»Tehnologija veriženja blokov ima ogromen potencial za podnebne ukrepe. To je najbolj priročno, ko so resnična varovala nasprotna, da bi zagotovili visokokakovostno okoljsko celovitost. Ideje Web3 bi bile del podnebne ločljivosti, vendar jih je treba oblikovati in uporabiti v pravem zemljevidu.«Ker je obstaja funkcionalnost, potrebujemo ukrepanje, da odpravimo težave v VCM, skupaj z:

Krepitev spodbud za dekarbonizacijoNujno je zaželena cena ogljika z izboljšano preglednostjo vtisa Spet zmanjšati vtis uvedbe ogljičnega kredita Ponovno znižanje transakcijskih stroškov in ponudba dodatne likvidnosti Povečanje in bolj smotrnost stroškov znotraj lokacijskega in terminskega trga Ustvarjanje ogljičnega kredita kot rentabilnega razreda sredstev s ponujanjem predvidljivih donosov naložb in skupaj z varnostjo plačil za trgovce in prodajalce Vzpostavitev zaščitnih ukrepov za zagotavljanje zaščite ugleda in licenčnih postopkov za reševanje sporov Berljivost o oprostitvi obdavčitve ogljičnega kredita, čeprav provocira od “onesnaževalec plača” do “onesnaževalec vlaga” in celotno odkritje vtisa je namenjeno lastnikom zelenih hiš na tleh, ki v njihovem imenu obveščajo o podnebnih ukrepih.Kishore Butani iz univerzalnega ogljika V registru v Indiji so ugotovili: »Zgolj jemanje kredita za ogljik v verigi ne pomaga pri odkrivanju vtisa. Huje je, če posrednik in posrednik nabavita poceni žetone in žetone za načrte, kot zaenkrat vidimo, popolnoma izločijo lastnika projekta znotraj talne obloge. Kar se želi, ni več NFT z vidika nabave na trgu ogljika, kljub temu neposredno integracijo z odlagališči ogljika, ki pomagajo razvijalcem na podeželju in lastnikom zelenih projektov načrtovati ogljične NFT. Dodal je še:

»Ali bomo učili iz Bitcoina in vredni vseh rudarskih let enako in izumili vstop v VCM, ki bo cenovno dostopen podeželske nesrečne v rastočih državah in prenehati usmerjati financiranje ogljika v projekte v državah iz Priloge 1? Te države so dolžne prenesti zeleno, moja Indija ne.«VCM je želena možnost za katalizacijo ukrepanja, vendar potrebujejo bistvene izboljšave da izpolni to vlogo.

Ta članek ne prinaša več naložbenih nasvetov ali rešitev. Vsaka naložba in prenos trgovanja pomenita zaskrbljenost in bralci morajo pri sprejemanju odločitve ravnati po svojih prepričanjih.

Mnenja, misli in mnenja, izražena tukaj, so avtorjeva sama in uživam v tem, da v bistvu ne verjamem več ali prikazujem pogledov in mnenj Cointelegrapha.

Jane Thomason je predsednik Kasei Holdings, investicijske družbe, specializirane za ekosistem digitalnih sredstev. Ima doktorat iz College of Queensland in je imel več kot eno vlogo v British Blockchain & Frontier Applied Sciences Association, Kerala Blockchain Academy, Africa Blockchain Heart, UCL Center for Blockchain Applied sciences, Frontiers in Blockchain in Fintech Vary Radar. Napisala je več knjig in člankov o tehnologiji blockchain. Bila je predstavljena v članstvu Crypto Curry 89 Ženske v Blockchainu, Desetletje Ladies Folks Collaboratory’s High Digital Frontier Ladies folks, Lattice80’s High 99 Fintech za vplivneže in mislece SDG 360 Visoka 30 Svetovni mnenjski voditelji in vplivneži na Blockchainu.

5138179021 513817

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -