19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Železnici v Pekingu in Suzhouu zdaj sprejemajo plačila v digitalnih juanih za...

Železnici v Pekingu in Suzhouu zdaj sprejemajo plačila v digitalnih juanih za voznine

Beijing and Suzhou Railways Now Accept Digital Yuan Payments for Ride Fares

Pekinška podzemna železnica je uradno začela nov program, ki potnikom omogoča, da plačajo za vožnjo z digitalno valuto centralne banke (CBDC), znano tudi kot digitalni juan. Novice sledijo sistemu podzemne železnice v vzhodnokitajski provinci Jiangsu v mestu Suzhou, ki omogoča tudi plačilo digitalnih juanov za vozovnice v podzemni železnici.

Digitalni juan se zdaj lahko uporablja za plačilo vozovnic na glavnih kitajskih železnicah javnega prevoza

Kitajska prestolnica Peking in Kitajska ljudska banka (PBOC) ) hitro napreduje pri spodbujanju sprejetja CBDC v državi. Veliko loterij z rdečimi kuvertami je podelilo digitalni juan državljanom 3 let 000 avtomati (bankomati) zdaj omogočajo dvig digitalnih juanov v Pekingu, podizvajalci plačujejo v CBDC na kitajskem novem območju Xiong’an, Hong Kong pa povezuje s CBDC.

Poleg tega so zaposleni na JD.com prejeli plačilo v digitalnih juanih, podjetja, kot so Mastercard, Ant, Tencent in Alibaba, pa sodelujejo s CBDC prav tako. Govori se, da bo kitajska digitalna juan pametna kartica zelo napredna, saj vsebuje biometrične podatke in skeniranje prstnih odtisov. Zdaj digitalna valuta centralne banke vdira v kitajske podzemne železnice, saj lahko stranke v železniških tirnicah Suzhoua in Pekinga plačajo vozovnice s CBDC.

Beijing and Suzhou Railways Now Accept Digital Yuan Payments for Ride Fares
Uradno obvestilo za sistem podzemne železnice v Pekingu.

Uradno sporočilo iz Pekinga pojasnjuje, da želi upravljavec mestne podzemne železnice CBDC gorivo narediti za “novo izkušnja digitalnega potovanja. ” V regionalnem poročilu Global Timesa piše, da je digitalni juan sprejet na 24 železniške proge podzemne železnice in štiri primestne železniške proge v Pekingu. Poročilo je o novi storitvi razpravljalo s predstavnikom službe za stranke v pekinški občinski komisiji za javni prevoz.

„Za dostop do storitve morate prenesti mobilno aplikacijo, ki je povezana z vašim bančnim računom. storitev, «je poudaril predstavnik.

Železniška proga 5 v Suzhou je bila prvi sistem podzemne železnice na Kitajskem, ki je začel sprejemati digitalni juan. Po poročanju Global Timesa lokalna poročila pravijo, da je Chengdu končal z integracijo sistema CBDC in želi kmalu podpreti digitalni juan v javnem prevozu.

Kljub vsem omenjenim letošnjim napovedim digitalnih juanov je še vedno težko oceniti, koliko posvojitev se v resnici dogaja. Poročilo, objavljeno sredi maja, je pokazalo, da domnevna vroča točka CBDC v Shenzhenu ni splošno sprejeta. Enako bi lahko rekli za Nicolasa Madura in venezuelski petro, ki sta videla številne napovedi o posvojitvah, ki jih je pripravila vlada.

Široko sprejeto petro (PTR) v Venezueli je do danes izjemno slabo čeprav je venezuelska vlada napovedala, da bo “tisoče” trgovcev sprejelo PTR, ljudje pa bodo dobili tudi vladna plačila v petroju. S kitajsko komunistično vlado in ogromnim internetnim požarnim zidom je težko reči, ali digitalni juan resnično uspeva.

Kaj menite o tem, da železnice v Pekingu in Suzhouu sprejemajo digitalni juan za vozovnice? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Elon Musk Tweet Sends New Baby Doge Coin Soaring — Meme Token's Daily Gains Jump 228%

Coinbase to Launch Apple-Like Crypto App Store

Oznake v tej zgodbi

peking, pekinška železnica, pekinška podzemna železnica, CBDC, plačila CBDC, Chengdu, Kitajska, kitajski državljani, digitalna plačila, digitalna potovanja, digitalni juan, Vzhodna Kitajska, provinca Jiangsu, PBOC, železnica, rdeče ovojnice, Shenzhen, podzemna železnica, podzemna železnica, Suzhou

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments