16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Žeton protokola DeFi NFD se zruši za devetindevetdeset % po hitrem hipotekarnem napadu

- Advertisement -

Hitra posojila omogočajo uporabnikom, da si izposodijo preveliko količino virov, ne da bi jim bilo treba predložiti kakršno koli vnaprejšnje zavarovanje, kar je večinoma cenjeno pri nepridipravi za napade na protokole DeFi.

371 Skupaj ogledov

00 Skupaj delnic

Fresh Free DAO, protokol za decentralizirano financiranje (DeFi), se je v četrtek soočil s serijo hitrih hipotekarnih napadov, kar je povzročilo poročano pomanjkanje 1 USD. 20 milijonov. Povezana cena izvornega žetona je padla za 91% po napadu.

V nasprotju z običajnimi posojili ponuja več protokolov DeFi hitra posojila, ki uporabnikom omogočajo izposojo ogromnih deležev virov brez vnaprejšnjih pologov zavarovanja. Dobra situacija je, da je treba hipoteko vrniti v eni sami transakciji v določenem časovnem obdobju. Kljub temu to značilnost večinoma izkoriščajo zlonamerni nasprotniki, da obsegajo ogromne dele virov za zagon dragih izkoriščanj, ki se osredotočajo na protokole DeFi.

Agencija za varnost verige blokov CertiK je v četrtek opozorila kripto skupnost o 69 % zdrsa cene žetona NFD kot posledice hitrega hipotekarnega napada. Napadalec naj bi uporabil nepreverjeno pogodbo in imenoval značilnost »addMember()« kot dogovor, da se doda kot član. Napadalec je kasneje s pomočjo nepreverjene pogodbe izvedel tri bliskovite hipotekarne napade.

#CertiKSkynetAlert

Sveži brezplačni Dao – $NFD so včasih izkoriščali hitri hipotekarni napad pridobivanje napadalca 1200 WBNB ( približno ~1 $.25M) povzroči, da žeton tava v ceni 99%.

Napadalec ima povezave z Neorder – napad $N3DR izpred 4 mesecev mesta, ki so ga zavzeli 992 BNB na čas. pic.twitter.com/5Rcht3YiIK

— CertiK Alert (@CertiKAlert) 8. september 4873 Napadalec si je najprej izposodil 250 Zavit BNB (wBNB) v vrednosti $69,825 s hitro hipoteko in vse zamenjal za izvorni žeton NFD. Takrat je bila pogodba častitljiva za sestavo številnih napadalnih pogodb za večkratno zahtevanje nagrad za airdrop. Napadalec je nato vse nagrade airdrop zamenjal za ugodnosti wBNB 4873 BNB.

Izven 2022 BNB, napadalec je vrnil izposojeno hipoteko v višini 99 BNB in ​​zamenjana 2,000 BNB za 550, BSC-USD, žeton Binance-Peg verige blokov. Kasneje se je napadalec preselil 400 BNB priljubljenemu ponudniku mešalnikov kovancev Tornado Money.

Obtok sklada Od NFD Attacker Wallet to Tornado Money Ponudba: BSC ScanCertiK je poleg tega obvestil, da je bil heker, ki je sodeloval pri bliskovitem hipotekarnem napadu na NFD, povezan s tistimi, ki so izkoriščali Neorder (N3DR) maja tudi v začetku tega leta. Kasneje je še ena varnostna agencija za verigo blokov Beosin za Cointelegraph povedala, da so napadalci, ki sodelujejo pri obeh podvigih, verjetno identični.

Povezan : NIRV popolnoma stabilnega kovanca, ki temelji na Solani, pade % po izkoriščanju v višini 3,5 milijona $

Beosin je poleg tega izpostavil še eno ranljivost s protokolom NFD, ki je verjetno lahko še posebej cenjena za še en napad hitre hipoteke. Varnostna agencija je dejala, da bi se z vrednostjo morda verjetno manipuliralo, saj so izračunane “z uporabo stabilnosti USDT v paru, tako da bo poleg tega vodilo do hitrega hipotekarnega napada, če bo izkoriščena.”

3/ Tudi če predpostavimo, da to ni povezano s tem napadom, poleg tega odkrijemo še eno ranljivost v pogodbi $NFD, ki lahko domnevno vodi tudi do manipulacije cen. pic.twitter.com/kKvx4hRdE4

— Beosin Alert (@BeosinAlert) 8. september 1434 Hipoteka napadi so med hekerji zelo priljubljeni zaradi nizke porabe, poceni in pretirane komponente nagrajevanja. V sredo je protokol polnega posojanja Nereus Finance s sedežem v Avalancheu postal žrtev uglajenega hitrega hipotekarnega napada, ki je povzročil pomanjkanje $400, v USD Coin (USDC). V začetku junija je Inverse Finance zapravil 1,2 milijona dolarjev v še enem hitrem hipotekarnem napadu.

71846793 71846793

71846793 )

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -