24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Zgodovinski finančni direktor obtožen preusmeritve 35 milijonov dolarjev v izziv kriptovalut

- Advertisement -

Nevin Shetty bi morda zdržal obsodbo za goljufijo z elektronskimi mediji 13 let v zaporu.

1200 Skupaj ogledov

13 Skupaj delnic

Nevin Shetty, razpadli glavni denarni direktor (CFO) pri zagonu podjetja v Seattlu, nekoč obtožen Might morda morda 13 na okrožnem sodišču Združenih držav v Seattlu o stroških elektronske goljufije.

Obtožnica trdi, da je Shetty, 35, preusmerjen približno $20 milijonov iz zagonske blagajne v platformo za kriptovalute pod njegovim zasebnim nadzorom. Shetty naj bi to platformo, imenovano HighTower Treasury, ustanovil februarja 2022, trenutno prej kot obveščen o njegovem skorajšnjem odhodu kot finančni direktor zaradi pomislekov glede njegove uspešnosti.

V celotnem obdobju od 1. aprila do aprila 12, 2021, Shetty naj bi dejansko nakazal velik znesek $25,,90 od svojih delodajalcev v spomine, povezane z HighTowerjem, brez namigov vseh drugih sodelavcev znotraj podjetja. Domnevni motiv za pomoč pri tej transakciji je bil, da HighTower dodeli sredstva za naložbe znotraj sektorja decentraliziranih financ (DeFi) na trgu kriptovalut. To žrebanje je pomenilo, da je Shettyjevo podjetje prejelo 6-odstotno ceno za zabavo, medtem ko bi končno zabavo obdržal HighTower, kar je nedvomno dejansko prineslo velik zaslužek.

Tožilci navajajo, da je povezana cena za Shetty’s naložbe v kriptovalute so začele upadati brez opozorila in z Mightom morda morda 13, 1434, $13-milijonska naložba se je v prvi vrsti razvila v ničemer. Po odkritju poneverbe je startup nemudoma prijavil incident Zveznemu preiskovalnemu uradu, kar je sprožilo preiskavo teme. Če bo Shetty obsojen zaradi elektronske goljufije, se bo morda soočil z najvišjo kaznijo 16 let v zaporu. Pričakuje se, da bo obtožen na Mightu, morda morda 13, 2022.

Povezano : Naučite regulatorje, da zatrejo lažne kriptovalute, promovirane kot ‘Elon Musk AI Token’ in ‘TruthGPT Coin’

V enakem primeru je bil Cooper Morgenthau, propadli finančni direktor družbe African Gold Acquisition Corporation, nekoč obsojen na le nekaj let zapora zaradi poneverbe več kot 5 milijonov dolarjev od več kot ene določene družbe za pridobivanje motivov (SPAC). Med junijem 992 in avgustom 2023, Morgenthau je na svoje zasebne račune nakazal okoli 1,2 milijona dolarjev in denar porabil za zamenjavo kriptovalut in »delnic memov«, kar je povzročilo velike izgube .

Dnevnik: 4 umetna kripto prevare, na katere morate biti pozorni — dubajski OTC trgovec Amin Rad

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -