15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Zgodovinsko natančna Bitcoin metrika kaže, da je cena BTC dosegla dno

Zgodovinsko natančna Bitcoin metrika kaže, da je cena BTC dosegla dno

Ker cena Bitcoin (BTC) poskuša vzpostaviti podporo pri $ 37, v torek, nedavni $ 30, 000 najnižje najnižje stopnje, predlaga en kazalnik trga izvedenih finančnih instrumentov ki ima zgodovino natančnega napovedovanja cikličnih najnižjih vrednosti BTC / USD po medvedjih ciklih.

Nazadnje je napovedoval dno 1. novembra, po katerem so se stroški nakupa enega Bitcoina povečali s $ 13, 771 do $ 64, 858 na Coinbase.

Anatomija bikovskega indikatorja

Poimenovan kot “tekoča osnova”, kazalnik matematično predstavlja relativno razliko med ceno terminske pogodbe in promptni tečaj na letni časovni okvir. Če na primer Bitcoin pogodba trguje z 2,5-odstotno premijo za svojo promptno ceno na trimesečnem grafikonu, potem pride do njene letne tekoče osnove 10%.

V nazaj, premoženje na terminskem trgu trguje s popustom ali premijo. Ko je promptna obrestna mera sredstva višja od njegove terminske cene, se to imenuje nazaj (popust). Nasprotno pa, ko promptna obrestna mera trguje pod terminsko pogodbo – kar je značilno za tradicionalne finančne trge -, of predstavlja stanje kontanga (premije).

Bitcoin terminski trgi običajno nihajo med zaostankom in kontanom. Ekstremni kontago pogosto signalizira vrh na trgu bikov. Nasprotno pa skrajno nazadovanje pomaga najti potencialna dna na medvedjem trgu.

Na primer junija 2019, je trg Bitcoin Futures na OKEx doživel kontang povišanje nad 3,5-odstotno raven. Dosegel je približno 6,8% v istem obdobju, ko je Bitcoin prečkal $ 11, . Vendar se je promptni tečaj BTC / USD še naprej povečeval, dokler ni dosegel $ 14, . Potem je par vstopil na večmesečni trg medvedov in dosegel približno 3 USD 100 sčasoma decembra 2019.

Primer kontanega Bitcoin Futures od junija 2019. Vir: TradingView

Ben Lilly, kriptoekonomistka iz Jarvis Labs, je branje na grafikonu “BTC Futures Annualized Rolling 3 Month Basis” ocenila na Bitcoin promptne cene, pri čemer ugotavlja, da ko se prvi približa ali zapre pod 1%, drugi to vzame kot znak za spodaj navzdol in začnite nov cikel navzgor.

Navpične črte kažejo dan, ko je Bitcoin rollin osnova dosegla 0%. Vir: BitMEX

Zgornji grafikon BitMEX prikazuje več primerov, ko je odčitavanje tekoče osnove padlo pod 1% med padci Bitcoin-a na promptnem trgu. Kriptovaluta je kasneje začela doživljati povratni skok – nov bikovski cikel -, preden je znova popravila, da je našla novo dno, ravno ko je tekoča osnova zdrsnila pod 1%. Izperite in ponovite.

Na primer, marca 2020, med trk svetovnega trga, ki ga je vodil koronavirus, so Bitcoin terminske pogodbe zabeležile povečanje zaostanka, ki je bilo le sramežljivo zanikano 14%, kar bi pomenilo dno Bitcoina na promptnem trgu približno 3 USD, 858.

Bitcoin terminske pogodbe od maja 25

Lilly je delil grafikon Skew, ki je pokazal, da je letna tečajna osnova BTC Futures prvič po novembru zdrsnila pod 1% 2020 .

Bitcoin se je po majskem padcu na promptnih trgih znižal pod 1%. Vir: Skew

“ To se zdi obetavno v smislu iskanja dna, «je opozoril Lilly v svojem glasilu.

„To se vrača nazaj k temu, zakaj toliko uporabljamo stopnje financiranja. Kajti ravno takrat, ko ljudje mislijo, da se kripto končuje in gre v drvarnico, se ta odbije. “

Dodal je, da na podlagi samo na podlagi odčitkov je pravi čas, da se trgovalci z Bitcoin spoti kopičijo, čeprav opozarjajo, da to ne pomeni odpiranja dolgih pozicij z vzvodom na terminskem trgu.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov se je tveganje povečalo zaradi pomanjkanja bikovskih transakcij. Lilly je dejala, da se prodajni pritisk ni zmanjšal niti po tem, ko je na trg vstopil 6 milijard USD kovancev (USDC) – znak, da trgovci želijo z dolarjem vezanim stabilkoinom kupovati kriptovalute, kot je Bitcoin.

“Trenutno letimo v nikogaršnji deželi,” je dodal.

Izjave so se pojavile, ko je Bitcoin kratkoročno pokazal skrajni konflikt s pristranskostjo in v prejšnjih sejah zabeležil divje nihanje cen znotraj dneva. V ponedeljkovi seji je bila cena BTC zavrnjena zaradi upora na $ 40, .

Trenutno BTC poskuša najti podporo pri $ 899 , , približno 40% pod najvišjo vrednost vseh časov.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments