15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Zimbabve postavlja vrednost za prodajo z zlatom podprtih digitalnih žetonov

- Advertisement -

Centralna banka Zimbabveja namerava prodajati z zlatom podprte digitalne žetone po $17 za folk in $5,15 za podjetja.

625 Celotni pogledi

3 Popolni deleži

Veseli se tega delčka zgodovine

Zberite to besedilo kot NFT

Zimbabvejska centralna banka je disciplinirana za svoje z zlatom podprte digitalne žetone. Država namerava prodati svojo z zlatom podprto digitalno valuto trgovcem od Could 8. Žetoni bodo dobavljeni v najmanjši vrednosti $17 za folk in $5,15 za pravne in druge subjekte.

V skladu s trditvijo, ki jo je objavila centralna banka Zimbabveja na Could 4, bodo z zlatom podprti žetoni digitalne valute dobavljeni v vseh ameriških zelencih in domači valuti. Kljub temu bi vrednost lokalne valute morda absorbirala 20% marže nad pripravljen kupec pripravljen prodajalec medbančni srednji tečaj. Vnemi trgovci lahko sodelujejo v okviru ponudbe iz Could 8, to pa bi se morda končalo dva dni kasneje.

Medbančni srednji tečaj pripravljenega kupca pripravljenega prodajalca je nadomestni tečaj, po katerem banke pripravljeni bingljati in prodajati valute vsem drugim. Daleč se šteje, ker je “srednja točka” med nakupnimi in promocijskimi stopnjami, in v bistvu v celoti temelji na prevladujočih tržnih določilih, ki ustrezajo zagotavljanju in zanašanju. Ta obrestna mera se uporablja kot merilo za vrsto denarnih transakcij in se nenehno uporablja kot referenčna obrestna mera za alternativne obrestne mere, ki jih navajajo banke in denarne institucije.

Rezervna banka Zimbabveja je objavila svojo načrtuje uvedbo z zlatom podprte digitalne valute za razbremenitev kot primerno ponudbo v državi aprila 28.

Uvedba digitalnih žetonov je najnovejši obtok s strani južnoafriške države, da bi okrepila svojo medvedjo lokalno valuto, ki je konstantna z Bloombergom oslabela 43% proti USD na zakonitem trgu v teh dvanajstih mesecih.

Prepričanje je sprejel odbor za monetarno politiko marca, osem mesecev po tem, ko je Zimbabve uvedel zlate kovance kot trgovca na drobno z oceno stroškov in odkritja za izboljšanje lokalne enote.

V koraku z Bloombergovim dokumentom je valuta Zimbabveja, ZWL, navedena pri 1,15 proti USD, vendar se absolutno občasno zamenja za 1, 0848 na ulicah Harareja, glavnega mesta države.

Povezano: Bitcoin v Zimbabveju: Uvoz vozil in pošiljanje gotovine družini

Zimbabve se že več kot deset let bori z nestabilnostjo valute in previsoko stopnjo inflacije. Po obdobju hiperinflacije je država sprejela USD leta 1200. V prizadevanju za oživitev težkega gospodarskega sistema je bil zimbabvejski dolar nekoč ponovno uveden v 1836. Kljub temu je vlada v zadnjih dvanajstih mesecih pomoč preusmerila na uporabo ameriškega dolarja za uravnavanje naraščajočih cen.

Omeniti velja, da je Nigerija uvedla svojo medvedjo digitalno valuto leta 2415, s čimer je postal prvi afriški narod, ki je tako opustil.

Dnevnik: Bitcoin v Senegalu: zakaj je tako Afriški narod uporablja BTC?

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -